• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #267699  autor: bulq
 24 maja 2008, 17:36
kilka dni temu odebralem bezplatny starter orange music. aktywowalem konto, doladowalem za 25zl (zgodnie z regulaminem do 14 dni od aktywacji) i wlaczylem usluge multibox gold ktora mialabyc bezplatna a zaplacilem za nia 6,10zl. Czy ktos mial takie problemy? co mam z tym zrobic? po drugie: mialem dostac pakiet 1200 smsow do wszystkich sieci a dostalem tylko 200 przy doladowaniu. co jest grane? z gory dzieki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 18:02 przez bulq, łącznie zmieniany 1 raz.

#267711  autor: Jedrker
 24 maja 2008, 18:35
bulq,
w sprawie multiboxa dzwoń do BOK.
Co do smsów :
http://www.orange.pl/portal/map/map/omusic_card
Przy doładowaniu 25 zł dostaje się tylko 200 smsów.
1000 masz przy doładowaniu konta za 100 zł

#267725  autor: bulq
 24 maja 2008, 19:32
w sprawie multiboxa dzwoń do BOK.
dzwonilem byl sygnal a po chwili cisza. nczego sie nie dowiedzialem a stracilem tylko pieniadze :smt070 ORANGE najlepsza siec komorkowa
Przy doładowaniu 25 zł dostaje się tylko 200 smsów.
1000 masz przy doładowaniu konta za 100 zł
zgadza sie ale dodatkowo jest 1200 na start

#267729  autor: nicram
 24 maja 2008, 19:45
W kwestii usługi multibox gold miałem podobną sytuację. Również zamówiłem darmowy starter i aktywując tą usługę pobrano mi 6,10zł. Musisz zadzwonić na *100 i zgłosić ten problem konsultantowi a on zleci anulowanie tej kwoty. Możesz również poprosić o anulowanie złotówki w ramach połączenia z BOK, argumentując to tym że dzwonisz z winy Orange. W moim przypadku miałem numer Orange nie cały miesiąc, dlatego nie wiem czy w następnym miesiącu Orange znów nie pobrałoby mi tych pieniędzy. Żeby móc być w pełni pewnym, to od dnia aktywacji tej usługi musisz czekać miesiąc czy nie zostanie znowu pobrana opłata. Jeśli chodzi połączenia z BOK, w mojej ocenie, to bardzo przyjemnie się załatwia wszelkie problemy. Pamiętam jak kiedyś Era nie włączyła na mojej mamie telefonu usługi Kto Tam?, dzwoniąc do BOK-u Ery (bo tylko przez BOK się da) po rozmowie poprosiłem o zwrot pieniędzy (bo usługa miała być wszystkim automatycznie włączona, a sam jej w żadny sposób nie mogłem włączyć) to z wielkim bólem konsultantka zwróciła mi te pieniądze (musiałem solidnie to uargumentować)
Odnośnie samych SMS-ów to nie mogę Ci powiedzieć jak wyglądała u mnie sprawa, bo ja zamówiłem starter z taryfą Orange Nowe Go, dopiero później przeszedłem do Orange Music, dlatego nie wiem czy jest jakaś promocja 1200 SMS-ów dla darmowego startera w tej taryfie (Ja żadnych SMS-ów nie dostałem, przechodząc z Orange Nowe Go do Orange Music). Pewnie wiesz, ale napiszę że jest pakiet za 6zł: 600 SMS-ów wymiennych na 600 MMS-ów, dlatego podsumowując stratny jesteś "tylko", a dla niektórych "aż" 12zł jeśli wymieniona przez Ciebie promocja istnieje. Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-05-24, 19:54 ]
bulq pisze:po drugie: mialem dostac pakiet 1200 smsow do wszystkich sieci a dostalem tylko 200 przy doladowaniu. co jest grane?

Tak jest 1200 SMS-ów, ale to dla Usługi multibox gold, bo w tej usłudze masz 100 SMS-ów miesięcznie do wszystkich sieci, pomnożyć to przez 12 miesięcy = 1200 SMS-ów.

Teraz właśnie zerknąłem na stronę Orange i to jest właśnie ta promocja!
"w orange.pl dostaniesz więcej
* aż 120 zł gratis na wszystko w Orange (przy doładowaniu min. 25zł dostajesz 10zł, przez 12 doładowań)
* 1200 SMS-ów przez cały rok do wszystkich sieci (korzystając z usługi multi box 100SMS-ów na miesiąc przez 12 miesięcy)
* sam wybierz numer telefonu, mamy ich tysiące
* starter dostaniesz do domu zupełnie bezpłatnie"

#267731  autor: Prezesek
 24 maja 2008, 19:57
Helooo
Miałem te same problemy. Więc, tak 1200 sms'ów dostajesz od orange na 12 miesięcy, czyli 100 smsów na 1 miesiąc do wszystkich sieci. Sms'y te wysyłasz tylko z BRAMKI orange, w ramach usługi Orange MultiBox. Nie za pomocą telefonu.

#267732  autor: nicram
 24 maja 2008, 20:11
Jeśli idzie o wybór numeru ze strony orange, można czasami coś ładnego znaleźć jak się trochę poszuka:). Ja ze swojego numeru jestem strasznie zadowolony, prefiks 505, dalej równie ciekawy i ładny układ, ale z wiadomych przyczyn nie mogę go tutaj zamieścić i się nim pochwalić:P. Korzystałem z wielu sieci, ale jeśli idzie o prefiksy dla mnie zawsze Orange miał najładniejsze, w szczególności ten 505:P, z Ery podoba mi się 606, a z Plusa 607 i 601 hehe

#267745  autor: bulq
 24 maja 2008, 21:46
mieliscie racje zwrocili mi pieniadze ale mimo to czuje sie troche oszukany przez orange

#267769  autor: Jedrker
 25 maja 2008, 05:08
bulq pisze:mieliscie racje zwrocili mi pieniadze ale mimo to czuje sie troche oszukany przez orange
też przerabiałem to.
Też na forum kiedyś pytałem, dlaczego pobrali mi kwotę za multiboxa, skoro miała być ofertą bezpłatną.
Teraz widzę, że każdy tak ma.
I jeszcze trzeba się upominać o zwrot należnej Ci kasy.
:roll:

#267788  autor: jablo
 25 maja 2008, 10:56
bulq pisze:mieliscie racje zwrocili mi pieniadze ale mimo to czuje sie troche oszukany przez orange
Zwrocili Ci kase, naprawiono bład systemowy przez który tyle się nacierpiałeś a jezeli nadal wiatr Ci w oczy wieje i czujesz sie oszukany to napisz reklamacje pisemną w tej sprawie. Nikt przeciez specjalnie nie pobral Ci tych 6.10 za mutliboxa a w kwesti połącznia z BOK to trzeba było chwile poczekac az odbierze konsultant a nie płakać ze był sygnał a pozniej echo...