• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#222739  autor: esiek
 23 wrz 2007, 11:10
Bezpłatny jest tylko 1 tydzień. może akurat Ci się udało i trafiłeś na przeciążenie systemu u nich... kumpel ściągnął sobie pakiet i gg do telefonu. Plus mu nie pociągnął za pakiet :) nawet przez pierwszy dzień nic mu kb nie zabierało, ale bał się że później mu konto zablokują jak przeliczą na wap... poszedł do punktu plusa i wpisali coś i zabiera normalnie za kb teraz, lecz pierwszy dzień za free był :lol:
Sam szukałem jakiejś fajnej aplikacji żeby gg pociągnęła, lecz moje wyszukiwania staneły na niczym.... Jestem na mobilnym gg i jest ok, cała lista (jestem w plusie, a nie to co w erze tylko 20 kontaktów). Jestem zadowolony, lecz nie twierdzę że jak wyjdzie coś za free to nie przejdę...

#222753  autor: dechomenon
 23 wrz 2007, 12:00
do mnie kiedyś wpadł taki koleś dumny, że dowiedział się o tym iż w telefonie można mieć gg heehe :P i na upór maniaka wkręca mi, ze tylko 1zł na tydzień płaci...ale już o transmisji danych to nie wiedział, że istnieje takie coś!

#222764  autor: basiulenkaa
 23 wrz 2007, 12:45
To jak sie ma pakiet w plusie to jak sie korzysta to ciągnie dane z pakietu a nie kasę z konta tak? Bo się aż boję używać, jak zobaczę późniejszy stan konta :D

...

#222766  autor: Kaczy
 23 wrz 2007, 12:46
basiulenkaa pisze:To jak sie ma pakiet w plusie to jak sie korzysta to ciągnie dane z pakietu a nie kasę z konta tak?
Tylko programy muszą się łączyć przez właściwy APN. W regulaminie jest mowa o APN: internet i jego odmianach. WAP już nie idzie z pakietu.

...::: Made for loneliness :::...

#222767  autor: basiulenkaa
 23 wrz 2007, 12:54
Tylko programy muszą się łączyć przez właściwy APN. W regulaminie jest mowa o APN: internet i jego odmianach. WAP już nie idzie z pakietu.
Konfigurowałam przez stronę Plusa na int gprs i zapisałam ustawienia. Teraz pogadałam chwilę testowo z koleżanką i mi zabrało kasę z konta, jakieś 5 zł... A pakiet mam wykupiony :(

...

#222773  autor: orB
 23 wrz 2007, 13:04
esiek pisze:Sam szukałem jakiejś fajnej aplikacji żeby gg pociągnęła, lecz moje wyszukiwania staneły na niczym
Jadugadu, Papla itd. Nie płacić tym ździercom z gg za samo używanie aplikacji ;) Sam korzystam z jadugadu i jestem bardzo zadowolony

#222781  autor: ywis
 23 wrz 2007, 13:24
basiulenkaa pisze:Teraz pogadałam chwilę testowo z koleżanką i mi zabrało kasę z konta, jakieś 5 zł... A pakiet mam wykupiony
Po prostu podczas łączenia musisz wybrać internet_gprs, a nie internet_wap, bo wtedy pociągnie Ci wszystko z konta, a pakiet dotyczy wyłącznie GPRS.

#222845  autor: gm
 23 wrz 2007, 17:10
Najlepszym zabezpieczeniem dla mniej zorientowanych jest wywalenie raz na zawsze z telefonu ustawień apn:wap o ile takie są wpisane. Polecam i wtedy nie będzie obawy o koszty.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#222890  autor: esiek
 23 wrz 2007, 20:19
orB pisze:
esiek pisze:Sam szukałem jakiejś fajnej aplikacji żeby gg pociągnęła, lecz moje wyszukiwania staneły na niczym
Jadugadu, Papla itd. Nie płacić tym ździercom z gg za samo używanie aplikacji ;) Sam korzystam z jadugadu i jestem bardzo zadowolony
Jadu nie łączy, nie dochodzą na moim k610i wiadomości... niestety

#222891  autor: orB
 23 wrz 2007, 20:21
A dobry masz adres hosta? Mi jadu na każdym telefonie śmiga.

