• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

#271497  autor: kamil1221
 14 cze 2008, 20:42
Można też mieć starą taryfę dla firm - TOP firma. Za 10 zł miesięcznie można było mieć nielimitowany numer do Orange i TP(max 5 numerów), ewentualnie przy przedłużeniu można dostać to za darmo.

#271512  autor: Mixiorek
 14 cze 2008, 21:49
pff pisze:tak w Orange co w tym takiego dziwnego? Jeśli podpisałeś umowę do 2006 roku z usługą typu "wieczory i weekendy" lub "wybrany numer" to te usługi były nielimitowane jeśli zostaje sie w Twoim Planie to nie zostaje narzucony limit. Dopiero wyłączenie i ponowne włączenie usługi lub zmiana planu taryfowego limituje te usługi
Dokładnie, jest tak jak piszesz :-)

#271538  autor: jena87
 15 cze 2008, 00:34
więc z tego co ja wiem to nowe taryfy nazywają sie Orange mix i Orange abonament.
Przeznaczone są raczej dla osób które przedłuzają umowę z uslugami(bo umówmy się orange jeśli chodzi o telefony i ich ceny jest 100 lat za murzynami).
Największym problemem bylo zawsze to że gdy klient chciał przedłużyc 2 raz z kolei umowę z uslugami nie było w niektórych przypadkach mozliwość aby dac mu coś lepszego(można bylo dac te same uslugi,nie rzadko zdarzało sie także że ofera była gorsza) teraz ma być tak ze do tych uslug który klient ma i z których jest zadowolony orange jeszcze dodaje mu cos ekstra.Wiem także ze jesli jesteś w orange x lat (nie znam dokładnej liczny) to obniżają stawke za minute o 2 gr i o smsa:)
Niestety nie duzo konkretów ale jednak coś.
Pozdrawiam.

Anioł nigdy nie upada.

Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.

Człowiek upada i powstaje.

/ Dostojewski /

#271548  autor: Kain
 15 cze 2008, 03:12
A teraz oferty na przedłużenie się znacznie polepszą w stosunku do tego co jest teraz, i nie będzie można powiedziec ,że nowy klient będzie miał lepiej niż ten co będzie przedłużał bo stały klient będzie miał zawsze coś więcej:)

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#271551  autor: hans1054
 15 cze 2008, 08:57
Czyli ta oferta bedzie kierowana tylko i wyłącznie dla klientów którzy przedłużają sobie umowy a ci którzy po raz pierwszy zakupią sobie aktywacje to z tego nowego abonamentu nie beda mogli skorzystać???

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#271552  autor: telemaniak93
 15 cze 2008, 09:20
Dla mnie nawet ok :) W grudniu kończy mi się umowa na mixa to zostanę jeszcze z pomarańczką :) Chyba, że ta promocja jest na jakiś krótki okres czasu ???
A i jeśli mam teraz mixa 30 a dostaje 60 to dadzą mi jeszcze coś lepszego ???

#271554  autor: kowcio
 15 cze 2008, 09:43
telemaniak93 pisze:Chyba, że ta promocja jest na jakiś krótki okres czasu ???
Nie, oferta pewnie zostanie.

#271557  autor: marcinb
 15 cze 2008, 10:06
Mixiorek pisze:
nicram pisze:Orange nigdy nie będzie dawał nielimitowanych połączeń
Ja mam nielimitowane i jestem zadowolony ;-)
Podobnie jak ja. :) Nawet sky nie jest limitem :)

[ Dodano: 2008-06-15, 10:09 ]
kowcio pisze:Niech tylko dadzą abo z pakietem złotówek, tak jak to w Play było.
Nie rozumiem o co Ci chodzi? W NTP jest pakiet złotówek i o tyle lepszy, że chyba wszystkie usługi schodzą właśnie z tego pakietu np. roaming a jak jest w play...? :twisted:

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#271561  autor: xar
 15 cze 2008, 10:13
telemaniak93 pisze:Witam!!!
Ja również nie mogę się doczekać zmian w Orange :) Mam nadzieje że na leprze :)
Nie jestem pewien czy to akurat reklama Orange ale była bardzo krótka i tajemnicza a więc wyskakuje gość z jakiś krzaków i jest napis „wkrótce łatwej się odnajdziesz”
I koniec reklama trwała może 5 sekund.
Czy to reklama Orange
Myślę, że to albo reklama Ery albo Orange, które to mają Iphona wprowadzić na nasz rynek. Nowy Iphone ma mieć przecież GPS :) To by wyjaśniało siedzenie w krzakach i "odnajdywanie się" :D

#271567  autor: telemaniak93
 15 cze 2008, 10:39
A o co chodzi z tymi prezentami przez cały okres umowy ???

#271572  autor: Mixiorek
 15 cze 2008, 11:00
Kain pisze:A teraz oferty na przedłużenie się znacznie polepszą w stosunku do tego co jest teraz, i nie będzie można powiedziec ,że nowy klient będzie miał lepiej niż ten co będzie przedłużał bo stały klient będzie miał zawsze coś więcej:)
Jeżeli Orange nie pomyśli o wszystkich klientach, czyli również o tych, którzy jeszcze nie mogą przedłużyć umowy to będzie to błąd.
Apropos stawek wyjściowych to w Plusie jest obecnie 60 groszy w Erze 49 i 59, w Play 49. Jeżeli Orange da coś w okolicach 55 groszy to będzie ok. Wszystko powyżej to będzie drożyzna na tle konkurencji.

