• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #272417  autor: babeo
 19 cze 2008, 15:35
News z głównej strony telepolis --> klik

#272443  autor: kowcio
 19 cze 2008, 16:11
Cóż, myślałem że będzie coś super ekstra, a tu tak skromniutko :-D
Ale tak na serio to lepsze to, niż nic ;) Może w styczniu wezmę umowę w Orange na telefon.
Teraz pytanie: w tych nowych taryfach są jakieś pakiety SMS :?: to mnie interesuje, dość dużo ich wysyłam.

[ Dodano: 2008-06-19, 16:12 ]
Oczywiście poza tym 400 SMS jako dodatek.

#272448  autor: andiw
 19 cze 2008, 16:24
Bez rewelacji rzeczywiście, mało minut do innych, koszt po wykorzystaniu ich tez nie przekonuję, bonusowe pakiety też skromne. jeśli te wiadomości się nie sprawdza ro rewolucji nie będzie

#272451  autor: gomez1982
 19 cze 2008, 16:29
Nie kumam was cena za połączenie do innych taniej niż np mam w Plusie.
W plusie za 55 zł masz 90 minut w Orange 100 za 75 w Plusie 120 w Orange 140 tak więc moim zdaniem nie jest źle no i te bonusy dobrze wyglądają.W listopadzie kończy mi się umowa w Plusie i jak tak dalej będzie to może się przeniosę do Orange bo Plus swoja jakością połączeń mnie załamuje.Tyle telefonów co miałem i za każdym razem to samo rwanie rozmów itp a mieszkam nie gdzieś gdzie asfalt zwijają na wieczór ale w centrum miasta.

#272465  autor: krzyno
 19 cze 2008, 17:35
gomez1982 pisze:Nie kumam was cena za połączenie do innych taniej niż np mam w Plusie.
W plusie za 55 zł masz 90 minut w Orange 100 za 75 w Plusie 120 w Orange 140 tak więc moim zdaniem nie jest źle no i te bonusy dobrze wyglądają.W listopadzie kończy mi się umowa w Plusie i jak tak dalej będzie to może się przeniosę do Orange bo Plus swoja jakością połączeń mnie załamuje.Tyle telefonów co miałem i za każdym razem to samo rwanie rozmów itp a mieszkam nie gdzieś gdzie asfalt zwijają na wieczór ale w centrum miasta.
bo my polacy już tacy jesteśmy, jak by nam nawet dopłacali do tego że dzwonimy to zawsze będą mówic że za mało dopłacają i sie nie opłaca.
Moim zdaniem w obecnych czasach wybiera się sieć z dwóch powodów:
1. Mamy największą ilość znajomych, do których najczęściej dzwonimy w danej sieci i wyjdzie nam najtaniej.
2. Jesteśmy mocno zniechęceni do danego operatora, bo mieliśmy tam abonament i sporo problemów.
Jest jeszcze spora ilość osób które patrzą w której sieci kupią najtaniej telefon bez względu na to czy minuta będzie po 55 czy po 60 groszy, ważne żeby fonik był wypaśny, a że się bądzie mniej dzwoniło bo minuta droga to już nie ważne.

#272476  autor: pff
 19 cze 2008, 18:25
ja bym tam dodała od siebie jeszcze jedna zaletę Orange - pakiet złotówkowy!!! a kupując/przedłużając przez internet do abonamentu nawet 25 zł dostaje się 1 "prezent" więc myślę że to też jest jakiś plus :) no i Orange w końcu zaczęło sumowac limity minut i dodatkowo <fanfary> obniża stawkę za minutę przy wyższych kwotach zobowiązania :D wiec jak dla mnie ogromny plus dla nich :)

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#272480  autor: fajnex
 19 cze 2008, 18:34
Ale smuci mnie to że jednym z bonusów jest Pakiet Orange World. Obawiam się że nie pozwala on na znizkowe połączenia z internetem np. przez Operę Mini :(

Obrazek
Obrazek

#272483  autor: pff
 19 cze 2008, 18:36
fajnex pisze:Ale smuci mnie to że jednym z bonusów jest Pakiet Orange World. Obawiam się że nie pozwala on na znizkowe połączenia z internetem np. przez Operę Mini :(
przecież nikt Ci go na siłę nie włączy! Sam możesz sobie wybrac bonusy, naprawdę...

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#272485  autor: Kain
 19 cze 2008, 18:40
Ta informacja co jest na głownej telepolis to jest nie potwierdzona i nie oficjalna, i już wiadomo że stawki za minute będą inne niż tu podane (niższe ) a oferta będzie jutro przesłana do serwisów sprzedażowych więc dopiero jutro będą stawki dokładnie podane i co z czym się je. fajnex, pozwala na darmowe połaczenia z internet ale tylko przez portal orange , wiec możesz się łączyć za przez co chcesz byle byś korzystał z portalu orange to masz połaczenie za darmo( płacisz za sciągane pliki takie jak mp3,gry,tapety itp. )

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#272486  autor: fajnex
 19 cze 2008, 18:41
pff pisze:przecież nikt Ci go na siłę nie włączy! Sam możesz sobie wybrac bonusy, naprawdę...
Ale porównuję ofertą z Nowym Twoim Planem gdzie był Pakiet Orange World i internet. A tu tylko nielimitowane wejście na stronę WAP Orange :(

Obrazek
Obrazek

#272490  autor: kowcio
 19 cze 2008, 18:44
pff pisze:ja bym tam dodała od siebie jeszcze jedna zaletę Orange - pakiet złotówkowy!!!
Ja też, ale po Orange tego sie nawet nie spodziewałem.
Z tym Orange World to śmiech na sali.

