• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 54 z 136
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 136

#269871  autor: DejwiD
 06 cze 2008, 01:29
biotyt pisze:To kiepsko, a już się cieszyłem, że odnowie sobie środki bonusowe. Pewnie w Orange POP za dużo tracą w związku z usługą 3po3. Wprowadzają teraz takie kwiatki, a jak na razie nic nie słychać o zmianach w promocji "10% więcej", która rzekomo miała być bardzo atrakcyjna.
a moze zmigruj sobie do NOG, doladuj pod 880 i wroc do OPOP'a... proste nie ? :) najwyzej wlaczysz sobie 2 raz 3po3

#269909  autor: Wiktor74
 06 cze 2008, 09:57
... a wydawało mi się, że po zmianie taryfy środki bonusowe przepadają :roll:
i teraz nie wiem czy tak jest czy nie, wie ktoś coś na ten temat?
Może ktoś zmieniał i wie z własnego doświadczenia jak to wygląda?
Czy środki z konta bonusowego zostają czy przepadają po zmianie taryfy np NOG na POP i odwrotnie? hmmm...???

#269911  autor: mikage1
 06 cze 2008, 10:12
ja przerabiałem, środki bonusowe zostały - sa związane z numerem, a nie taryfą...
przepadają pakiety, etc.

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#269942  autor: kowcio
 06 cze 2008, 14:17
Przepadają wszystkie aktywne pakiety (POP gadane, SMSy za 1 gr itd.)
Bonusy zostają.

#269988  autor: cesarz
 06 cze 2008, 16:50
Pytanie czy można wrócić do starego pop-a , NOG nie ma porwotu na OG.

CNN

#270025  autor: jurak
 06 cze 2008, 20:24
Można wrócić do nowego POPa, do starej oferty nie ma powrotu. Swoją drogą zrobiłem ten manewr z taryfą. NOG aktywował się w parę minut. Teraz czekam już dość długo na aktywację nowego POPa. Dziwne, że dają sobie 48h na zmianę :shock:

#270067  autor: motokitty
 06 cze 2008, 22:58
sorry, ale co to "NOG"?!!

buuuu buu

quote="jurak"]Można wrócić do nowego POPa, do starej oferty nie ma powrotu. Swoją drogą zrobiłem ten manewr z taryfą. NOG aktywował się w parę minut. Teraz czekam już dość długo na aktywację nowego POPa. Dziwne, że dają sobie 48h na zmianę :shock:[/quote]

#270068  autor: biotyt
 06 cze 2008, 23:04
motokitty pisze:sorry, ale co to "NOG"?!!
NOG = Nowe Orange GO. Promocja doładowania jest tylko dla tej taryfy, aby dostać bonus do doładowania należy na nią zmigrować, a następnie można powrócić np. do Orange POP, Orange Music lub Orange Free na kartę bez utraty zdobytych środków promocyjnych. Niestety powrót na starą taryfę "Nowy POP" nie jest już możliwy.

biotyt

#270073  autor: jablo
 07 cze 2008, 00:44
jurak pisze:Można wrócić do nowego POPa, do starej oferty nie ma powrotu. Swoją drogą zrobiłem ten manewr z taryfą.
Stary POP = Nowy Pop - to ten sam plan taryfowy, kwestia nazewnictwa. Do tego planu NIE DA SIE ZMIGROWAC o czym juz było katowane milion razy. Wiec jakos niechce mi sie wierzyc ze udało Ci sie zmigrowac na tą oferte :D

#270077  autor: mikage1
 07 cze 2008, 08:25
uściślijmy lekko, bo stary/nowy w nazwach robią bałagan... ;)

plan do którego nie ma powrotu: NOWY POP (nowy jest starym planem...)

plan do których można obecnie zmigrować: ORANGE POP, NOWE ORANGE GO, ORANGE MUSIC, ORANGE FREE

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#270078  autor: tof
 07 cze 2008, 08:46
Ja podobnie jak jurak zmigrowałem z Nowego POP-a do NOG i na drugi dzień doładowałem za 50 pod 880.

System chyba trochę ześwirował. Dostałem 45 zł premii do Orange (25 + 20 ekstra, nie mam pojęcia za co), ale stawki zostały mi na poziomie 60 gr za min do wszystkich (w tym do Orange i na stacjonarne). Do tego otrzymałem SMS reklamowy, że moja obecna stawka to 80 gr/min.
Wczoraj dwa razy dzwoniłem do BOK, miło sobie porozmawialiśmy, coś tam resetowali, miał grzebać dział techniczny i w 5 min. miało wszystko działać jak należy. A dzisiaj nadal to samo... Najchętniej wróciłbym do Nowego POP-a, ale ponoć się nie da.
Trochę szkoda mi kasy, żeby po raz 3 dzwonić z płatną reklamacją, która pewnie nie przyniesie skutku. A jak znam życie zgłoszenie mailowe zostanie rozpatrzone za tydzień. Ech...

#270081  autor: Vieslav
 07 cze 2008, 08:59
Zawsze możesz poprosić o zwrot kosztów za połączenie z BOK. Poza tym nie wiem co w Nowym popie jest takie korzystne, że każdy chce migrować mimo, iż się nie da. Przecież Orange Pop jest o wiele korzystniejszy i zmienić można bez problemu.

