• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #27087  autor: Raven
 24 paź 2005, 20:37
Orange wobec klienta, czyli jak funkcjonują sieci komórkowe

Jest to śmieszne jak sieci komórkowe są zorganizowane, każdy podaje inne informacje, a klient po podpisaniu umowy gdy przychodzi z problemem to zło konieczne!
Mam problem z którego po prostu sie śmieje. Ponad miesiąc temu odebrałem niby nowego Siemensa CXV 70, następnego dnia trafił do serwisu. Po ponad 2 tygodniowej nieobecności telefon wrócił po czym znowu wrócił do serwisu (tym razem nie oddałem do Siemensa tylko bezpośrednio tak gdzie go odbierałem). Dastałem zapewnienie że dostane inny telefon. Na zapewnieniu sie skończyło. Dziś pojechałem do Salonu po odbiór niby nowego aparatu, a okazło sie że tamten został naprawiony. No dobrze, wziełem włączyłem, po czym po dwóch minutach wyłączył sie :-D . Czyli co trzeci raz telefon idzie do serwisu? Za każdym razem coś wymieniają a telefon jak był nie sprawny tak jest. Niby miłem dostać nowy?

I jest problem, jutro niby mam sie zgłosić, bo trzeciego serwisu nie przeżyje. Mam dostać nowy telefon, ale ma niby być to ten sam Siemens. Bodajże nie mają żadnych przepisów mówiących co robić w takich sytuacjach, co mnie bardzo dziwi, bo już mam dość Siemensów i chciałbym inny telefon, a z tym są probleby.
Dymają nas jak chcą, płaci sie rachunki, wszystko jest ładnie, dopuki nie robi sie problem. Klient zło konieczne, jeżeli przychodzi z czymś czego oni nie umią załatwić. KPINA .....

A co najgorsze że każdy mówi coś innego,
BOK, salon, sami konsultanci........ A przecież to ta sama firma
i nie wiedamo co w takich sytuacjach robić, bo każdy mówi co innego i tak oni wyjdą na swoje

#27097  autor: Bobb
 24 paź 2005, 20:46
Tylko ze to zalezne jest rowniez od firmy Siemens. Sam wybrales taki telefon, a na forum wiele osob ostrzegalo przed zimensami, prawie kazdy okreslal ta firme jako produkujaca bardzo awaryjne telefony. Oczywiscie nie bronie orange, sotatnio tez do nich czesto chodze ale trudno, zycie :P

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#27118  autor: luukkaassz
 24 paź 2005, 21:10
Nawet jeżeli simensy są awaryjne to w końcu jest gwarancja, chociaż to cie nie usprawiedliwia, że to kupiłes

#27122  autor: Raven
 24 paź 2005, 21:17
ogólnie telefon jest spoko, ale sprawe jak załatwiają na miejscu to żart. Najgorsze jest to że niby sprawdzają telefony przed sprzedażą?
tak samo telefon przychodzi z serwisu, to nawet nikt sie nie pofatyguje by zobaczyć czy działa, tylko klient odbiera i Zonk......

#27136  autor: pumba
 24 paź 2005, 21:45
Raven współczuje ci przeżyłem to samo z siemensem ST55 w erze nalegałem na wymianę telefonu na inny niż siemens niestety było to niemożliwe więc uparłem się żeby dostać nowy żeby go sprzedać (bo wiadomo za nowy więcej dostane niż używany) i na własną rękę kupic sobie co innego więc oddawałem telefon tyle razy do serwisu aż wkońcu po 4 nieudanych próbach naprawy musieli mi wymienić na nowy i tu miałem szczęście w nieszczęściu bo dostałem nowszy model niż posiadałem a mianowicie siemensa ST60 więc się ucieszyłem bo więcej bym za niego dostał niż za ST55 ale nieszczęście dlatego że niezdązyłem ani go sprzedać bo mi go ukradli i prawie 1000zł przeszło koło nosa i nici z upatrzonego SE T630 i pozostała mi tylko Nokia 3310 :(

#27137  autor: Dragon
 24 paź 2005, 21:46
z tego co ja pamietam to jesli sprzet oddasz do serwisu kilka razy w ramach gwarancji to wedlug ustawy masz prawo do zwrotu pieneidzy ajkie za nie zaplaciles, ale nie wiem jak to z telefonami bo to czytalem o gotowych zestawach komputerowych, jak ktos sie lepiej zna na prawie to niech tu cos napsize :P

#27162  autor: Raven
 24 paź 2005, 23:03
pumba, niestety tych CXV 70 mają na pęczki, więc inny model niestety nie wchodzi w gre, jak dostane nowy to prawdopodobnie nawet go nie otwieram tylko od razu sprzedam........

