GIEWART pisze:Witam.
Jestem abonentem Plus od 6 lat. Zaczynałem od abonamentu 25PLN, potem 55PLN, ponieważ moje obecne rachunki przekraczają 90 PLN chciałem wziąć 100. Słowem stała progresja. Chciałem, ale sposób w jaki Plus traktuję swoich „starych abonentów” jest cóż.. oceńcie sami.
W dniu 7 lipca 2008 kończy mi się umowa, więc teleakwizytorzy z BOK już do mnie dzwonili że mają dla mnie „wspaniałą ofertę „– przejście do pięciolinii … Ponieważ nie zrozumiałem, na czym ma polegać wyjątkowość mojej oferty udałem się do Salonu Plus (Olsztyn Alfa). Tam na pytanie co zyskuję przedłużając umowę (w porównaniu do klienta dla którego pięciolinia będzie pierwszym abonamentem w Plus) pani konsultantka z rozbrajającą szczerością odpowiedziała „nic”. Ponieważ rozbawiła mnie ta szczerość kontynuowałem rozmowę i zapytałem czy istnieje możliwość przeniesienia Noki E51 do Pięciolinii – odpowiedz nie. No to chciałem wziąć SE p990i – nie ma i nie wiadomo czy i kiedy będzie, no to może chociaż Nokia E61 – też nie ma.
Żeby było jasne nie mam żalu do obsługującej mnie pani, była miła i wydawała się kompetentna, chodzi mi o podejście Plusa. Może nie jestem klientem klasy biznes, ale nie jestem już biednym studentem i jeżeli się decyduję na abonament za 100 zł to chyba mam prawo do czegoś więcej niż miłego uśmiechu konsultantki. A może takie rzeczy to tylko w E…
Może w salonie tego nie ma, ale u nas w centrali jest Nokia E51 wyceniona dla klienta indywidualnego przy taryfie Kubali+pieciolinia. Może o tym nie wiedziała, bo nie ma tego w ofercie. Jest to dostępne przy indywidualnej ofercie. Mogę sprawdzić Ci cene jak będę w poniedziałek w pracy. Pamiętam tylko, że przy Kubali55 jej cena to ~271zł z groszami netto.