derdak pisze:(...)Nire chciałem ich umieszczac, bo w efekcie prawie wszystkie pre-paidy by były w ankiecie, co by zmieniło jej sens na "najlepszy pre-paid ogólnie".(...)
Nie koniecznie. Ankieta ma na celu wybranie najlepszej oferty dla młodzieży, a nie ogólnie najlepszej oferty prepaid. Ja zaznaczyłem Heyah, choć spośród tych wymienionych najbardziej podoba mi się Nowe Orange GO, prosta oferta i tania, ale nie nadaje się dla młodzieży bo trzeba ładować dużymi kwotami jednorazowo. To by nie przeszło gdyż młodzież ma zawsze puste konto. Jak mają dużo na koncie to szybko je wyczyszczą. Pozatym skąd wezmą 100zł na jednorazowe doładowanie? Mają z pewnością inne ciekawsze wydatki. Wiadomo, że młodzież lubi mało wydawać jednorazowo na telefon, liczy się dla niej długi staż konta za niewielką kwotę, tanie SMS-y i oczywiście jakieś bonusy.
Nazwę młodzież takimi "ciułaczami prepaid" (oczywiście nie ubliżając nikomu). Sam byłem młody i mając pierwszą komórkę wolałem mniejsze kwoty, bo przy dużych się nie ograniczałem. Z resztą pieniądze wolałem wydawać na inne rzeczy niż pakować w telefon i inwestować w drogie rozmowy czy SMS-y jakie były w tamtym czasie. Kupowałem sobie pakiecik Mistrz Klawiatury w Idei pod koniec ważności konta i słałem kolejny miesiąc po wyzerowaniu konta

Teraz choć jeszcze wysyłam dużo SMS-ów to liczą się dla mnie coraz więcej rozmowy, a konto doładowuje regularnie.
Myślę, że wynik ankiety z opcją wszystkich prepaidów do wyboru byłby miarodajny. Osoby, które czytają forum są albo nastolatkami (sami wiedzą co chcą) lub osobami, które mają styczność z telefonem komórkowym od wielu lat i tym się interesują (wiedzą co kiedyś się dla nich liczyło będąc "w stanie młodzieńczym"

).