• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #263794  autor: Monty Python
 25 kwie 2008, 15:54
Witam
Mam kilka pytań związanych z usługą Bonus Tak Tak czyli za 2 minuty ze wszystkich odebranych połączeń spoza sieci należących do PTC Sp. z o.o. (do PTC Sp. z o.o. należą sieci: Era, Tak Tak, Heyah) oraz z telefonów stacjonarnych otrzymuje się minutę na swoje połączenia w sieci Era, Tak Tak lub z numerami stacjonarnymi.
Rozważmy następującą sytuację : korzystając z usługi Bonus Tak Tak , w kwietniu 2008r. uzyskałem 20 Erajednostek, w maju 2008r. natomiast 30 Erajednostek .
1) czy aby móc wykorzystać zgromadzone Erajednostki muszę mieć ważne konto na połączenia wychodzące ?
2) czy w czerwcu 2008r. będę mógł wykorzystać łączną ilość 50 Erajednostek z 2 miesięcy czyli z kwietnia i maja 2008r. ?
3) czy Erajednostki uzyskane z tej usługi w kwietniu 2008r. będę mógł wykorzystać dopiero od 1 maja 2008r. ?
4) jaka jest ważność Erajednostek uzyskanych dzięki usłudze Bonus Tak Tak ?

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen:

#263804  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 16:25
1) tak
2) tak (z zastrzeżeniem - patrz poniżej)
3) być może nawet później (lub wcześniej) - to zależy w którym dniu miesiąca są u Ciebie dodawane erajednostki - cykl rozliczeniowy tej usługi nie pokrywa się z miesiącami kalendarzowymi
4) erajednostki są ważne bezterminowo

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263809  autor: Monty Python
 25 kwie 2008, 16:35
Wielkie dzięki za rzeczową odpowiedź :)
mam następne pytanko :-)
5) czy Erajednostki dochodzą do salda już zgromadzonych wcześniej Erajednostek w przypadku jeśli skończyła się ważność połączeń wychodzących a w tym okresie ktoś dzwonił do osoby je zbierającej.

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen: