• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #264685  autor: kograman
 04 maja 2008, 11:24
Witam.
Mam pytanie co do rezygnacji z abonamentu w Play.
A mianowicie, czy trzeba im jeszcze zapłacić jakąś kasę i oddać telefon ?
Może ktoś z was wie jak to się odbywa w Play-u
Abonament mam dopiero pół roku jeśli to istotne.
Proszę o odpowiedź.

forum.vwgolf.pl --------> grupa Dolny Śląsk

#264689  autor: butterfly
 04 maja 2008, 11:42
A regulamin się czytało? I co się podpisywało podczas zawierania umowy?

#264699  autor: dechomenon
 04 maja 2008, 12:08
a jaką masz podstawę żeby zrezygnować? bo może nie ma zasięgu w twojej miejscowości i play nie może swiadczyć tam swoich usług? czy może po prostu nie podoba Ci się sieć? Jeśli zerwiesz przed czasem umowe ( z twojej winy) to płacisz normalnei karę umowną, nie wiem ile jest dla indywidualnych ale dla firm są to 2tys zł :) za jedna karte sim. masakra!!!!

#264707  autor: Gr3gorix
 04 maja 2008, 12:30
OPŁATA ZA ZERWANIE UMOWY DLA OSÓB INDYWIDUALNYCH WYNOSI 1500ZŁ, PODAJ POWÓD ZERWANIA, POWÓD Z JAKIEGO ZRYWASZ UMOWE MOŻE cI POMÓC...CO DO TELEFONY W ZALEŻNOŚCI REGULAMI pLAY ZMIENIŁ SIE ZALEŻY NA JAKICH WARUNKACH PODPISAŁES UMOWE

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#264708  autor: DD7
 04 maja 2008, 12:32
Jedno wiedz na pewno - nie opłaca się. W żadnym wypadku. W żadnym wariancie.

#264709  autor: kograman
 04 maja 2008, 12:32
butterfly pisze:A regulamin się czytało? I co się podpisywało podczas zawierania umowy?
No czytało się i myślało się też, że Play będzie miało zasięg a tu :butthead:
dechomenon pisze:bo może nie ma zasięgu w twojej miejscowości i play nie może swiadczyć tam swoich usług? czy może po prostu nie podoba Ci się sieć?
To że niema często zasięgu to pierwsza sprawa, a po drugie to tak jak napisałeś, coraz to bardziej zaczyna mi się nie podobać w Play-u.

#264711  autor: DD7
 04 maja 2008, 12:35
Napisz do nich i wyjaśni im sytuację, że u Ciebie nie ma zasięgu i że żądasz albo zmniejszenia opłacanego abonamentu albo jakieś bonusy. Bo jeżeli to jakaś mała miejscowość, to wątpię, żeby dla jednego użytkownika stawiali cały maszt.

#264715  autor: kograman
 04 maja 2008, 12:39
Najpierw napiszę do nich e-mail a później pójdę do punktu obsługi klienta i zobaczymy co da się zrobić.
Miejscowość jest malutka to prawda.
Zobaczymy co da się zrobić. Dzięki za rady

#264725  autor: butterfly
 04 maja 2008, 13:21
Gr3gorix, nei krzycz! Netykieta obowiązuje!
kograman, skoro czytałeś, to masz też tam napisane jakie są skutki zerwania/koszty. ;]

#264728  autor: Gr3gorix
 04 maja 2008, 13:40
a sorki capsa nie odchaczyłem :)

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#264747  autor: przemek910
 04 maja 2008, 15:41
Jakość zasięgu NIE MOŻE być podstawą zerwania umowy.

kograman, najpierw należało sprawdzić zasięg... ;)

Nie wiem na jakich warunkach odbywa się cesja w Playu.
Popytaj znajomych, może ktos chciałby korzystać z tego numeru piłacic rachunki... Zerwanie umowy jest bardzo kosztowne, i nawet utrzymanie abonamentu do końca (tak sądzę ;) )będzie mniej kosztowało, chyba że wziąłeś abo wyższe niż 100 zł/m-sc.

#264761  autor: dechomenon
 04 maja 2008, 17:07
tutaj nie chodzi o jakość zasięgu tylko o jego brak...tylko w takim przypadku można zerwać bez konsekwencji...

#264900  autor: Gr3gorix
 05 maja 2008, 17:28
też nie zawsze operator może zasterzec sobie ilosc dni do reklamacji...play w tym wypadku jeżeli dobrze pamietam 3 dni

#264905  autor: skalarek
 05 maja 2008, 17:53
W Playu bardzo łatwo dokonać cesji. Lepiej niż płacić 1500 zł kary poszukaj jakiegoś znajomego który jest zainteresowany Playem, odpal mu słuchawkę i jakiś bonus.

Szczerze mówiąc to gdy czytam takie posty to zaczynam wątpić w ludzki rozum....
Podpisałeś umowę a teraz Ci się "nie podoba".