• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #256212  autor: Kwiartur
 14 mar 2008, 13:57
Witam. Czy ktoś wie coś na temat pakietów internetowych w sieci PLAY, pojawią się? Jestem w simplusie, tam mają tanie pakiety nternetowe. Planuje się przenieść do PLAY ale brak takich pakietów to dla mnie duży minus.

Pozdro

#256218  autor: Vieslav
 14 mar 2008, 14:21
Póki co z tego co mi wiadomo nie ma w Play pakietów internetowych, ale może się pojawią bo sam operator zapowiedział, że w tym roku skupią się głównie na usługach dostępu do internetu.

#256219  autor: rafall86
 14 mar 2008, 14:24
Jest pakiet PLAYER 30 PLN za 30 Mb tylko dla abonamentu.

#256227  autor: elrond
 14 mar 2008, 14:49
W Play Karcie to nie spodziewałbym się zbyt szybko pakietów internetowych. Najpierw musiałaby spaść cena Playera w abo, bo pakiety gdzie 1MB=1zł dla pre-paidu się już nie nadają. Poza tym - jak na Multimedialnego Playa jakieś 5 MB to raczej mało, jak zaoferuje to już kilkadziesiąt MB, tylko póki co mało kto szarpnie się, żeby całą karte 30zł wydać na sam internet.

#267643  autor: MADMAX
 24 maja 2008, 09:28
... I ten fakt w tej chwili dyskwalifikuje dla mnie tą sieć. :|

Ponieważ właśnie przeprowadzam symulacje (szukam czegoś w pre-paid od lipca) i wychodzi mi, że przez ten cały internet PLAY na kartę jest dopiero gdzieś na 4 miejscu wśród najbardziej opłacalnych dla mnie ofert. Gdyby jednak machnęli jakiś pakiet, powiedzmy te 10zł za 20mb (lub 5zł za 10mb) może PLAY KARTA wskoczyłaby nawet na miejsce drugie.
Jeśli PLAY coś wymyśli do lipca br. być może zdecyduję się na ofertę tego opa.

Pozdrawiam

#267650  autor: tomko111
 24 maja 2008, 11:36
MADMAX pisze:... I ten fakt w tej chwili dyskwalifikuje dla mnie tą sieć. :|

Ponieważ właśnie przeprowadzam symulacje (szukam czegoś w pre-paid od lipca) i wychodzi mi, że przez ten cały internet PLAY na kartę jest dopiero gdzieś na 4 miejscu wśród najbardziej opłacalnych dla mnie ofert. Gdyby jednak machnęli jakiś pakiet, powiedzmy te 10zł za 20mb (lub 5zł za 10mb) może PLAY KARTA wskoczyłaby nawet na miejsce drugie.
Jeśli PLAY coś wymyśli do lipca br. być może zdecyduję się na ofertę tego opa.
Na przełomie III i IV kwartału Play obniży ceny transmisji danych, oraz wprowadzi ofertę mobilnego internetu. Ponoć ceny mają być SZOKUJĄCO niskie (ale tylko wtedy gdy znajdujesz się w Playowskim 3G). Więc pewnie parę miesięcy po tej obniżce, pozostali operatorzy, nie chcąc być w tyle wprowadzą również obniżki. :-D

#267891  autor: kowcio
 25 maja 2008, 21:08
tomko111 pisze: Na przełomie III i IV kwartału Play obniży ceny transmisji danych, oraz wprowadzi ofertę mobilnego internetu.
Słyszałem o tym. Tylko teraz pytanie: Play będzie świadczyć takie usługi typu: OrangeFree, iPlus, Blueconnect?

#267909  autor: kamil1221
 25 maja 2008, 22:29
Tak.

#267917  autor: tomko111
 25 maja 2008, 23:05
kowcio pisze:
tomko111 pisze: Na przełomie III i IV kwartału Play obniży ceny transmisji danych, oraz wprowadzi ofertę mobilnego internetu.
Słyszałem o tym. Tylko teraz pytanie: Play będzie świadczyć takie usługi typu: OrangeFree, iPlus, Blueconnect?
Tak, ale tak jak mówiłem, będziesz mógł korzystać z bardzo taniego internetu jak będziesz znajdować się w 3G Play'a.

#267922  autor: MADMAX
 25 maja 2008, 23:33
tomko111 pisze:będziesz mógł korzystać z bardzo taniego internetu
Wiadomo chociaż w przybliżeniu jak "bardzo tani internet" to ma być? :-)
Bo że oferta musi być konkurencyjna to jest jasne. Ale czy możemy się szykować na jakąś miłą niespodziankę czy raczej należy spodziewać się standardu rodzonego w bólach? :wink:

Pozdrawiam

#267929  autor: tomko111
 25 maja 2008, 23:45
MADMAX pisze:
tomko111 pisze:będziesz mógł korzystać z bardzo taniego internetu
Wiadomo chociaż w przybliżeniu jak "bardzo tani internet" to ma być? :-)
Bo że oferta musi być konkurencyjna to jest jasne. Ale czy możemy się szykować na jakąś miłą niespodziankę czy raczej należy spodziewać się standardu rodzonego w bólach? :wink:
Tak jak wcześniej wspominałem, jeżeli będziesz znajdować się w zasięgu Playa 3G, będziesz mógł liczyć na miłą niespodziankę cenową, natomiast jeżeli będziesz korzystać z nadajników PLUSA to ceny transmisji będą prawdopodobnie troszkę tańsze od teraźniejszych.

#267931  autor: mariusz9a
 25 maja 2008, 23:48
A coś więcej na temat tej niespodzianki cenowej? Czy to tylko takie gdybanie i wierzenie w siłę marketingu Play?

#267960  autor: widex
 26 maja 2008, 10:17
mariusz9a pisze:wierzenie w siłę marketingu Play?
Będzie to szok cenowy na miarę pakietu 1000 SMS, jednak liczmy, że to tylko jednorazowy szok, później będzie tylko gorzej (Nowy Play Karta i Abonament)

#268315  autor: blacher
 27 maja 2008, 16:41
nie ma co wrzucać wszystkiego w schemat, myślę że Play wyciągnie wnioski i jeśli będzie wprowadzał zmiany to tylko na lepsze - pod warunkiem że konkurencja będzie reagowała tak jak powinna...