• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #269233  autor: sokolowiak
 02 cze 2008, 11:30
No właśnie cóż nowego zaproponuje nam POLKOMTEL... Podobno ma to być oferta która zmieni i ludzi i.... wszystko.... ciekawe tylko w którą stronę te zmiany zajdą? Pozostaje nam poczekać do 5 czerwca. Już w czwartek wszystko będzie jasne. Ciekawe czy ktoś już wie co to za oferta... Dlatego otwieram temat. Może ktoś coś napisze, bo ciekawi nowej oferty są pewnie wszyscy..
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 01:51 przez sokolowiak, łącznie zmieniany 3 razy.

#269237  autor: Szalony
 02 cze 2008, 12:00
Przeciez obecna oferta Nowego Plusa z "wiecznymi" promocjami jest bardzo dobra wiec po co te zmiany ? Jesli po to zeby pod przykryciem nowej oferty tak naprawde wprowadzic podwyzki to ja juz nic z tego nie rozumiem :/ Boje sie tego hasla... nie ma musu... zeby to nie znaczylo jak sie nie podoba to papa :-D :?

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#269243  autor: mariusz9a
 02 cze 2008, 14:03
Ja się boję że mi darmowy numer zlikwidują:/ To by była straszna lipa:/

#269248  autor: nicram
 02 cze 2008, 14:12
Mam nadzieję tylko że Plus nie pójdzie w ślady Play-a i Ery...., bo jeśli ma tworzyć jakąś nową ofertę to niech zrobi to dobrze, albo wcale..... ;) .

#269249  autor: biotyt
 02 cze 2008, 14:14
Zobaczymy. Ja obstawiam, że Plus był zainspirowany marką MobilKing, która pomimo dyskusyjnej "taniości" minut i SMS przyciąga klientów prostymi zasadami oraz swobodą co do doładowań. Operator wirtualny w postaci mBanku z prostą taryfą za dużo klientów Polkomtelowi nie zdobył gdyż oferta jest kierowana jedynie do klientów korzystających z usług bankowych. Simplus, choć dość atrakcyjny cenowo, nie wygląda najlepiej ze względu na pakiety, a Sami Swoi choć startowało z dobrą ofertą zostało popsute złym marketingiem i z czasem pakietami.

Orange swoim klientom oferuje kilka taryf prepaid: Nowe Orange GO - prosta taryfa ze stawkami malejącymi, Orange POP dla tych co lubią pakiety oraz wybrane numery, Orange Music - mnóstwo SMS-ów i gadżety, a Orange Free na kartę - tania transmisja danych. Dzięki temu Orange ma klientów bo klient ma w czym wybrać, może przechodzić swobodnie między taryfami. Taryfy są w miarę prosto i sensownie skonstruowane. Polkomtel natomiast trochę przekombinował z Simplusem. Nowa taryfa prepaid pewnie będzie uzupełniać lukę w ofercie Polkomtela, a właśnie brakuje takiej prostej i w miarę taniej taryfy. Ciekawe tylko czemu nie wprowadzą tego jako drugiej taryfy Simplusa, a jako nową ofertę? Najwidoczniej wychodzi na to, że łatwiej promować nowy produkt tak jak to było kiedyś z Heyah. Każdy początkowo myślał, że to nowy operator, a tak na prawdę to inna marka PTC, ale szał na rynku Łapka zrobiła. Polkomtel wprowadzając nową markę pewnie liczy na podobny efekt, a jednocześnie oddzieli sieć Plus od nowej marki (z nowego operatora do Plusa połączenia jak poza sieć, identycznie jak Heyah -> Era).

biotyt

#269254  autor: mariusz9a
 02 cze 2008, 14:25
biotyt pisze:Dzięki temu Orange ma klientów bo klient ma w czym wybrać, może przechodzić swobodnie między taryfami.
A kto ma najwięcej klientów abonamentowych? Liczbę kart SIM do sobie można...

Nowa oferta ma dotyczyć tylko abonamentu. Przynajmniej na razie ;)

#269260  autor: biotyt
 02 cze 2008, 14:47
mariusz9a pisze:
biotyt pisze:Dzięki temu Orange ma klientów bo klient ma w czym wybrać, może przechodzić swobodnie między taryfami.
A kto ma najwięcej klientów abonamentowych? Liczbę kart SIM do sobie można...

Nowa oferta ma dotyczyć tylko abonamentu. Przynajmniej na razie ;)
W sumie źle, że założyłem że będzie to nowa marka prepaid. Chyba poszedłem za entuzjazmem osób piszących o tym na różnych stronach. W sumie kończą się promocje w abonamencie, więc to pewnie tylko jakaś nowa promocja na abonament.

Ale moje wywody może dadzą Plusowi impuls do rozbudowania oferty także w segmencie prepaid :D

biotyt

#269262  autor: nicram
 02 cze 2008, 14:55
mariusz9a pisze:Nowa oferta ma dotyczyć tylko abonamentu. Przynajmniej na razie ;)
Na konkurencyjnym portalu piszą że nowa oferta ma dotyczyć oferty pre-paid;-), no ale zobaczymy już nie długo gdzie leży prawda...:)

Tak przepuszczam że Plus będzie kombinował coś z doładowaniami w nowej ofercie... może dadzą np. połączenia wychodzące na rok za doładowanie 30zł, czy coś w tym stylu, plus do tego jakieś zgrabne pakieciki:D.
Oby Plus tylko nie psuł tego co jest do tej pory, bo oferty do swojej sieci w Mix-ie jak i Simplusie mają bezkonkurencyjne;). Bardzo dobrą konkurencją jedynie dla MixPlusa pozostaje Nowy Twój Mix w Orange bez telefonu... (Nowy Mix Ery, to jest konkurencyjny ale chyba tylko sam dla siebie)

Zobaczymy co to będzie, jestem bardzo ciekawy...

