• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #270582  autor: gudcezar
 09 cze 2008, 23:40
Kurcze ten telefon zaczął mi się poważnie sypać zaczęło się to od około 2-3 miesiące temu. Objawów za wiele nie było bo tylko miałem problem z kalendarzem (wcześniej na forum o tym kiedyś pisałem), teraz doszło kilka innych rzeczy które są strasznie upierdliwe (kurcze w weekend będę musiał do Wawy jechać bo tam mam najbliżej do serwisu, około 100 km).
Nie działają mi czasami przyciski "1", "5", "9", "*" "czerwona słuchawka". Prawdę mówiąc nie wiem dlaczego się tak dzieje. Ale gdy wejdę w kalkulator to zaczyna się ta cała nieszczęsna bajka z tymi klawiszami, raz działają raz nie, choć od paru godzin to już nie jest regułą. Przyciski niedziałając gdy zostawię telefon na dłuższą chwilę.
Mama tylko nadzieje że żadna tam woda się nie odstała, bo nie przypominam sobie takiego momentu żeby mi telefon zamókł, trzymam go głównie w takim śmiesznym pokrowcu skórzanym. Jak myślicie czy te problemy z klawiszami są powiązane z nie zmienianiem się dni(w moim telefonie np. dzień 9 czerwca potrafi trwać od 2 do 4 dni).
Czy to może być zalanie czy nie, kurde wpadam w jakiś obłem z powodu głupiego telefonu!

[ Dodano: 2008-06-09, 23:52 ]
Przed chwilką zauważyłem nową chorą "prawidłowość" naciskając dwa razy "5" wybiera mi dwa razy 5 i!! 7 i!! łączy mnie pod numer "557". Albo teraz naciskając "czerwoną słuchawkę" to jest tak jakbym naciskał strzałki i nie wiem jakim cudem przeniosło mnie zaraz potem w "szukanie". A może to jakiś wirus, ale raczej nie po wgrywałem z 7 razy softa i bez przywracania ostawień i danych do telefonu też tak się dzieje (ps kartę pamięci formatowałem)

[ Dodano: 2008-06-09, 23:59 ]
Brak słów by opisać to co się z tym phonem teraz dzieje :smt010

#271335  autor: mkforever1
 13 cze 2008, 22:22
Pozostaje tylko serwis, kiedyś mój znajomy miał coś podobnego z N70 - telefon ogólnie wariował, był nieprzewidywalny, po bojach stoczonych w serwisie Nokii ( za każdym przyjęciem do serwisu naprawa polegała na wgraniu nowego softu - co nie przynosiło żadnych pozytywnych rezultatów ) wymieniono płytę główną i problemy ustąpiły :) Powodzenia i szybkiego rozwiązania problemu! Jeśli już uda Ci się uporać z tym problemem podziel się na forum co było jego przyczyną!

Pozdrawiam,

#271807  autor: gudcezar
 16 cze 2008, 16:49
KULMINACJA> telefon wczoraj wieczorem zaczął mi się samoczynnie wyłączać. Dziś rano z wielkim trudem go włączyłem ale się ostro zdziwiłem, że telefon pyta mnie o datę i godzinę (o co chodzi myślę sobie) potem jak już wprowadziłem te wszystkie godziny itp, to telefon się wyłączył już na dobre...

Potem przypadkiem zorientowałem się że w telefonie coś zaczęło gruchać, wydaje mi się że coś musiało się oderwać od płyty głównej (czy jak to tam się nazywa), ale dlaczego?? Nie przypominam sobie żeby telefon upadł mi w ostatnim czasie (może kiedyś). Czy serwis gwarancyjny uznaje to jako usterkę i wymieni mi tą płytę albo coś tam przylutuje? Czy może przez to że coś się w środku oderwało w telefonie to tracę gwarancje??

#271841  autor: kowcio
 16 cze 2008, 19:28
Oddaj ją do serwisu... Innego wyjścia nie widzę.
Próbuj na gwarancji, może się uda, może nie. Najwyżej jak stracisz gwarancję będziesz musiał sobie iść do innego płatnego serwisu, a jednak może się uda ;-)
Jak ją oddasz do zwykłego serwisu teraz to gwarancję i tak tracisz. Więc w zasadzie niczym nie ryzykujesz.
Z gruchaniem (i nie tylko :lol: ) miałem kiedyś tak w Siemensie (A65). Oddałem go, telefon był zniszczony dość mocno ale o dziwo dali mi nowiutkiego.
Może Ci naprawią :-)

#274019  autor: gudcezar
 28 cze 2008, 08:50
Mam taką nadzieję, że mi naprawią. W sobotę jadę do Warszawy i go oddam do sklepu gdzie kupiłem, jak już go dostane (i jak będę w dobrym humorze na pisanie) to napisze jak się sprawa potoczyła.

[ Dodano: 2008-06-27, 23:06 ]
Telefon naprawili. Teraz czas pokaże czy nie będzie problemu z nim...

[ Dodano: 2008-06-28, 08:49 ]
Natomiast problemy z datą występują nadal. No nie wiem co mam robić nie mam siły znów se robić wycieczkę do Wawy. Może za kilka miesięcy. PS jak mi uznali i zrobili te wady w telefonie to znaczy że gwarancja jest przedużona i liczy się od dnia naprawy dwa lata czy nie?

#274056  autor: kowcio
 28 cze 2008, 12:09
W Gwarancji Nokii nie zauważyłem żeby przedłużali gwarancję o czas przebywania telefonu w Serwisie tak jak ma to Samsung napisane ;)