jurak pisze:biotyt ja dalej czekam. Coś im system chyba siadł, zlecenie pierwszej zmiany zostało błędnie zapisane w systemie. Takie info dostałem od konsultantki. Zleciłem przez BOK ponowną zmianę. Na razie czekam. W nocy ma być rekonfiguracja systemu i wtedy powinno zaskoczyć, wg BOK.
Rekonfiguracja im chyba nie wyszła, bo wchodząc na konto wyświetlają mi się różne taryfy. Początkowo "Nowy POP", potem Nowy Twój Mix 25, Orange dla Firm 80 itp. w zakładce "Twoje konto". W Orange On-line pokazuje nadal taryfę NOG, nie zmienili stawek na niższe. Wysłałem do nich na razie maila, że stawki nie zostały zmienione oraz, że nadal czekam na zmianę taryfy na Orange POP. Mam nadzieję, że szybko to się rozwiąże. W razie czego będę dzwonił jutro lub pojutrze. Trochę to nie poważne, rozumiem, że na zmianę taryfy trzeba poczekać, ale czemu mam rozmawiać po wyższych stawkach skoro powinny one zostać obniżone w ciągu 1h od doładowania. To już nie pierwszy raz kiedy mam styczność z tymi samymi problemami, jak do tej pory nie umieją tego naprawić.