Czy ktoś spotkał się z problemem kompresji grafiki podczas przeglądania stron poprzez orange free? Łączę się poprzez modem wbudowany w samsunga z400 i grafika na stronach jest wyraźnie gorszej jakości. Co ciekawe na tym samym notebooku przy połączeniu poprzez inet kablowy wszystko jest okey. Na infolini orange twierdzą że to nie od nich.
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Potwierdzam, tak jest. Kilka razy próbowałem z tym walczyć, ale nie ma za bardzo jak w bok'u palą głupa.
Ojj ludzie
Wystarczy zmienic APN na "vpn", tylko wcześniej nalezy poinformować o tym orange, że to umożliwili na tej karcie SIM co ją macie. Wtedy internet "leci" bez kompresji. Najlepiej ( najszybciej) będzie jak zadzwonicie.

DarQ, no widzisz jak dwa lata temu rozgryzałem temat to nie było takich mądrych, nawet w BOK'u.
DarQ, jesli używasz APN internet to i tak leci z kompresją, byc może tego nie zauważasz, mała rozdzielczość, mały ekran itp.
Poczytaj:
Poczytaj:
Kod: Zaznacz cały
informacje dodatkowe
Dzięki mechanizmowi OSN (Optimisation Service Node) umożliwiamy Ci lepszy dostęp do internetu. OSN to automatyczna optymalizacja i kompresja ruchu http, niewymagająca instalowania dodatkowych aplikacji przez użytkownika.
OSN umożliwia:
optymalizację korzystania z internetu (np. strony www otwierają się szybciej)
szybszą nawigację - najpierw pobierana jest strona z tekstem, później obrazki
zmniejszenie wielkości danych przesyłanych/odbieranych przez użytkownika, co wpływa na zmniejszenie opłat za usługę.
Zawsze masz możliwość wyłączenia kompresji dla danego obrazka lub strony i ponownego pobrania obiektu:
w przypadku obrazka służy do tego kombinacja klawiszy Shift+R
w przypadku strony należy użyć zestawu Ctrl+F5 (dla Internet Explorera) lub Shift+F5 (dla Net-Scape'a).
Oj rozdzielczość duża
1152x864. Naprawdę u mnie jakoś jest ok, strony wyświetlane przez internet kablowy niczym się nie różnią niż te oglądane przez Orange Free.