• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#258506  autor: fortel
 26 mar 2008, 17:23
Witam! moj szwagier kupil Plusfona w najtanszym {20zl} abonamencie.Do telefonu dolaczona jest instrukcja obslugi na plycie CD a ze ma ,,wiekowy komputer'' a do tego brak dostepu do internetu wiec nie moze jej przejrzec.Wiec na poczatek male pytanko:jak blokuje i odblokowuje klawiature tego wynalazku ,,made in China''?Z gory dzieki za odpowiedz!

#263576  autor: ;Domelo
 24 kwie 2008, 13:38
Mój brat teraz przyniósł ponownie plusfona 401i do domu po to żeby go sprawdzić bo niby poprawili w nim oprogramowanie . I żeczywiście jest to prawda .
Były problemy z automatyczną blokadą klawiatury . Teraz już nie ma .
Wydaje się że telefon chodzi sprawniej mimo że jest w nim karta pamięci która jest dodawana w zestawie :)
I to by było na tyle . Te błędy które były w poprzednich egezemplarzach jak na moje oko zostały wyeliminowane Pozdrawiam . Przypomne jeszcze że pojawił się nowy plusfon 603i który jest opisany przezemnie w tym dziale ;)

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P

Nokia - zakała telefonów :smt005

#263803  autor: fortel
 25 kwie 2008, 16:18
Domelo nabijasz posty.Twoje odpowiedzi nic nie wnosza nowego.Jesli chcesz cos napisac to pisz konkretnie.Jesli poprawa oprogramowania w Plusfonie zakonczyla sie na automatycznej blokadzie to podejrzewam ze bedzie jeszcze wiele razy ,,poprawiane oprogramowanie''.Ogladajac to ,,cacko'' zauwazylem,ze aparat ktory jest w telefonie tez potrafi sie zawiesic i tylko wylaczenie telefonu pomaga przywrocic calosc do zycia.Skoro Twoj brat ma kontakt z tym ,,cudem mysli technicznej chinczykow'' moze by On opisal wady i zalety aby chetni na zakup zaznajomili sie z tym telefonem? :-D

#264150  autor: Dideq
 29 kwie 2008, 13:05
A mozna z pytankiem co do playset? Wiem że to ten sam telefon więc chodzi mi o te informacje serwisowe w zakładce ustawienia - Sieci... Co to podaje? Jakies ciekawe info czy raczej nic specjalnego?

#264165  autor: kowcio
 29 kwie 2008, 14:29
Dideq, to nie jest ten sam telefon. Playset to inaczej Huawei U121 a Plusfon to Huawei U120.

tak właściwie to ten Playset nie sprawia żadnych problemów? z tego co widać po Plusfonie to użytkownicy telefonów Huawei specjalnie nie narzekają..

#264187  autor: pff
 29 kwie 2008, 16:03
kowcio pisze:Dideq, to nie jest ten sam telefon. Playset to inaczej Huawei U121 a Plusfon to Huawei U120.

tak właściwie to ten Playset nie sprawia żadnych problemów? z tego co widać po Plusfonie to użytkownicy telefonów Huawei specjalnie nie narzekają..
szczerze mówiąc to też mnie to interesuje w związku z obniżką ceny przez Play :) niestety w artykule na ten temat nikt nie odpowiedział konkretnie więc może tutaj się czegoś dowiem :D

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#264191  autor: kowcio
 29 kwie 2008, 16:28
szczerze mówiąc to też mnie to interesuje w związku z obniżką ceny przez Play :) niestety w artykule na ten temat nikt nie odpowiedział konkretnie więc może tutaj się czegoś dowiem :D
właśnie jakbym miał opinię że ten telefon nie sprawia żadnych problemów to kupiłbym go na zmianę 1600..

#264225  autor: Dideq
 29 kwie 2008, 21:08
U mnie jak narazie działa. Nie sprawdziły sie opinie forumowiczów o tym telefonie w przypadku U121. Jak za cenę 200 bez umowy, naprawde super. Ja nic więcej niepotrzebuję. A widze że w Łodzi już Play ma dużo własnych stacji więc postanowiłem zobaczyć jak siec działa. :) Trzeba tylko używać języka angielskiego, bo ten co tłumaczył menu na polski... no comment.

#264227  autor: kowcio
 29 kwie 2008, 21:11
Dideq, nic się nie zawiesza, nic nie mieli? dla mnie to ważne, mam dość takich telefonów które mielą jak maszynka do mięsa.. jeśli nie ma w nim takich zjawisk to może pojawi się on u mnie za jakiś czas.
dziękuje i pozdrawiam.

#264270  autor: Dideq
 30 kwie 2008, 12:39
Narazie nic nie zauważyłem. Tylko przy kasowaniu wiadomości pojawia się klepsydra, ale to jest z pół sekundy może. No i co wcześniej napisałem. Polski język w nim to porażka. T9 za to działa dobrze. 8) Denerwuje mnie to że wybierając numer z książki telefonicznej, po zakończeniu rozmowy wraca do książki zamiast do ekranu głównego. Już kilka razy schowałem fona do kieszeni po rozmowie bez zablokowania się klawiatury. :? Jak ekran zgaśnie całkowicie to żeby coś zrobić na telefonie, pierw trzeba coś wcisnąć żeby sie zaświecił bo pierwsza funkcja nie zadziała.

To tyle. Nie oczekiwałem cudu za tą kasę, a i tak jest super...

#264272  autor: kowcio
 30 kwie 2008, 12:56
Dideq pisze:Jak ekran zgaśnie całkowicie to żeby coś zrobić na telefonie, pierw trzeba coś wcisnąć żeby sie zaświecił bo pierwsza funkcja nie zadziała.
to dla mnie zaleta.
czyli jak będę miał kasę i jeszcze będą te telefony w Play to raczej zakupię go sobie.

ostatnie moje pytanie: bateria, ile wytrzymuje. tylko proszę nie pisać coś w stylu jest ok, chcę wiedzieć co w tym czasie było robione na telefonie (średnio oczywiście) i ile dni wytrzymała :-) dość dużo rozmawiam przez telefon z Play i nie chcę mieć takiej baterii żeby ją ładować codziennie :| .
Pozdrawiam :-)

#264294  autor: pff
 30 kwie 2008, 17:20
Dideq pisze:Jak ekran zgaśnie całkowicie to żeby coś zrobić na telefonie, pierw trzeba coś wcisnąć żeby sie zaświecił bo pierwsza funkcja nie zadziała.
to chyba dobrze :) mój K700 też tak robi :) też go kupię jako drugi :D

[ Dodano: 2008-04-30, 17:27 ]
kowcio pisze: dość dużo rozmawiam przez telefon z Play i nie chcę mieć takiej baterii żeby ją ładować codziennie :| .
a ile to dla Ciebie "sporo" ? bo jak ja rozmawiam po 4h w ciągu dnia, a czasem za jednym zamachem to jeszcze żaden tel tego nie wytrzymał bez podładowania :>

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#264327  autor: kowcio
 30 kwie 2008, 22:00
pff pisze:a ile to dla Ciebie "sporo" ? bo jak ja rozmawiam po 4h w ciągu dnia, a czasem za jednym zamachem to jeszcze żaden tel tego nie wytrzymał bez podładowania :>
3h to sporo dla mnie na dobę.