Dostałem warunki przedłużenia umowy,dokładnie na 3 miesiące przed jej zakończeniem. Nie dzwonili,sam zapytałem w punkcie Plusa. Oczywiście bez podwyższenia abonamentu nie proponują żadnych rewelacji,jeżeli chodzi o telefony. Rachunki płacę na poziomie 140 zł./mies (Godziny 75 +iPlus 49 przy numerze telefonu). Proponują telefony,których nie mają na magazynach np.Nokię 6288 czy N73. Najchętniej,przynajmniej ja tak to odebrałem zbywają klienta i proponują np.Nokię 2610 lub coś w tym stylu.
[ Dodano: 2008-06-21, 23:25 ]
Pierwsze pytanie w punkcie Plusa,które usłyszałem po wyrażeniu chęci na podpisanie przedłużenia to: ,,czy ma pan sprawny telefon?'' . Kiedy spytałem jakie ma to znaczenie,to usłyszałem,że mogę podpisać umowę na 12 miesięcy bez telefonu z opcją,że będę płacił mniej za abonament lub,że dostanę więcej minut,ale nie można połączyć tych opcji. Przy czym jest mały myk,bo chcąc mieć mniejsze opłaty mój numer zostanie cofnięty do taryfy Nowy Plus,gdzie po przekroczeniu abonamentu będę płacił 72 gr/min. To jest taryfa z 2005 roku.