• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #270456  autor: Marcin Sawicki
 09 cze 2008, 12:52
Kupiłem już jakiś dłuższy czas temu nokie n95-2 w vodafone. Telefon kupiony w Anglii w komisie z pudelkiem ze wszystkim. na początku wszystko działało normalnie. Przez jakiś czas telefon leżał i go nie używałem, a teraz jak chce zadzwonić to mi sie rozłacza odrazu po wybraniu numeru i mam napisane not allowed i disconnected. tak samo nie moze nikt do mnie sie dodzwonic. da się jakoś ten proiblem rozwiązać?? czytalem ze to moze dlatego ze telefon moze byc lewy i jest zablokowany imei, mieszkam w Anglii i jeszcze nie sprawdzalem go za granicą. pomóżcie
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 12:57 przez Marcin Sawicki, łącznie zmieniany 1 raz.

Sawik

#270457  autor: Kochanek
 09 cze 2008, 12:59
Pierwsze moje pytanie do Ciebie to za ile kupiles ten telefon...??bo moze to NCKIA - czyli tania bubel;P
Sproboj wgrac nowe oprogramowanie do telefonu...takie ktore nie ogranicza telefonu pod zadna siecia...

ZDRAPUJ I WYGRYWAJ !!!

http://www.prizpass.pl/index.php?ref=adams666

#270459  autor: Marcin Sawicki
 09 cze 2008, 13:15
no telefon kupilem za 300funtów. sprawdzałem czy to nie podróbka wszystko jest ok. jeżeli chodzi o te ograniczenia. kupiłem turbo sima karte ktora mi odblokowuje telefon i w zadnej sieci nie chce mnie polaczyc. akceptuje karty ale nie moge polączeń nawiązywać z nikim.

Sawik

#271739  autor: konrad
 16 cze 2008, 11:41
może IMEI jest na czarnej liście i blokują telefon ??

#271941  autor: dechomenon
 17 cze 2008, 08:57
on to sam napisał i nie wie czy tak jest..rozumiem, ze z innymi karatami sim telefon zachowuje się podobnie?