• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #270083  autor: bartekh86
 07 cze 2008, 09:39
Tak jak w temacie. Zastanawiam się czy pakiety tanich połączeń w Simplusie (maxi minuty) można wykorzystać także na połączenia do 36.6?

#270167  autor: Pb
 07 cze 2008, 17:53
Podobno nie da się,ale zaznaczam-PODOBNO.
Popytaj może w salonie.
 #270308  autor: nicram
 08 cze 2008, 14:00
bartekh86 pisze:Tak jak w temacie. Zastanawiam się czy pakiety tanich połączeń w Simplusie (maxi minuty) można wykorzystać także na połączenia do 36.6?
Jak najbardziej można, marka 36.6 jest traktowana jako Plus.

#270320  autor: INTRO
 08 cze 2008, 15:17
Ja uważam tak. Skoro doładowuję się konto telekartą simplusa, to powinno schodzić z pakietu maxi minuty bo system traktuje go jako sieć Plus, inaczej ma się sprawa z sami swoi, tutaj nie doładujesz telefonu telekartą simplusa, tylko doładowaniem do sami swoi, co wiąże się z tym że sami swoi nie jest traktowana przez system jako sieć Plus, tylko jako sieć sami swoi. Ale to tylko takie moje przypuszczenia najprosciej było by sprawdzić.

#270705  autor: evelinee
 10 cze 2008, 20:55
uzupełnili od piatku jeszcze bardziej stronke wiec możesz sprawdzić i tam, moze bedzie. albo jak pisza wyzej w salonach. powinno się dać...

#270743  autor: arkadius
 10 cze 2008, 23:46
z tego co czytałem to wszystkie połączenia wewnątrz Plusa są takie same. to, ze doładowania są traktowane na różne sposoby może wynikać z tego, że system musi rozróżnić ofertę. same połączenie powinny być dokładnie takie same, nie ważne czy to simplus czy 36.6. więc spokojnie powinno się dać dzwonić, ale w razie czego to starterek i doładowania za reklamy i można po niskich kosztach pojechać tylko w 36.6

#271323  autor: Siwek96
 13 cze 2008, 21:31
iaro pisze:Podobno nie da się,ale zaznaczam-PODOBNO.
Popytaj może w salonie.
A da się przejść z Simplusa na 36 i 6?

#271340  autor: biotyt
 13 cze 2008, 22:59
Siwek96 pisze:
iaro pisze:Podobno nie da się,ale zaznaczam-PODOBNO.
Popytaj może w salonie.
A da się przejść z Simplusa na 36 i 6?
Z tego co czytałem regulaminy to raczej nie można przechodzić pomiędzy ofertami Simplus i 36,6. Dopóki Plus nie uruchomi migracji nie będzie to możliwe z zachowaniem numeru. Przeniesienie numeru za opłatą też nie wchodzi w grę bo polega to na zmianie operatora, w tym wypadku Polkomtel jest operatorem obu marek prepaid. Jedynym wyjściem dla użytkownika Simplusa jest kupno startera z nowym numerem telefonu w ofercie 36,6.

Uprzedzę pytanie dlaczego Plus nie umożliwia migracji. Jeśli ktoś zrezygnuje z Simplusa na rzecz oferty 36,6 to i tak pozostanie w sieci Plus, a przy okazji podniesie ilość aktywnych kart SIM (stara karta Simplusa będzie aktywna przez pewien czas). Plus szykuje się na miejsce lidera pod względem ilości użytkowników jak sam zapowiadał. Takie rozwiązanie może tylko pomóc w nabiciu tych kilkudziesięciu lub kilkuset tysięcy aktywnych kart.

biotyt

#271356  autor: Kaczy
 14 cze 2008, 09:56
biotyt pisze:Uprzedzę pytanie dlaczego Plus nie umożliwia migracji. Jeśli ktoś zrezygnuje z Simplusa na rzecz oferty 36,6 to i tak pozostanie w sieci Plus, a przy okazji podniesie ilość aktywnych kart SIM (stara karta Simplusa będzie aktywna przez pewien czas).
Taka sama sytuacja jest w przypadku Tak-Taka i Heyah. Też nie da się migrować i zachować numer. Ciężko mówić tutaj, że Plus nabija swoją bazę abonencką.

...::: Made for loneliness :::...

#271360  autor: mariusz9a
 14 cze 2008, 10:06
biotyt pisze:Uprzedzę pytanie dlaczego Plus nie umożliwia migracji. Jeśli ktoś zrezygnuje z Simplusa na rzecz oferty 36,6 to i tak pozostanie w sieci Plus, a przy okazji podniesie ilość aktywnych kart SIM (stara karta Simplusa będzie aktywna przez pewien czas). Plus szykuje się na miejsce lidera pod względem ilości użytkowników jak sam zapowiadał. Takie rozwiązanie może tylko pomóc w nabiciu tych kilkudziesięciu lub kilkuset tysięcy aktywnych kart.
Jakaś bzdura. Jakby chcieli sobie szybko podnieść ilość kart SIM to zrobiliby akcje w stylu Orange tzn rozdawnictwo starterów za free. Sam ostatnio znów zamówiłem dwa i szczerze mówiąc nie wiem po co bo korzystać na pewno nie będę...
Poza tym:
Kaczy pisze:Taka sama sytuacja jest w przypadku Tak-Taka i Heyah. Też nie da się migrować i zachować numer. Ciężko mówić tutaj, że Plus nabija swoją bazę abonencką.