Chyba nie mam się czym pochwalić

...
Po kontakcie z BOK-iem, okazało się, że te pieniądze, które mi zjadało, to za połączenia internetowe, z ich portalem Plus.pl.
Niekorzystnie się złożyło, że miałem w tym czasie problemy ze sprawdzeniem środków za pomocą telekodu i podejrzewałem, że to jakaś awaria po ich stronie.
Internet od razu wykluczyłem, bo po pierwsze nie korzystałem nie wiadomo ile czasu, a jeśli już korzystałem to łączyłem się z bezpłatnym portalem Plusa.
Od początku startu tego serwisu miałem ustawione jako domyślne połączenie WAP_GPRS i wszelkie domysły związane z Internetem odrzuciłem. Bo przecież samo się nic nie może przestawić... Jednak było inaczej ...
Nie wiedzieć czemu, przy pierwszej próbie zaczęło łączyć przez jakiś dziwny APN (nawet nie ten punkt dostępu: "Internet"), bodajże zamiast wap.plusgsm.pl - wap.plus.pl lub po prostu plus.pl, dopiero za drugą próbą standardowo połączyło przez WAP_GPRS.
Tak na marginesie niezłe mają ceny ... skoro wejście i natychmiastowe wyjście z tego portalu zjadało 1 złotówkę.
Pozdrawiam wszystkich, którzy wypowiedzieli się w tym poście oraz tych, którzy go przeczytali
Jeszcze raz przepraszam za kłopot i nie mogę sobie darować, że zostałem załatwiony jak leszczyk

czymś, co od razu wykluczyłem.