[ Dodano: 2008-06-02, 15:01 ]
Teraz to mam mętlik w głowie jak czytam wcześniejszy post biotyt-a, może rzeczywiście będzie to jakaś oferta dla abonamentów... w końcu w Simplusie były nie dawno zmiany i z tymi pakietami oferta ta nie wypada najgorzej.... czas pokaże.... :)

#269276  autor: dechomenon
 02 cze 2008, 16:01
ja obstawiam, ze to zamiennik kubali, albo jego rozszerzenie...dlaczego minał dokładnie rok od wejścia na rynek taryf kubali dokładnie 9maja 2007. Po roku wypadało by zmienić taryfę, a tym bardziej, że konkurencja odgrzała kotlety, w biznesie już jest nowa promocja od dzisiaj "Na lata" ale to pewna aktualizacja niźli zmiana taryfy, która no za jakiś czas bedzie nieunikniona:) w końcu stawki MTR spadły do 33gr:) z 40gr:)

#269280  autor: biotyt
 02 cze 2008, 16:09
Na konkurencyjnych portalach jest napisane, że to nowa taryfa prepaid w Plusie dla młodzieży. Powołują się na informacje operatora, który podobno zapowiadał na początku roku wprowadzenie nowego produktu na rynek.

biotyt

#269285  autor: sokolowiak
 02 cze 2008, 16:26
Portale konkurencyjne zapowiadają, że będzie to oferta pre-paid dla ludzi młodych. Sam POLKOMTEL wysłał zaproszenia na konferencję zapowiadając nieoficjalnie, że chodzi o pre paid. Więc pewnie o usługi przed płacone chodzi. jakoś ciężko mi sobie wyobrazić ofertę dla młodzieży w ofercie abonamentowej. No chyba, że POLKOMTEL wprowadzi nową markę telefonii dla młodych ludzi obejmujące zarówno segmenty pre paid oraz mix i do tego abonament np. coś w rodzaju Taryfy Zero w Erze. Korzystasz płacisz, nie korzystasz nie płacisz, a kartę masz aktywną na przykład przez 12 miesięcy od ostatniego doładowania choćby najmniejszą kwotą lub opłacenia ostatniego rachunku w przypadku post paida. To było by coś. Ale marze teraz.... zdaję sobie z tego sprawę. Raczej nie wykonalne w naszych warunkach. Z drugiej jednak strony proste zasady (bez pakietów)+ darmowy numer + roczna ważność karty na połączenia wych = sukces.

#269290  autor: McCm
 02 cze 2008, 16:40
I o co chodzi z tą stroną niemamusu.pl ? To zwiazane z tą nową ofertą? Czy jak przejde te wszystkie gry to jakies szczegoly dostane?

#269294  autor: sokolowiak
 02 cze 2008, 16:56
Tak, ta strona to taka zajawka nowej oferty. Nie mam pojęcia czy coś dostaniesz jak się pobawisz tą stroną. Nie miałem tyle cierpliwości by sprawdzić, ale podejrzewam, że nie.

#269297  autor: McCm
 02 cze 2008, 17:00
Mam nadzieje, ze w tej ofercie dadzą pakiety esemesowe do wszystkich sieci... Teraz powoli to juz zaczyna być wymaganym standartem, i dla mnie tutaj Orange ma przewage nad Plusem. Bo niestety nie kazdy ma znajomych w jedej sieci..

Jestem szalonym gimnazjalistą który wysyła ich tysiące. Heh. Marze o pakiecie Nieokiełznane SMSy do wszystkich :)

#269432  autor: gordo
 03 cze 2008, 20:35
Pewnie ze nie ma musu :) Aczkolwiek, ja na początku nie szczaiłem, że chodzi o Plus. Dla mnie to bardziej brzmiało jak zapowidz serwisu z grami lub jakas dziwna spolecznosciowka. No ale sie wyjasnilo :) Choc kolorystyka nieco 'nieplusowa' ?

#269457  autor: evelinee
 03 cze 2008, 21:44
a skąd to przekonanie że to oferta nowa plusa? jak wchodziłam na stronkę to nic o plusie nie było;) dzisiaj jak przechodziłam koło galerii mokotow widziałam billboard i później na stronke się natknęłam, grałam i grałam i do niczego nie doszłam:D

#269477  autor: przemekk
 03 cze 2008, 22:59
Domena niemamusu.pl należy do Polkomtela-Plusa

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#269478  autor: biotyt
 03 cze 2008, 23:01
evelinee pisze:a skąd to przekonanie że to oferta nowa plusa?
Adres internetowy należy do Plusa, a ten rzekomo na początku roku wspominał o wprowadzeniu nowej własnej marki prepaid na rynek. Wizualizacja jest odmienna od tej plusowej zatem to pewnie chodzi o nową ofertę prepaid.

biotyt

#269512  autor: sokolowiak
 04 cze 2008, 09:34
A dziś mi się otworzyła reklama tego Plusowego pre paida na Onet.pl, gdzie napisane było : NIE MUSISZ MIEć KASY, ZAWSZE MOżESZ. No i co to może znaczyć. Wiem, jutro będzie wiadomo. W samo południe - jak na dzikim zachodzie.

#269513  autor: yar
 04 cze 2008, 10:09
Tutaj znajdziecie skany ulotki nowej promocji....

--------------------
Sygnatury Brak
--------------------