vuko pisze:Witam mam pytanie jak mogę doładować komuś konto za granica w sieci orange ?????
Ps. Jest to pierwszy mój post na tej stronie wiec nie wiem czy pisze w dobrym temacie xD
Sprecyzuj pytanie dokładniej bo można zrozumieć je dwojako. Czy osoba, której chcesz doładować konto znajduje się za granicą a Ty w Polsce czy Ty znajdujesz się za granicą i chcesz doładować konto komuś w Polsce?
Jeśli ktoś znajdujący się za granicą prosił Cię o doładowanie konta to dzwonisz ze swojego numeru pod *500 a następnie wybierasz dwa razy opcje 9. System poprosi Cie o numer telefonu do doładowania oraz kod. Możesz też doładować konto w bankomacie podając numer telefonu do doładowania.
Gdy Ty znajdujesz się za granicą, a chcesz doładować komuś konto to wydaje mi się, że jedyną możliwością jest zadzwonienie pod numer +48 501 700 700 (oczywiście płatne jak zwykłe połączenie w roamingu). Numer działa oczywiście także w kraju z każdego telefonu.
Możesz także doładować przez Internet podając numer telefonu do doładowania, skuteczne w obu przypadkach.
A chyba najprostsze jest po prostu wysłanie SMS-a z kodem tej osobie
[ Dodano: 2008-06-18, 20:51 ]
PS. Osoba za granicą musi wstukać krótki kod *124*kod_doładowujący# i wcisnąć zieloną słuchawkę by doładować kodem ze zdrapki.