• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#270476  autor: tajniak
 09 cze 2008, 14:30
Dla mnie bezsensowna:
1. Nie potrzeba mi tyle SMS-ów,
2. Nie mam problemów z kasą (raczej z ważnością konta),
3. Swojaki są lepsze niż Wespół Wzespół, ponieważ Wespół Wzespół mogę tylko w 36,6 mieć.
4. Nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na przeniesienie numeru.

Plusem jest te Mówisz Masz, ale to mnie nie przekonuje.

#270701  autor: evelinee
 10 cze 2008, 20:50
no ciekawe jakie będą wyniki na koniec roku. z tego co wnioskowałam bedąc na konfie to koło 500 tys chcą miec. myśle że dla młodziaków to fajna oferta

#270711  autor: tajniak
 10 cze 2008, 21:06
Mowię Ci, że jestem młodziezą i dla mnie i chyba większości moich rówieśników - bezsensu

#270779  autor: derdak
 11 cze 2008, 12:11
rzeczywiście , nielimitowane smsy brzmią dobrze marketingowo, jednak w praktyce ile można wysłac ich dziennie? ja pisze ok. 10 - 15, wiem , że to raczej mało , ale chyba 100 dziennie to max. do tego jest ograniczenie do sieci, zatem tą liczbę trzeba podzielic na 2 co najmniej. gorzej , że są drogie minuty, brak pakietów aby dopasowac ofertę do własnych potrzeb, a ważnośc konta bardzo zróżnicowana, najlepsze jest przedłużenie o 2 dni:) rewolucji nie ma

#270790  autor: kowcio
 11 cze 2008, 12:52
Jak jest ograniczenie 100 es dziennie to niech spadają z tym na drzewo. :| Ja w Orange więcej wyślę na dobę.

#270815  autor: Mambea
 11 cze 2008, 14:02
u mnie ludziom spodobałą się oferta bo kupują bez sensu 20 lub 50 doładowania a im są nie potrzebne a żeby mieć pakiet w sim + trzeba aktywne konto więc jest opłacalna dla kogoś komu jest potrzebne tylko napisać do + a nie chce tracić kasy na niepotrzebne doładowania.

#270820  autor: mariusz9a
 11 cze 2008, 14:28
kowcio pisze:Jak jest ograniczenie 100 es dziennie to niech spadają z tym na drzewo.
Nie ma żadnego ograniczenia. Można pisać ile wlezie 24h przez cały miesiąc do całego Plusa.

#270865  autor: kowcio
 11 cze 2008, 18:13
mariusz9a pisze:kowcio napisał/a:
Jak jest ograniczenie 100 es dziennie to niech spadają z tym na drzewo.

Nie ma żadnego ograniczenia. Można pisać ile wlezie 24h przez cały miesiąc do całego Plusa.
To jeszcze ujdzie jakoś... Tylko kogo ja mam w Plusie :?: dwie, trzy osoby z którymi mało się kontaktuje przez telefon.. To ja dziękuję już ;-)

#270868  autor: mariusz9a
 11 cze 2008, 18:41
kowcio pisze:Tylko kogo ja mam w Plusie dwie, trzy osoby z którymi mało się kontaktuje przez telefon..
Dlatego oferta nie jest dla Ciebie. Proste :P Podobnie ja mam z Erą. Zresztą z Orange też się tak robi. Kilka numerów mam a nie kontaktuje się już z żadnym.

#270897  autor: biotyt
 11 cze 2008, 21:09
Mambea pisze:u mnie ludziom spodobałą się oferta bo kupują bez sensu 20 lub 50 doładowania a im są nie potrzebne a żeby mieć pakiet w sim + trzeba aktywne konto więc jest opłacalna dla kogoś komu jest potrzebne tylko napisać do + a nie chce tracić kasy na niepotrzebne doładowania.
W 36,6 też trzeba mieć aktywne konto by korzystać z Esów Floresów czy złotówek zdobytych za pomocą Chill Bill, sekund zdobyty za pomocą Mówisz Masz. Wystarczy przejrzeć regulamin, ale większość osób tego nie robi, a szkoda gdyż przejrzeli by na oczy, że oferta nie jest taka wspaniała.
Nie doładujesz np. 30zł/miesiąc lub 50zł/3 miesiące to i tak zablokują możliwość korzystania z telefonu. Oferta niczym się nie różni od innych bo trzeba doładowywać konto jak w każdej innej ofercie, nawet terminów nie zmienili na dłuższe. Jak dla mnie "mus" pozostał, bo jeśli chodzi o to, że "możesz to mieć, ale nie musisz", czyli że mogę wejść w nową ofertę, to nie jest czymś niezwykłym. Kiedyś też mogłem sobie zmieniać na jaką ofertę chciałem i bez 36,6 - po prostu suchy marketing.