#27164  autor: Anm88
 24 paź 2005, 23:26
Kurcze może trochę nie na temat ale....
Widzę że wszyscy bardzo narzekają na telefony marki Siemens. Ale w moim przypadku wasze opinie się nie sprawdzają. Miałem 2 telfony tej marki. Najpierw miałem C 35 i którego mój tata juz uzywa od 5 lat a teraz mam tak krytykowanego Siemensa CX 65. Co do pierwszego z nich niemogę o nim powiedzieć złego slowa super telefon moim zdaniem.oczywiiście ma kilka braków jak dla mnie na te czasy.Nie chodzi mi o polifonie o aparat ani o kolorowy wyświetlacz bo bez tego udałoby mi sie przeżyć ale chodzi mi o długie wiadomości tekstowe. Jest to bardzo udana konstrukcja tego producenta. Natomiast co do telefonu który teraz posiadam moje zdanie jest podobne. Telefon jest dobry. Choc nie wystrzegł sie kilku wad. Są to słaba bateria i bak MP3 i kart pamięci ale bez tych dwóch ostatnich moge się obejść ponieważ muzyka z telefonu nie jest zbyt dobrej jakości(no moze prócz kilku wyjatków (W800i)Widzę że niektórzy mają tu jakieś problemy z telefonami tego producenta ale niewiem czemu. Ja swój model kupiłem prawie rok temu i niezepsuł mi się ani razu. Moi znajomi raczej tez nie maja jakiś większych problemów z tymi telefonami. Nie chcę o nic was posądzać ale moze wy nieodpowiednio dbacie o swoje telfony??

Sorki za błedy.Starałem się ich unikać.

#27169  autor: gilbert3
 25 paź 2005, 08:02
Ja miałem 7 Siemensów (S6, S10, C25, C35i, SL45i, A55, S65). Dwa razy w serwisie gwarancyjnym był SL45i, trzeci raz po gwarancji. Pozostałe modele sprawowały się bez zarzutu. Nie ukrywam, że SL45i dostał w kość, upadł parę razy, kilka razy moja córka go gryzła zamiast zabawki podczas ząbkowania. Teraz użytkuję model S65, a moja żona A55. Nic się z nimi nie dzieje.
Natomiast miałem dotychczas dwa modele Sony Ericsson (T300 i T610) i mogę powiedzieć, że ten pierwszy zaczął resetować się już drugiego dnia, a ten drugi po 5 miesiącach użytkowania. Oddałem na gwarancji i po powrocie natychmiast sprzedałem te modele.
Używałem również kilku Nokii: 3310, 3510, 3510i, 7650, 6600 - te również były bez skazy technicznej (chociaż 6600 lubił się zawiesić).
No i jaki z tego wniosek: awaryjność telefonów jest różna - większość jest OK, natomiast są kiepskie egzemplarze.

#31445  autor: Majk
 22 lis 2005, 00:23
co do 6600 to to normalka..Symbian lubi platac figle...ja mialem juz sporo telefonow..najbardziej zawiodlem sie na motoroli no i na Siemensie SL45i....tutaj konkret bo mialem tez ST55, c35i i jakos niemoge narzekac..wsumie to kazdy telefon ma jakies sklonnosci do "zawiechy" czy zwolnienia dzialania..tu wszystko jest uzaleznione od warunkow jak sie z danym telefonem obchodzimy i nawet w jakich warunkach klimatycznych...niestety ale taka jest prawda...co jak co..moze to i stereotyp ale nokie zawsze byly i mam nadzieje ze beda niezawodne...obecnie jestem posiadaczwem Motki MPx220 i niewidze powodow by na nia powiedziec zle slowo...
Pozdro fof all