• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#269514  autor: biotyt
 04 cze 2008, 10:11
yar pisze:Tutaj znajdziecie skany ulotki nowej promocji....
Właśnie przed Twoim postem pomyślałem, że będą mieli "patent" z odsłuchiwaniem reklam skoro nie będzie trzeba mieć kasy.

[ Dodano: 2008-06-04, 10:15 ]
Przyznam, że w miarę sensownie to wygląda. Jedyne co mogli by jednak poprawić to stawkę za połączenia na 50 gr, bo 60 gr to trochę dużo jak na płaską taryfę.

biotyt

#269515  autor: widex
 04 cze 2008, 10:25
W tej chwili w Sumplusie mam 60 gr, więc na jedno wychodzi. Ciekawe jak z pakietami na internet.
P.S. Brak pakietów w sieci, jakiś darmowych minut. Oferta za płaska jak dla mnie. Oferta typowo dla osób, które korzystają z telefonu rzadko, a jak już korzystają to piszą smsy - Esy Folresy to ciekawe rozwiązanie, za 3 zł nieograniczona ilość sms-ów.

#269518  autor: biotyt
 04 cze 2008, 10:40
Ciekawe czy z tej nowej oferty będzie można migrować do Simplusa i odwrotnie.

Z ulotki wynika, że sieć Plus będzie dla 36-6 jako własna, ale ciekawe czy będzie tak w drugą stronę.

Sensownie to wygląda, na pewno coś nowego jednak nastawione raczej na dzieciaki i młodzież. W końcu to one najczęściej borykają się z syndromem "pustego konta", a w nowej ofercie mogą dostawać kasę za reklamy, za odbieranie rozmów wskakują im sekundy, dodatkowo przechodząc całą paczką mają taniej rozmowy do siebie oraz bardzo tanio SMSy, w innych sieciach pakiet kosztuje 5-6 zł, a tu bez limitu za 3 zł. Uważam, że to prosta i dobra oferta.

biotyt

#269520  autor: sokolowiak
 04 cze 2008, 10:44
Jeśli te ulotki mówią nam prawdę to osobiście uważam, że ta oferta jest na miarę HEYAH. Prosta, sympatyczna, nie przekombinowana, w sam raz dla młodych ludzi. Uważam, że odniesie duży sukces, bo ma wielki potencjał. Poza tym konkurencja się trochę zepsuła. HEYAH tylko pakuje..., PLAY kombinuje, podwyższa ceny, a tu - proste zasady. Tylko zadaję sobie pytanie: Czy nie lepiej było kilka lat temu zrobić takie 36,6 zamiast Sami Swoi?

#269521  autor: bkawa
 04 cze 2008, 10:50
sokolowiak pisze:PLAY kombinuje, podwyższa ceny
Co ty, od wczoraj jest pakiet minuta za 10gr.

Domowy wyrób nalewek

#269522  autor: sokolowiak
 04 cze 2008, 10:52
tak, wiem. Ale tylko 15 minut na miesiąc i tak chyba (jak się nie mylę) przez pół roku. Jeśli jednak stracisz choć na jeden dzień możliwość wykonywania połączeń wychodzących to klapa. Minuty z kolejnych miesięcy bezpowrotnie przepadają.

#269523  autor: biotyt
 04 cze 2008, 10:53
bkawa pisze:
sokolowiak pisze:PLAY kombinuje, podwyższa ceny
Co ty, od wczoraj jest pakiet minuta za 10gr.
No, ale miało być w Play prosto i tanio, bez dzielenia znajomych na lepszych i gorszych itp. Hasła, z którymi startowali stały się przeszłością. Ten pakiet w Play jest kolejną kombinacją oferty... Oferta przypomina teraz oferty innych operatorów na rynku, nie wyróżnia się czymś szczególnym, a powiela pakieciarstwo i to na coraz wymyślniejszych zasadach.

biotyt

#269525  autor: McCm
 04 cze 2008, 11:00
No i niestety rewolucji nie bedzie.. Wszystko jest "do sieci Plus", natomiast brak jest jakiś pakietów czy obniżek do wszystkich sieci... Nawet za odebrane rozmowy sekundy idą tylko do plusowców.
Myśle ze ta oferta nie zrobi szału, nawet nie trafi tak do końca do ludzi młodych, gdyż określa sie jako "oferta dla biednych". A nikt nie bedzie sie utażsamiał z taką marką.