#223071  autor: esiek
 24 wrz 2007, 19:00
nie wiem :) a jaki powinien być ? były zwykłe ustawienia - nic nie zmieniałem.... a czy na jadu da rady ściągnąć listę kontaktów z serwera ? i czy jest ograniczenie do liczby osób w kontaktach ?

#223142  autor: orB
 24 wrz 2007, 22:21
Max liczbę osób wpisujesz w ustawieniach, program pobiera kontakty automatycznie z serwera, listę dobrych serwerów gadu masz na kadu.net/monitor/ ;)

#259967  autor: anka940
 04 kwie 2008, 13:17
hmm... mam pytanie:)

Mam telefon se k510i i jestem w mix plusie
chciałam mieć gg w telefonie więc poszukałam sobie w internecie instrukcji, lecz jedna jaką znalazłam była niezbyt szczegółowa, ale zrobiłam wszystko według niej. I moje pytanie jest takie czy zrobiłam wszystko dobrze?
Co robiłam xD
1. Ściągnęłam mobilne gg z oficjalnej strony gadu gadu.
2. zmieniłam ustawienia telefonu (menu-ustawienia-łączność-ust.internetowe-profile int.- internet gprs, potem menu-ustawienia-łączność-ustawienia Java-internet gprs)
3. kupiłam sobie pakiet 50mb(zastanawiam sie czy nie za duży)
4. uruchomiłam mgg itd.
za tydzień mam zamiar kupić to: Aby aktywować/uaktualnić subskrypcję aplikacji należy wysłać SMS pod jeden z numerów:
7936 - koszt 9PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 90 Dni

#269364  autor: krzysiek_2004
 03 cze 2008, 14:17
anka940 pisze:hmm... mam pytanie:)

Mam telefon se k510i i jestem w mix plusie
chciałam mieć gg w telefonie więc poszukałam sobie w internecie instrukcji, lecz jedna jaką znalazłam była niezbyt szczegółowa, ale zrobiłam wszystko według niej. I moje pytanie jest takie czy zrobiłam wszystko dobrze?
Co robiłam xD
1. Ściągnęłam mobilne gg z oficjalnej strony gadu gadu.
2. zmieniłam ustawienia telefonu (menu-ustawienia-łączność-ust.internetowe-profile int.- internet gprs, potem menu-ustawienia-łączność-ustawienia Java-internet gprs)
3. kupiłam sobie pakiet 50mb(zastanawiam sie czy nie za duży)
4. uruchomiłam mgg itd.
za tydzień mam zamiar kupić to: Aby aktywować/uaktualnić subskrypcję aplikacji należy wysłać SMS pod jeden z numerów:
Zrobiłem prawie all to samo tylko ze kupiłem:
4. uruchomiłam mgg itd.
na tydzien
lecz gdy wchodze na gg wszystko hula pieknie ladnie ale jak wpisuje *100# ogarnia mnie przerazenie.. dlaczego pobiera kase i "impulsy" z tej promocji na 50 mb neta??
co robic???
ps. mam mixa

#269376  autor: kowcio
 03 cze 2008, 16:15
Widocznie łączysz się przez Profil WAP a nie Internet. W ustawieniach profili internetowych zmień APN na : internet.

#269386  autor: krzysiek_2004
 03 cze 2008, 17:19
mogl bys tak mniej wiecej opisac jak to sie robi w se k800i

#269413  autor: Marens
 03 cze 2008, 19:03
Menu / ustawienia / łączność / ustawienia internetowe / ustawienia java / internet

#269444  autor: krzysiek_2004
 03 cze 2008, 21:04
oki i tylko zaznaczyc tę opcje i bedzie pobieras z pakietu nei z konta? :P jutro obczaje bo narazie ni ma funduszy

#269469  autor: Marens
 03 cze 2008, 22:14
Tak, jak masz pakiet ale nie masz kasy na koncie to powinno się połączyć. Chyba, że masz ujemny stan konta.

#269557  autor: krzysiek_2004
 04 cze 2008, 14:50
a jesli nadal bedzie pobierac kase z konta milo iz wysle sobie ustawienia GPRS ktore sa nazwane "internet" to co robic?