• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #273448  autor: Marens
 24 cze 2008, 16:04
Znajoma dyrektorka pewnego przedszkola prosiła mnie o pomoc w wyborze telefonów firmowych. Postawiliśmy na sieć Plus :-)

Będzie sporo aktywacji (3 - 20, na początek 3 po kilku miesiącach więcej), teraz mam pytanie czy udać się z tym do salonu firmowego czy może poprosić o "opiekuna biznesowego". Najwięcej będzie aktywacji w taryfie Elastyczna 50 + Bezpłatna Piątka Plus + Nokia E50.

Teraz pytanie, czy można danemu pracownikowi ustawić limit. Osoba A ma tylko to co w abonamencie, osoba B ma 100zł itp.

#273449  autor: Prezesek
 24 cze 2008, 16:12
Nie wiem jak w Plusie, ale w Orange coś takiego jest.

[ Dodano: 2008-06-24, 16:19 ]
Powinno być, przy takiej ilości kart sim

#273454  autor: Marens
 24 cze 2008, 16:32
Orange odpada - za drogo
Era odpada - zasięg (osoby często się przemieszczają)
Plus - ok

Pozostaje Play, tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł jak na dużą instytucję. Jak coś padnie to nie wiem czy BOK "siema, mogę Ci w czymś pomóc" jest odpowiednie dla firmy.

#273455  autor: bkawa
 24 cze 2008, 16:39
Marens pisze:pewnego przedszkola
Marens pisze:osoby często się przemieszczają
Nie żebym się czepiał, ale to się kupy za przeproszeniem nie trzyma. :wink:

Domowy wyrób nalewek

#273458  autor: Prezesek
 24 cze 2008, 16:51
W Orange wcale nie ma tak drogo... Po prostu trzeba dokładnie ofertę przeczytać

#273460  autor: Marens
 24 cze 2008, 16:54
bkawa pisze:
Marens pisze:pewnego przedszkola
Marens pisze:osoby często się przemieszczają
Nie żebym się czepiał, ale to się kupy za przeproszeniem nie trzyma. :wink:
Trzyma się, gdyż jest to prywatne przedszkole.
Kilku ważnych pracowników często jeździ w delegacje/szkolenia.

Dyrektorka często jest poza Wrocławiem i chce kontrolować wszystko przez telefon.

#273499  autor: Psantic
 24 cze 2008, 19:47
Marens pisze:Orange odpada - za drogo
Era odpada - zasięg (osoby często się przemieszczają)
Plus - ok

Pozostaje Play, tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł jak na dużą instytucję. Jak coś padnie to nie wiem czy BOK "siema, mogę Ci w czymś pomóc" jest odpowiednie dla firmy.
Play ma najwiekszy zasieg w polsce a pozatym PLAY dla klientow biznesowych ma inny numer BOK *600 gdzie nie ma ww "...siema!..."

#273508  autor: dechomenon
 24 cze 2008, 20:11
kolego jak chcesz oferte biznesową to na pw:) chętnie sie tym zajmę...nie idź do salonu bo tam nic nie wynegocjujesz:) chętnie pogadam...pozdro

#273534  autor: Marens
 24 cze 2008, 22:27
Psantic pisze:Play ma najwiekszy zasieg w polsce
1) Pozwolę sobie zacytować kolegę z konkurencyjnego forum:

"Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym,który zajmuje się zestawianiem radiolinii na pasmo licencjonowane,m.in.dla operatorów komórkowych.
Gdy rozmowa zeszła na internet via GSM stwierdził,że u Playa to nie przeszło z powodu tragicznej przepustowości ich szkieletu - często ich nodeB mają łącza 2 Mbit/s dzielone na kilka stacji :rotfl:
A konkurencja ma zwykle kilkanaście Mbit na jedną nodeB."

2) Co z tego, że w Playu mam dużo tańsze stawki za minutę jak osoby dzwoniące do mnie będą płaciły drożej. (interconnect) (czyt. ja bedę musiał do nich dzwonić). Ja już to przerabiałem osobiście na Play karcie.

dechomenon pisze:kolego jak chcesz oferte biznesową to na pw:)
Dostałem 2 PW, skontaktuje się z obydwoma przedstawicielami.