• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #265665  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 14:08
Witam !

Otóż pare dni temu zgubilam telefon.. ;/ mam wlaczona w nim usluge MOBILE TRACKER i dostalam juz na wybrany numer kilka smsow z numerem do osob ktore akurat wlozyly karte do mojego telefonu.. i teraz zastanawiam sie w jakim stopniu bedzie mi to przydatne ? Myslicie,ze po tych numerach policja jest w stanie namierzyc moj telefon ? Czy tylko po IMEIlu ? MOze byl ktos w podobnej sytuacji ? Prosze piszcie..

pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony 11 maja 2008, 14:16 przez zagubiona, łącznie zmieniany 1 raz.

.. złodzieje ! strzeszcie się !!!
kiedyś Was znajdę.....

#265668  autor: przemek910
 11 maja 2008, 14:12
jezeli zgubilas to policja ci nie pomoze ;)

moze zadzwon do tych osob?

#265669  autor: roni_
 11 maja 2008, 14:15
Po numerze telefonu jak najbardziej tak. Wiem bo w mojej firmie żartownisiów z bombą bardzo szybko odnajdują ;]

#265673  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 14:24
dzwoniłam pod pierwszy z tych numerów odebrała jakaś kobieta i upierała sie,ze niby ma mój telefon ;] , a ja dostalam smsa doslowanie 5 minut wczesniej,wiec.. ;] po chwili osoba ta sie rozlaczyla , po nie dlugim czasie wylaczyla telefon.. i dostalam kolejnego smsa z innym numerem.. - probowalam sie dodzwonic,ale bardzo szybko ten ktos wylaczyl telefon.. Jezeli te numery sa zarejestrowane u operatora (np. na abonament albo w jakims mixie) to w zasadzie problem z glowy, ustali sie imie, nazwisko, adres.. Ale jezeli sa to zwykle numery kupione w kiosku ? to co wtedy.. ? heh..

kiedyś Was znajdę.....

#265674  autor: roni_
 11 maja 2008, 14:29
Tak jak mówiłem, jeśli ta osoba jest zalogowana w sieci policja może ją odszukać. Na pewno robią tak jeśli chodzi o "sytuacje kryzysowe" czyli info o bombie np. Czy w przypadku kradzieży telefonu też, musisz ich się pytać.

#265677  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 14:45
sprobuje jeszcze dzisiaj jakos sie dodzwonic pod ten drugi numer i jakos dogadac sie z osoba ktora jest w posiadaniu mojego telefonu. Jutro mam zamiar zglosic to na policje, podam im IMEI i numery do tych osob ;) te osoby sa swiadome tego ,ze sa w posiadaniu kradzionego telefonu, prze3kracza to kwote 300 zl - co wiaze sie rowniez z wyrokiem.. mysle,ze w ten sposob moge te osoby jakos nastraszyc.. ? ale boje sie ,ze sie wystrasza i np. wyrzuca gdzies moj telefon.. rozwala go, nie wiem.. Zalezy mi na odzyskaniu tego telefonu.. i domyslam sie ,ze policje to w zasadzie moze (za przeproszeniem) gó**o obchodzic, w koncu to tylko telefon..

kiedyś Was znajdę.....

#265678  autor: roni_
 11 maja 2008, 14:50
Obchodzi, nie obchodzi mają obowiązek się tym zająć. Zadzwoń najwyżej do tych osób zaproponuj parę dych znaleźnego jak nie pójdą na to to strasz.

#265679  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 14:59
..gdyby te osoby jeszcze chcialy rozmawiac.. no nic, nie zostaje mi nic jak probowac dalej.. Napisze pozniej co i jak ;)

kiedyś Was znajdę.....

#265682  autor: przemek910
 11 maja 2008, 15:03
roni_ pisze:Obchodzi, nie obchodzi mają obowiązek się tym zająć.
mają? przeciez
zagubiona pisze:Otóż pare dni temu zgubilam telefon.. ;
zgubiła telefon... Policja nie jest od szukania zgub...

#265683  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 15:14
powiem,ze został skradziony - taka opcje podejrzewam.. ;] upadla mi torebka , wypadl telefon i zlodziej od razu wychwycil moment i podniosl telefonik..

kiedyś Was znajdę.....

#265684  autor: kowcio
 11 maja 2008, 15:17
To powiedz na policji że PRAWDOPODOBNIE skradziono Ci i tyle. np. Miałaś w torebce, przychodzisz do domu i ni ma telefonu. I dostałaś takie i takie SMSy i tyle.
W ogóle to jesteś pewna, że zgubiłaś a nie ktoś Ci wyciągnął tak że nawet nie poczułaś?

EDIT:

No właśnie :-)

#265690  autor: roni_
 11 maja 2008, 15:38
zgubiła telefon... Policja nie jest od szukania zgub...
Ale jeśli ktoś przywłaszcza sobie zgubę to chyba policja powinna się tym zająć?

A poza tym najlepiej jakby na policji powiedziała, że była gdzieś na mieście z telefonem, wróciła bez, nie wie kiedy, ani jak go straciła. Ale osoba która go posiada nie chce go oddać.

