• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #272045  autor: XPiotrX
 17 cze 2008, 15:57
Jestem zainteresowany ofertą Play Abonament 40. Chciałbym zamówić telefon (Nokia N73) wraz z tą ofertą za pomocą internetowej strony Play. Nie mogłem jednak znaleźć informacji, więc chcialbym zapytać:

-ile wynosi opłata aktywacyjna?
-jakie dokumenty należy przygotować, aby podpisać umowę?

#272076  autor: przemekk
 17 cze 2008, 18:08
Aktywacja wynosi 0zł

Jeżeli chodzi o dokumenty - nie wiem. Też nie udało mi się znaleźć nic na ten temat.

Czyżby w sklepie internetowym Play, można było zakupić telefon z abonament, bez okazywania kurierowi zaświadczeń o zatrudnieniu/prowadzeniu działalności gospodarczej itp.?

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#272084  autor: kowcio
 17 cze 2008, 18:56
przemekk pisze:Czyżby w sklepie internetowym Play, można było zakupić telefon z abonament, bez okazywania kurierowi zaświadczeń o zatrudnieniu/prowadzeniu działalności gospodarczej itp.?
Chyba tak. Przy podpisywaniu umowy...
przemekk pisze:
Jeżeli chodzi o dokumenty - nie wiem. Też nie udało mi się znaleźć nic na ten temat.
Na pewno dowód osobisty i jakieś zaświadczenie o stałych dochodach..

Ale pewien nie jestem, jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

#272104  autor: lukaszw
 17 cze 2008, 19:56
Trzeba posiadać te same dokumenty tak jakbyś zawierał umowę w salonie Play.

#272151  autor: Psantic
 18 cze 2008, 00:23
lukaszw pisze:Trzeba posiadać te same dokumenty tak jakbyś zawierał umowę w salonie Play.
Czyli zgodnie z najnowszym wykazem
[OF 01] Osoba fizyczna będąca obywatelem polskim: (limit 1szt.)
1.
Dowód Osobisty (tylko nowego wzoru) osoby podpisującej umowę, potwierdzający adres zameldowania na pobyt stały
2.
oraz 1 dokument z listy poniżej:
a.
legitymacja emeryta lub rencisty lub zaświadczenie poświadczające fakt otrzymywania emerytury lub renty (nie starsze niż 30 dni) legitymacja rencisty musi być ważna przez cały okres trwania umowy
b.
decyzja o przyznaniu emerytury lub renty (decyzja o nadaniu renty musi być ważna na cały okres obowiązującej umowy )
c.
decyzja o przyznaniu zasiłku przedemerytalnego wystawiona przez ZUS lub Urząd Pracy
d.
zaświadczenie o wielkości użytków rolnych wystawione przez Urząd Gminy
e.
potwierdzenie wpłaty KRUS (wpłata nie starsza niż 3 miesiące)
f.
potwierdzenie wpłaty ZUS; (patrz data deklaracji ) możliwość przedstawienia ZUS DRA lub ZFA lub zaświadczenie o nie zaleganiu płatności ZUS ( nie starsze niż 1 miesiąc)
g.
zaświadczenie o zatrudnieniu (oryginał)
h.
legitymacja studencka lub indeks, aktualne zaświadczenie z dziekanatu (nie starsze niż 30 dni)
i.
legitymacje studium policealnego, szkoły policealnej ,kolegium
j.
legitymacja służb mundurowych
k.
legitymacje służbowe (tylko wydane przez urzędy państwowe) - nie są honorowane identyfikatory oraz legitymacje służbowe firm prywatnych
l.
bieżący rachunek za telefon komórkowy lub faktura z saldem zero (honorujemy również rachunki za telefon w Play)
m.
bieżący rachunek za telefon stacjonarny lub faktura z saldem zero
n.
bieżący rachunek za prąd, gaz lub faktura z saldem zero
o.
bieżący rachunek za telewizję kablową lub faktura z saldem zero - tylko i wyłącznie(Cyfra Plus, Polsat Cyfrowy, N, Aster, UPC, Multi Media)
p.
ważna karta kredytowa - Karta kredytowa jest wymagana zawsze przy zakupie telefonu w abonamencie 120 (tylko karty kredytowe zgodne z wykazem kart )
q.
kaucja (750 PLN) w przypadku braku jednego z powyższych dokumentów
3.
Pełnomocnictwo powinno zawierać następujące dane osoby upoważniającej (imię i nazwisko, seria i nr dowodu, PESEL). Pełnomocnictwo powinno być pisemne z podpisem notarialnie poświadczonym.
W przypadku abonentów Play Obowiązuje uproszczony wykaz dokumentów :*
1.dowód osobisty
No to jest to ;)

#272159  autor: tomko111
 18 cze 2008, 07:25
kowcio pisze:Na pewno dowód osobisty i jakieś zaświadczenie o stałych dochodach..

Ale pewien nie jestem, jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
To po co piszesz, jak nie jesteś pewny? Tylko po to, żeby napić sobie posta? Żal...

#272164  autor: maniek
 18 cze 2008, 09:07
tomko111 pisze:To po co piszesz, jak nie jesteś pewny?
O co ci chodzi? To jest forum na którym każdy użytkownik ma prawo wypowiedzi. Kowcio chciał pomóc ale zaznaczył że nie jest pewny bo nie chciał nikogo w błąd wprowadzić.

#272165  autor: Prometo
 18 cze 2008, 09:09
Panowie proszę o spokój.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#285475  autor: Krzysztof_91
 28 sie 2008, 17:51
przemekk pisze:Aktywacja wynosi 0zł

Czyżby w sklepie internetowym Play, można było zakupić telefon z abonament, bez okazywania kurierowi zaświadczeń o zatrudnieniu/prowadzeniu działalności gospodarczej itp.?
Jeśli się nie znasz albo nie jesteś pewien tego o czym piszesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd! Napisałeś, że aktywacja wynosi 0zł. Niestety, ale zgodnie z pkt 14 oferty promocyjnej dotyczącej obniżenia opłaty abonamentowej do kwoty 1zł wysokość opłaty aktywacyjnej dla oferty promocyjnej play abonament 40, zawartej w ramach niniejszej oferty promocyjnej, będzie wynosiła 49 zł brutto.

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...