#272492  autor: pff
 19 cze 2008, 18:45
fajnex pisze:
pff pisze:przecież nikt Ci go na siłę nie włączy! Sam możesz sobie wybrac bonusy, naprawdę...
Ale porównuję ofertą z Nowym Twoim Planem gdzie był Pakiet Orange World i internet. A tu tylko nielimitowane wejście na stronę WAP Orange :(
pakiet pewnie zostanie ale jako płatny (tutaj spekuluję) ewentualnie będzie można na niego rabata otrzymac :) a bonus to coś innego niż usługi :)

[ Dodano: 2008-06-19, 18:46 ]
kowcio pisze:
pff pisze:ja bym tam dodała od siebie jeszcze jedna zaletę Orange - pakiet złotówkowy!!!
Ja też, ale po Orange tego sie nawet nie spodziewałem.
Z tym Orange World to śmiech na sali.
czemu nie spodziewałeś? Orange zaliczyło tylko jedną "wtopę" z pakietem minutowym z Planem Na Rozmowy :D a reszta w zaparte idzie w złotówki :)

#272493  autor: fajnex
 19 cze 2008, 18:47
Kain pisze:fajnex, pozwala na darmowe połaczenia z internet ale tylko przez portal orange , wiec możesz się łączyć za przez co chcesz byle byś korzystał z portalu orange
No tak ale jak bym chciał wejśc na m.telepolis.pl to co :?: Przez Orange World :?: Można tak :?:

Obrazek
Obrazek

#272494  autor: kowcio
 19 cze 2008, 18:49
Kain pisze:Ta informacja co jest na głownej telepolis to jest nie potwierdzona i nie oficjalna, i już wiadomo że stawki za minute będą inne niż tu podane (niższe ) a oferta będzie jutro przesłana do serwisów sprzedażowych więc dopiero jutro będą stawki dokładnie podane i co z czym się je.
Mam nadzieję... Jak dla mnie to z tego newsu żadnej rewelacji nie będzie.

Pff: myślę, że to dla Orange będzie za dużo żeby wprowadzić pakiet złotówek :lol: ale zobaczymy ;)

#272495  autor: fajnex
 19 cze 2008, 18:51
kowcio pisze:Pff: myślę, że to dla Orange będzie za dużo żeby wprowadzić pakiet złotówek ale zobaczymy
Znalazłem w internecie to:
Pakiet minut wymienny na SMS, SMS Premium, MMS, przesył danych i roaming.
To tak jakby pakiet złotówek :D

Obrazek
Obrazek

#272496  autor: pff
 19 cze 2008, 18:55
kowcio pisze:Pff: myślę, że to dla Orange będzie za dużo żeby wprowadzić pakiet złotówek :lol: ale zobaczymy ;)
oj kowciu... przecież nawet jeden z bonusów to:

• Dłuższy Kapitał Złotówek (dwumiesięczny)

więc na 100% jest zachowany pakiet złotówkowy tak jak w Nowym Twoim Planie a nie pakiet minutowy tak jak w Planie Na Rozmowy :)

#272497  autor: Kain
 19 cze 2008, 18:58
fajnex, teoretycznie tak,ale się okaże wszystko jutro jak konsultanci dostaną regulaminy i będziemy widzieć wszytsko czarno na białym bo teraz jeszcze by było za dużo spekulacji. Pełne regulaminy i cenniki mają tylko pracownicy ,a sprzedawcy jeszcze nie ;/

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#272498  autor: kowcio
 19 cze 2008, 18:59
I w sumie to ratuje tą ofertę. Chociaż niech będą te minutki wymienne na SMS :)

A teraz tak: ktoś wie i może powiedzieć już, czy to co na miesiąc dostanę przechodzi mi na następny jeśli tego nie wykorzystam? Czy przepadnie tak jak np. w Play :?:

#272499  autor: pff
 19 cze 2008, 19:02
kowcio pisze:I w sumie to ratuje tą ofertę. Chociaż niech będą te minutki wymienne na SMS :)

A teraz tak: ktoś wie i może powiedzieć już, czy to co na miesiąc dostanę przechodzi mi na następny jeśli tego nie wykorzystam? Czy przepadnie tak jak np. w Play :?:
kowciu to nie są "minutki" tylko "złotóweczki" i wykorzystujesz je na co chcesz po określonej stawce (no rozumiesz jak w pre-paid'ach). Tak przechodzi Ci, przechodzą złotówki a minuty z pakietów zapewne nie. z usługą o której pisałam wyżej czyli:

• Dłuższy Kapitał Złotówek (dwumiesięczny)

to złotówki kumulują Ci sie nawet 2 miesiące jeśli ich nie wykorzystasz

#272501  autor: gomez1982
 19 cze 2008, 19:03
Przechodzi na następny miesiąc chyba że skorzystasz z bonusa to przechodzi na dwa miesiące tak więc nie ma co się bać.No to czekamy do jutra i zobaczymy jak będzie bo kurcze wygląda to ciekawie.