#271603  autor: fajnex
 15 cze 2008, 15:18
Przejdę na Nowy Orange Abonament jeśli
* będzie możliwość przejścia z NTP (nawet za 50zł)
* pakiet na Internet :!:
* atrakcyjne ceny połączeń
* Pakiet Złotówek lub dobrze wymienialne minuty na sms i mms

Obrazek
Obrazek

#271606  autor: Mixiorek
 15 cze 2008, 15:44
fajnex pisze:Przejdę na Nowy Orange Abonament jeśli
* będzie możliwość przejścia z NTP (nawet za 50zł)
* pakiet na Internet :!:
* atrakcyjne ceny połączeń
* Pakiet Złotówek lub dobrze wymienialne minuty na sms i mms
Ja bym dorzucił:
- zachowanie zasad Twojego Planu (kasa idzie na wszystko nic nie jest poza pakietem "wszyscy i na wszystko")
- zachowanie oferty "co za numer" lub twórcze rozwinięcie proklienckie
- większe promowanie stałych, sprawdzonych klientów
- program Profit też mógłby wprowadzić coś nowego np: tak jak w Erze za np: 3000 punktów rozmowy z jednym numerem za 1 grosz przez 12 miesięcy

#271626  autor: nicram
 15 cze 2008, 17:28
Tidus pisze:
DejwiD pisze:
Tidus pisze:Przy moim profilu dzwonienia po kilka tysięcy minut do jednej osoby,

wedlug operatora masz zly profil dzwonienia - nie licz na nic :)
Nie liczę na nic, gdyż jak dla mnie już raczej nie będzie nic lepszego, niż stary poczciwy Twój Plan :P Bo z tego co się orientuje to te nielimitowane nry w Plusie to tylko minuty, a tu też mam free SMSy i MMSy :D

Mimo tego i tak jestem strasznie ciekaw nowych taryf :P
Powiem że trochę zazdroszczę Ci tych MMS-ów;-). Nie wiem jak jest w abo, ale w Mixie oprócz "darmowych" minut masz jeszcze SMS-y;-).
MMS-y to jest bardzo fajna sprawa, jak się ma telefon z aparatem... , w Plusie długo nie doczekam się tanich MMS-ów, skoro w nowej marce 36.6 są drogie, znaczy że Plus nie myśli o tym żeby zmieniać cokolwiek w tym temacie.

Ci co mają stare umowy z nielimitowanymi minutami w Orange to mają szczęście;-), bo teraz jedynie Plus daje możliwość takich połączeń;-)

#271627  autor: Rlox
 15 cze 2008, 17:32
Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby całe to zamieszanie skończyło się wielkim rozczarowaniem. Pamiętam jakie były oczekiwania względem nowych taryf Orange po rebrandingu. Oczekiwania wielkie, a zawód jeszcze większy. Poza tym jeśli faktycznie wchodziłby nowe oferty, to nie wierzę, żeby w wiadomościach Telepolis nie było przecieków jak to ma miejsce zazwyczaj.

#271632  autor: marcinb
 15 cze 2008, 17:45
Rlox pisze:Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby całe to zamieszanie skończyło się wielkim rozczarowaniem. Pamiętam jakie były oczekiwania względem nowych taryf Orange po rebrandingu. Oczekiwania wielkie, a zawód jeszcze większy.
Mnie akurat oferta po rebrandingu bardzo przypasowała. Można powiedzieć, że na to czekałem.
Rlox pisze:Poza tym jeśli faktycznie wchodziłby nowe oferty, to nie wierzę, żeby w wiadomościach Telepolis nie było przecieków jak to ma miejsce zazwyczaj.
Przecieki, przecieki, a może naciski? :D

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#271650  autor: slovak
 15 cze 2008, 18:50
widze, że na forum udziela sie wielu pracownikow PTK - taryfy, szkolenie itp.
podnieca Was mowienie o tym co będzie?
Brak wam odwagi na to zeby powiedzieć co było na szkoleniu po co sie ukrywac i blaznować?
Ja wiem co bedzie po wejsciu oferty, znam cennik i jest mi z tym dobrze...
i smycz nowa rowniez mam

#271651  autor: Prometo
 15 cze 2008, 18:56
slovak pisze:Ja wiem co bedzie po wejsciu oferty, znam cennik i jest mi z tym dobrze
Jak wiesz to napisz a nie drwij z innych.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#271656  autor: kamil1221
 15 cze 2008, 19:21
Slovak - łatwo tobie powiedzieć, bo to nie ty jesteś pracownikiem Orange.
Ciesz się, że i tak coś zostało powiedziane, bo tak naprawdę przecieki dla pracowników, którzy pracują w salonach sprzedaży nie są na rękę. Jeżeli jest nawet mały przeciek ludzie będą czekać do podanej daty nie odwiedzając salonu i nie podpisując umów. Jak nie możemy podpisywać umów to nam się dostaje, za to, że nie wyrabiamy miesięcznego planu.

Dodatkowo dochodzi fakt, że jeżeli kogoś namierzą to raczej pożegna się z pracą z wpisem do kartoteki.

edit:

Już wiem że jesteś pracownikiem ;)

#271661  autor: xar
 15 cze 2008, 19:37
Swoją drogą ja czekam z przedłużeniem umowy, bo narazie w promocji jest W380i który zupełnie mi nie odpowiada, a na bannerze był napis, że tylko do 16 czerwca... Zbieżność dat? :) Wprawdzie teraz na stronie orange zmieniła się data na 19, ale i tak czekam na coś lepszego... Ostatnia oferta z orangu nieźle mnie ubawiła :) Wprawdzie nie mam dużego abonamentu, ale oferować mi telefon w umowie na 30 miesięcy drożej niż nowy w sklepie to trochę żenada...
  • Strona 6 z 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6