tejerek pisze:Dla mnie najgorszym operatorem jest Play, i już zostawmy tu brak pakietów obniżających, czy tanie telefony bo o cenach się nie dyskutuje a i wszystko zależy od profilu dzwonienia.
A zatem:
- Ma najmniejszą sieć salonów
- Jak już wspomnieli wirtualne telefony
- Obsługę która na niczym się nie zna a na pewno nie na telekomunikacji
- Co prawda korzystając z sieci Plusa mają największy zasięg ale gorszy priorytet w ich sieci przez co na koncertach czy w trakcie wzmożonego ruchu po prostu kłopoty
- Mają najmniej abonentów a w trakcie świąt mieli chyba największy kłopot z obsłużeniem ruchu
- Roaming który jest fikcją, jedziemy np. do takiej UK i mamy do wybory tylko 2 sieci (do niedawna tylko jedną) albo Francji gdzie jest 1, można byłoby to przeżyć gdyby jeszcze wszystko działało a tu od samego początku kłopoty
- O ile możemy dzwonić na numery zagraniczne o tyle z wielu zagranicznych nie idzie się dodzwonić do nas
To tyle co do spraw technicznych. Akurat swojego czasu miałem dla ciekawości Play'a. Całe szczęście że miałem też drugi telefon.
Niezapominaj że play to najmłodsza siec ma lekko ponad rok...
-Co do dostepności telefonów zgodze sie słabo jest wszystkie nowosci ladują do Waw-y (Głównie germanosy które rozdzielają telefony w Play)
-Kwestia roamingu? Problem jest rozwiązywany Play dogaduje sie z innymi sieciami, nigdy nie ma wszystkiego od razu wiec z czasem bedzie na tyle dobrze ze twoje argumenty w wiekszosci beda nieaktualne.
Kwestia sieci to orange, głównie za drogie telefony, mocno zróżnicowane połaczenia w zależnosci do sieci, obsługa klienta(z ew. okłamywaniem go)
Pozdrawiam

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...