#269526  autor: biotyt
 04 cze 2008, 11:01
sokolowiak pisze:(...)Czy nie lepiej było kilka lat temu zrobić takie 36,6 zamiast Sami Swoi?
No właśnie, Sami Swoi to dla mnie marketingowa porażka pod względem nazwy sieci jak i wizerunku. Specjaliści od reklamy nie popisali się wykorzystując dość negatywny wzorzec "wieśniaka". Dobry produkt został uśmiercony poprzez kiepską markę. W przypadku 36-6 widać, że marketingowcy się postarali, oferta jest ciekawa, wizerunek także. Wyróżnia się na tle innych marek. Uważam, że Heyah może czuć się zagrożona.

biotyt

#269527  autor: sokolowiak
 04 cze 2008, 11:03
Mnie PLAY ostatnio w ogóle denerwuje. Po roku sielanki, stał się jakiś taki strasznie nastawiony na dojenie Klientów. Te kombinacje w stylu : kup taki pakiet - dostaniesz tyla a tyle, ale spóźnij się choć raz z płatnością to wszystko stracisz, albo Mamy tani roaming ,ale tylko w pakietach, a jak nie wyrozmawiasz to trudno - stracisz pakiet , a my dzięki temu wyjdziemy na swoje... i tak dalej. Natomiast Plus mnie ostatnio zaskakuje bardzo pozytywnie. I zastanawiam się nad zmianą oparatora właśnie na Plusa. Mam jedną taką kartę SIM z abonamentem za 25 zł z Umową na czas nieokreślony i chyba zacznę z niej korzystać, a PLAY znajdzie sobie wygodne miejsce w moim pudełku z rupieciami.

[ Dodano: 2008-06-04, 11:08 ]
biotyt, Tak, HEYAH może się poczuć zagrożona. A głównie przez SMS-y. Dzieciaki nie będą się przejmować, że oferta jest atrakcyjna - jak to ujął McCm - dla biednych , tylko będą widziały te nieograniczone sms-y za 3 zł do Plusa. Skończy się to tym, że jak się młodzi dowiedzą to będą kupować i pisać te sms-y i tu HEYAH przegrywa na całego.

#269528  autor: nicram
 04 cze 2008, 11:14
Ciekawe czy Plus zrobi z tego dodatkową taryfę w simplusie i będzie można sobie później przechodzić między taryfami [co prawda jeśli ktoś ma staż w taryfie Nowy Simplus to będzie musiał mocno pomyśleć czy stracić swoje stawki na rzecz nowej taryfy]
W drugim przypadku, jak będzie to oddzielna taryfa bez możliwości np powrotu do Nowego Simplusa to już się nie robi ciekawie, najgorszy wariant to taki jak trzeba będzie zakupić sobie nowy starter;).

Oferta w mojej ocenie nie wnosi wiele dobroci na rynek;), konto i tak trzeba będzie ładować tak jak simplusa, aby móc spokojnie korzystać z telefonu [jakby wydłużyli ważności konta np 10zł na 1 miesiąc, 30zł na 3 miesiące, 50zł i w górę na 6 miesięcy to już by było ciekawie].
Bonus za połączenia, otóż w Nowym Simplusie w pakiecie Maxi Minuty za 10zł mamy bez łaski 200 minut, żeby mieć taką ilość minut z bonusu trzeba by 400 minut uzbierać z poza sieci Plusa.
Co do SMS-ów, dla mnie za 5zł - 500 SMS-ów to już są nielimitowane;), dla kogoś kto bardzo dużo pisze, to może takie coś spasować jak w tej nowej ofercie.

Podsumowując:
Żeby móc zachowywać połączenia wychodzące trzeba ładować konto tak jak w simplusie, oferta dla osób którzy dużo piszą SMS-ów i mało dzwonią [warunek: tylko w sieci, tak jak w sim+, z tym że sim+ oferuje znacznie więcej minut, SMS-y też są nie najdroższe;)]. W tejże ofercie brakuje tanich MMS-ów. Jakbym używał simplusa, nie przeszedłem do tej oferty za Chiny Ludowe:P.
Moja ocena to: dopuszczający+

#269529  autor: biotyt
 04 cze 2008, 11:18
McCm pisze:(...)określa sie jako "oferta dla biednych". A nikt nie bedzie sie utażsamiał z taką marką.
He, niezła filozofia. Oferta skierowana jest dla dzieciaków i młodzieży, to jasno widać. Oni często nie mają nic na koncie. Rodzic doładuje konto to po kilku dniach z 20-30 zł doładowania nic nie zostaje. Nie ma co ukrywać, taka jest prawda. Ta oferta w pewien sposób problem z brakiem kasy rozwiązuje.
Wiele osób narzeka na wysokie stawki, ale nie spotkałem się jeszcze z tym by ktoś twierdził, że skoro operator za dużo oferuje gratisów to uważa swoich użytkowników za biedaków. Wiadomo, że czynnik cenowy w ofercie jest dość ważny, często znaczący. Plus chce z tego skorzystać oferując coś ciekawego skrojonego na miarę potrzeb dla pewnej grupy osób. W końcu jakaś konkurencja na rynku istnieje.

[ Dodano: 2008-06-04, 11:30 ]
sokolowiak pisze:Tak, HEYAH może się poczuć zagrożona. A głównie przez SMS-y. Dzieciaki nie będą się przejmować, że oferta jest atrakcyjna - jak to ujął McCm - dla biednych , tylko będą widziały te nieograniczone sms-y za 3 zł do Plusa. Skończy się to tym, że jak się młodzi dowiedzą to będą kupować i pisać te sms-y i tu HEYAH przegrywa na całego.
Dodałbym, że kusi też zbieranie sekund z połączenia spoza sieci. W Heyah nie ma takiej usługi.

biotyt

#269530  autor: bkawa
 04 cze 2008, 11:33
sokolowiak pisze:tak, wiem. Ale tylko 15 minut na miesiąc i tak chyba (jak się nie mylę) przez pół roku. Jeśli jednak stracisz choć na jeden dzień możliwość wykonywania połączeń wychodzących to klapa. Minuty z kolejnych miesięcy bezpowrotnie przepadają.
no tak, ale staram się też o telefon na deser, więc ładuje co miesiąc 50pln i nie ma problemu
biotyt pisze:No, ale miało być w Play prosto i tanio
no bez przesady, przecież jest tanio, świadczy o tym nie tylko pakiet, ale porównując do 36-6 to też jest taniej, poza tym oferta 36-6 dzieli bardziej chociażby minuty za odebrane masz tylko do plusa

Domowy wyrób nalewek

#269565  autor: adventure_
 04 cze 2008, 15:17
I znów mam dylemat :smt004
Czy przejść do Play na starą ofertę czy na 36-6 :shock:

Oł.

#269567  autor: mariusz9a
 04 cze 2008, 15:23
adventure_ pisze:Czy przejść do Play na starą ofertę czy na 36-6
Jeśli masz dużo znajomych w Plusie to wybór chyba prosty, a jeżeli nie, to również prosty :D

#269736  autor: evelinee
 05 cze 2008, 15:15
hihi a ja byłam na konfie w BUW. ale było miło, mam kilka fotek ale nie wiem jak włożyć:D był J.Bauc, byli inni managerowie, bardzo dużo reporterów i w ogóle. oferta bardzo fajna, nawet jak masz 0 na koncie to da się, np poprzez wysłuchanie reklam czy odbieranie telefonów, konto zasilić:)

#269745  autor: bkawa
 05 cze 2008, 16:01
Ja mam pytanko, kto wie co oznacza 36,6?

Domowy wyrób nalewek

#269768  autor: aga
 05 cze 2008, 18:04
Zapewne to ma coś wspólnego z temperaturą ciała człowieka.

#269787  autor: Vieslav
 05 cze 2008, 18:36
IMO nazwa tak samo obciachowa jak sami swoi :mrgreen: . Nie wiem, po co Plusowi takie coś. Simplus i mixplus odniósł wielki sukces. Plus zachowuje się, jakby chciał zgarnąć 99% rynku :P.

#269790  autor: mariusz9a
 05 cze 2008, 18:41
Mulder pisze:Plus zachowuje się, jakby chciał zgarnąć 99% rynku
Może lepiej nie bo się nigdzie nie dodzwonię :smt005

A tak na poważnie to według mnie jedyną rzeczą jaka jest ciekawa w ofercie to ta kasa za reklamy i zamrażanie środków na koncie przez rok, w zasadzie pomysł z smsami za 3zł bez limitów też jest fajny. Mi by się przydało:P Czasami zdarza mi się napisać 400 sms dziennie :| Ale oferta nie dla mnie – zdecydowanie za drogie rozmowy.