#265692  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 15:51
Może tak.. NIe wykluczam,ze zostal mi on skradziony, bo byla taka mozliwosc.. Nawet podejrzewam jdna osobe.. ale niczego nie jestem pewna.. zdarzyl sie pewien incydent.. Starszy facet - pijany i dosc agresywny, ktory szukał zaczepki . i wlasnie podejrzewam,ze w momencie ostrej wymiany zdan z mom chlopakiem i po kilku szturchnieciach ;] telefon mogl wypasc mi z torebki ,a my poprostu olalismy sprawe (tego faceta) i poszlismy dalej i nagle ja zorientowalam sie,ze telefonu nie ma..;/ wrocilismy sie, szukalismy go chwile.. sygnal byl - nagle.. abonent.. OFF ;] ;/ i moje przypuszczenia sa takie,ze albo facet po prostu wzial po zlosci ten telefon (nie wygladal na jakiegos zlodzieja - byl z zona i synem, prawdopodobnie wracali z jhakiejs imprezy..) . Ale jest tez taka mozliwosc,ze telefon poprostu gdzies mi wypadl, moze gdzies go zostawilam- chociaz to juz mniej prawdopodobne.. Gdyby wypadl mi w normalnej sytuacji raczej uslyszalabym.. a zostawic go nie zostawilam - nie realne.. TAKZE NIE WIEM DO CZEGO TO ZALICZYC.. DO UTRACENIA, CZY DO KRADZIEZY.. ? ;]

[ Dodano: 2008-05-11, 15:54 ]
noi własnie.. Osoba która ma mój telefon wie,ze zostal zgubiony / skradziony - jednak chyba nie ma zamiaru mi go oddac - czy to wystarczy aby osadzic ja o kradziez ???

kiedyś Was znajdę.....

#265694  autor: kowcio
 11 maja 2008, 15:57
Po prostu powiedz, że przychodzisz do domu, patrzysz do torebki a telefonu nie ma. Tyle. Nie wykluczone że zgubiłaś, nie wykluczone że został skradziony, z nastawieniem na kradzież.

#265702  autor: zagubiona
 11 maja 2008, 16:25
i tak właśnie zrobię.. Pozniej napisze co i jak..

pozdrawiam i dzieki za jakakolwiek pomoc ;)

[ Dodano: 2008-05-11, 18:01 ]
Udało mi się dodzwonić pod ten drugi numer.. i co ? Odebrała ta sama osoba i twierdzi ,ze ona nic nie wie o zadnym telefonie i jezeli nie przestane do niej dzwonic zadzwoni na policje.. ;] .. i co dalej ? Mam te smsy z jej numerem, ale czy to jest wystarczajacym dowodem ? jak myslicie ? Ide dzisiaj na policje zglosic kradziez .

[ Dodano: 2008-05-11, 18:33 ]
kolejna karta została włożona do mojego telefonu :) tym razem udalo mi sie dodzwonic.. odebral starszy facet, ktory twierdzi ,ze kupil ten telefon za 20 zl od jakiegos chlopaczka.. ;] hehe Moim zdaniem facet najwyraźniej sie przestraszyl.. wklada 3 numer do telefonu i za kazdym razem slyszy odzew w sprawie kradziezy telefonu.. ;] Zostawi go jutro w 'x' miescie w salonie plusa.. Mam nadzieje ze wreszcie odzyskam telefon :) Zastanawiam sie teraz.. moze oskarę go o paserstwo ? :)

[ Dodano: 2008-05-16, 17:30 ]
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
już odztskałam swój telefon
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::[/u]

kiedyś Was znajdę.....

#454473  autor: nav
 20 sty 2011, 18:03
czy ktoś by mógł udzielić mi informacji czy samsung c6112 ma mobile tracker, na stronie producenta jest napisane ze tak, a ja w telefonie ani instrukcji nigdzie tego nie widze dziekuje za pomoc :)

#454533  autor: kowcio
 20 sty 2011, 21:30
Wejdź w menu, ustawienia, bezpieczeństwo

#454580  autor: nav
 21 sty 2011, 01:45
sprawdziłam tam nie ma, w bezpieczenstwie jest tylko blokada sim lub telefonu ale nie ma opcji wysylania smsa ...
wyglada na to ze sa telefony z roznym softem i niektore maja go, a niektore nie ;/

#536460  autor: 13kwis
 22 lut 2012, 13:32
Brawo dla "zagubionej" Ja wpisałem w "bezpieczeństwie" osobę i nie mogę zmienić ani dopisać drugiej. Po wpisaniu hasła [już mojego] mogę jedynie włączyć/wyłączyć jedyna opcja to "zapisz". Myślę że ta osoba by nie dostała SMS, bo jest w książce ale na karcie SIM [złodziej wyjmie] Mógłbym dopisać ją w telefon, ale wolę osobę całkiem zmienić oraz dopisać drugą. Nawet dopisanie drugiej--nie widzę możliwości.
Czy tel. samsung GT-E-1150i Ma "głośnomówiącą, czy wersja z tym "i" na końcu jest uboższa?
Proszę o pomoc.