biotyt

#270990  autor: cperek997
 12 cze 2008, 12:19
biotyt pisze:W 36,6 też trzeba mieć aktywne konto by korzystać z Esów Floresów czy złotówek zdobytych za pomocą Chill Bill, sekund zdobyty za pomocą Mówisz Masz.
A nie chodzi o aktywne konto na połączenia przychodzące? Chyba właśnie można mieć zablokowane wychodzące i korzystać z tych promocji, przynajmniej tak zrozumiałem:)

#271108  autor: biotyt
 12 cze 2008, 19:58
cperek997 pisze:
biotyt pisze:W 36,6 też trzeba mieć aktywne konto by korzystać z Esów Floresów czy złotówek zdobytych za pomocą Chill Bill, sekund zdobyty za pomocą Mówisz Masz.
A nie chodzi o aktywne konto na połączenia przychodzące? Chyba właśnie można mieć zablokowane wychodzące i korzystać z tych promocji, przynajmniej tak zrozumiałem:)
Regulamin Esy Floresy:
Kod: Zaznacz cały
9. Aby korzystać z Usługi, karta SIM Użytkownika musi znajdować się w okresie ważności dla usług i połączeń wychodzących.
Regulamin Mówisz Masz:
7. Sekundy zebrane Użytkownik może wykorzystać nawet przy zerowym stanie środków na swoim koncie, pod warunkiem znajdowania się w okresie ważności konta dla usług i połączeń wychodzących.
9. Sekundy w ramach Usługi można zbierać w okresie ważności dla połączeń przychodzących.
Regulamin Chill Bill:
2.4.i. Uzyskanie Pakietu nie przedłuża okresu ważności konta Użytkownika.
2.4.b. Użytkownik może skorzystać z Usługi nawet w momencie, gdy stan środków na jego koncie wynosi 0 zł, pod warunkiem że karta SIM znajduje się w okresie ważności konta dla połączeń przychodzących.
Konto więc doładowywać trzeba. Dla mnie "nie ma musu" jest sporym naciąganiem i niestety dużo osób się na to łapie.

biotyt

#271775  autor: tajniak
 16 cze 2008, 14:30
Zaczęli roznosić ulotki po szkołach.

#271779  autor: fajnex
 16 cze 2008, 14:37
Sądze, że reklamy są zbyt zagadkowe jak dla targetu jakim mają być między innymi gimnazjaliści. Mogliby troszkę więcej informowac w reklamach, a nie wszystkim się chce sprawdzać :?

Obrazek
Obrazek

#271821  autor: tajniak
 16 cze 2008, 18:23
Informują o tych swoich "patentach". Poza tym na bilbordach jest też trochę infa.

Sprostowanie: Ulotki i STARTERY za 9 zł (chciaż starterów znacznie mniej ;) ).

#272242  autor: adiq1033
 18 cze 2008, 16:07
Wnioskuję, że to kolejny przekręt operatora. Oferta dla pustych blond panienet, wytapetowanych od stóp do głów i kosmicznie wszechwiedzących 10-15 latkom, którym nie chce się zajrzeć do lektury obowiązkowej, a co dopiero do regulaminu. Ujmę to tak: syf i ubóstwo, gratis ciemnota nastolatków, którzy uwierzą we wszystko, co reklama powie ;)

#272280  autor: mariusz9a
 18 cze 2008, 19:57
Toż to wyraźnie w reklamie mówią że można dzwonić i SMSować przy 0 stanie konta! A nie przy zablokowanych połączeniach wychodzących! Więc gdzie ta ściema? :P Hehehe.

#272344  autor: biotyt
 19 cze 2008, 02:54
mariusz9a pisze:Toż to wyraźnie w reklamie mówią że można dzwonić i SMSować przy 0 stanie konta! A nie przy zablokowanych połączeniach wychodzących! Więc gdzie ta ściema? :P Hehehe.
Ściemy nie ma, ale jednak wiele młodych osób myśli, że nie ma przymusu doładowań. Ja też takie odniosłem wrażenie oglądając reklamy choć znam ofertę i przeglądałem regulaminy. Niestety nie jest ona tak korzystna jak ją przedstawiają.

biotyt

#272420  autor: kowcio
 19 cze 2008, 15:40
adiq1033 pisze:Wnioskuję, że to kolejny przekręt operatora. Oferta dla pustych blond panienet, wytapetowanych od stóp do głów i kosmicznie wszechwiedzących 10-15 latkom, którym nie chce się zajrzeć do lektury obowiązkowej, a co dopiero do regulaminu. Ujmę to tak: syf i ubóstwo, gratis ciemnota nastolatków, którzy uwierzą we wszystko, co reklama powie ;)
Dokładnie :D
A statystyki Plusa będą rosły.

#272424  autor: MarCjaho
 19 cze 2008, 15:46
adiq1033 pisze:wszechwiedzących 10-15 latkom
Ech... Jeszcze trochę i wyjdę z tej grupy wszechwiedzących nastolatków... :smt005

Oferta na samym początku wydawała się atrakcyjna, ale coś mnie cofnęło i przeczytałem regulamin. ;) Zauwazyłem nieścisłości i takie tam. Więc chyba jednak trzeba będzie przejść do Simplusa.