#270082  autor: biotyt
 07 cze 2008, 09:07
tof pisze:Ja podobnie jak jurak zmigrowałem z Nowego POP-a do NOG(...)
Nie żałuj utraty "Nowego POPa". Taryfa "Orange POP" jest o wiele korzystniejsza: niższe stawki poza sieć, MMS w cenie SMS-a (20gr/sztuka). Ponad to w pakietach masz 20gr/min do Orange (nie 30gr), SMS-y nadal po 1gr, a dodatkowo 3po3 gdzie za 6 zł miesięcznie aktywujesz 3 numery, z którymi rozmawiasz po 3gr/min (schodzi z konta promocyjnego) oraz masz SMS-y po 1gr. 3po3 nie wyklucza się z pakietem SMS (wszystkie SMS-y do Orange są naliczane z pakietu). Moim zdaniem to dużo lepsza taryfa.

[ Dodano: 2008-06-07, 09:13 ]
Wczoraj zleciłem zmianę taryfy na NOG. Dzisiaj rano przyszło potwierdzenie, doładowałem konto za 50 zł pod 880. Otrzymałem 25 zł obiecane przez Orange oraz.... 5 zł nie wiadomo za co. Nie jest to premia "10% więcej" bo konto ostatni raz ładowałem prawie 3 miesiące temu. Nie obniżono mi jak dotąd stawek, a jeśli dobrze pamiętam mają na to godzinę, która już minęła. W sumie nie zależy mi bo zmigruję do Orange POP-a by korzystać nadal z 3po3.

biotyt

#270087  autor: pumba
 07 cze 2008, 10:02
mikage1 pisze:plan do których można obecnie zmigrować: ORANGE POP, NOWE ORANGE GO, ORANGE MUSIC, ORANGE FREE
oraz do Orange Go ale tylko z Nowego Orange Go o czym mało kto wie bo mało kto czyta regulaminy ;)

#270088  autor: tof
 07 cze 2008, 10:20
Ja akurat kartę Orange trzymam do połączeń z dziewczyną - zasadniczo więc chodzi mi o stałe połączenie z 1 numerem.
Orange POP jest w miarę OK, ale koszt usługi 3po3 w ciągu 3 m-cy wyniósłby mnie 18 zł, a w Nowym POP-ie płaciłem jedną trzecią z tego.
A ponieważ to moja dodatkowa karta, chcę w nią pakować jak najmniej kasy - to chyba zrozumiałe.
Wiem, że w taryfie Orange POP minuta wychodzi taniej, ale to nie ma dla mnie większej różnicy - prawie zawsze zostaje mi kasa z doładowań promocyjnych nawet przy stawce 15 gr./min.
Jak widać, każdy ma taryfę, która najlepiej pasuje do jego potrzeb - dla mnie akurat Nowy POP był najlepszy...

#270095  autor: DejwiD
 07 cze 2008, 11:12
nie jest oplacalne :)
dla przyklad, masz 10 zl na polaczenia z wybranka.
10-2(op. akt.)=8 8:0,15=53minuty
10-6(op. akt.)=4 4:0,03=123 minuty
i im wiecej wydajesz tym wieksza roznica :)
jedyny plus starej oferty to smsy miedzynarodowe.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 13:53 przez DejwiD, łącznie zmieniany 1 raz.

#270108  autor: tof
 07 cze 2008, 12:01
Dzięki za wyliczenie, DejwiD! Szacunek :)
Gdyby kasę ściągało mi z konta głównego, Twoje kalkulacje byłyby argumentem bezsprzecznie przekonującym do wyższości nowej taryfy nad starą.
Tyle że, jak pisałem, zwykle nie jestem w stanie wygadać kasy promocyjnej z bonusów, na jakie dzięki temu forum zwykle się załapuję przy doładowywaniach.
W moim przypadku przejście na OPOP oznaczałoby, że z konta głównego znikałoby mi w ciągu 3 miesięcy kilkanaście złotych, a na koncie promocyjnym bez sensu chomikowałaby się kwota na połączenia wewnątrzsieciowe, której nie byłbym w stanie wykorzystać (większość znajomych i rodziny mam w innych sieciach, pod stacjonarnymi lub za granicą :D).
Zresztą sorry za off-topic. To temat o promocyjnych doładowaniach - chciałem tylko napisać, że w moim przypadku po przejściu na NOG, doładowanie było nietypowe i wiązało się z pewnymi perturbacjami. Miłego weekendu! 8)

#270130  autor: Vieslav
 07 cze 2008, 13:36
Przecież 3po3 schodzi z konta promocyjnego. 6zł za aktywacje zabierze z głównego a za rozmowy schodzi z promocyjnego, więc jaki problem?

#270176  autor: jurak
 07 cze 2008, 18:50
Mulder ma rację, z promocyjnego schodzą tylko smsy i rozmowy do orange. Za aktywację pakietów, czy innych usług kasa ściągana jest z konta głównego.

#270187  autor: biotyt
 07 cze 2008, 21:31
jurak pisze:(...)NOG aktywował się w parę minut. Teraz czekam już dość długo na aktywację nowego POPa. Dziwne, że dają sobie 48h na zmianę :shock:
U mnie to samo, ze zmianą na NOG poszło szybko, taryfa była w pełni aktywna po kilku godzinach. Przejście spowrotem, czyli na Orange POP, coś czuję nie obędzie się bez problemów. Rano około 10 zleciłem zmianę. Chyba do nich zadzwonię bo nie dość, że muszę czekać tyle czasu to nie zmniejszyli mi stawek w NOG!

biotyt
  • Strona 54 z 136
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 136
  • 1
  • 52
  • 53