• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #269271  autor: paweł123
 02 cze 2008, 15:41
Witam
Mam mały problem z kartą pamięci (1gb). Telefon jakby jej nie wyczuwał i jak wchodzę na moje dokumenty (pamięć zewnętrzna) to wyskakuje komunikat -''błąd-zły format'' . A i jeszcze na wyświetlaczu na górze jest widoczna ta mała ikonka karty, więc nie wiem co jest grane. Co robić ? Z góry thx
Ostatnio zmieniony 02 cze 2008, 15:44 przez paweł123, łącznie zmieniany 1 raz.

#269278  autor: MarCjaho
 02 cze 2008, 16:02
Jakiej firmy ta karta microSD? Spróbuj z inną kartą. ;)

lg

#269281  autor: paweł123
 02 cze 2008, 16:14
tak microSD... ale kurcze wczoraj jeszcze normalnie chodziła, a dzisiaj cos sie zje..... tak jak pisze wkladam ta karte i pokazuje mi ja na wyswietlaczu ale jak np wchodze juz na dzwieki czy obrazy to nie pisze-''pamiec zewnetrzna'' i nie wiem co jest ? karte szlag trafil ?

#269296  autor: kowcio
 02 cze 2008, 17:00
Sformatuj ją, jak się da to w telefonie, jeśli się nie da to zrób formatkę poprzez czytnik kart pamięci jeżeli takowy masz, jeśli nie to za pomocą aparatu cyfrowego- oczywiście jeżeli masz adapter MicroSD-SD. Pamiętaj, abyś wykorzystał system plików FAT32 podczas formatowania.

[ Dodano: 2008-06-02, 17:03 ]
Jeśli to nie pomoże to spróbuj inną włożyć do telefonu- tak jak napisał MarCjaho), jak inną będzie widział telefon, to pozostaje Ci reklamować kartę (o ile masz gwarancję na kartę). Jeśli nie będzie widział- reklamuj telefon.

#269479  autor: Prometo
 03 cze 2008, 23:15
kowcio pisze:Sformatuj ją, jak się da to w telefonie,
Da się w telefonie, ale wtedy straci wszystkie dane zapisane na karcie :wink:

paweł123 spróbuj wyciągnąć kartę przeczyścić styki spirytusem, włożyć do telefonu i sformatować.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl