• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #262710  autor: Flow
 20 kwie 2008, 09:47
Witam wszystkich, ostatnio dużo się zastanawiałem nad siecią dla siebie najodpowiedniejszą, wiele przeżyłem, wiele zmieniałem i postanowiłem wrócić do Orange taryfa POP. Szczerze mi to się średnio widzi obcować z Orange bo gdy wcześniej używałem to zawsze zerowali karte do 0zł tzn. chodzi o to że np. kupuje karte za 25zł i jak skończą mi się połączenia wychodzące czyli te 30 dni i jeśli jeszcze coś mam na karcie to zawsze zabierają te pieniądze, czy ktoś tak też ma? Bo starsznie mnie to zraża a jestem skazany na tą sieć, może to zależne od taryfy? ale znajomi mają POPa i takich sytuacji zero.

#262722  autor: kowcio
 20 kwie 2008, 10:48
Flow pisze: kupuje karte za 25zł i jak skończą mi się połączenia wychodzące czyli te 30 dni i jeśli jeszcze coś mam na karcie to zawsze zabierają te pieniądze, czy ktoś tak też ma?
tak zawsze jest - o tego jest termin "połączenia wychodzące". w Orange jest jeszcze chyba tak, że jak Ci pieniądze przepadną to masz 5 dni na doładowanie żeby odzyskać środki ale tylko z konta głównego.
Pozdrawiam :-)

#262724  autor: Vieslav
 20 kwie 2008, 10:54
Chyba wszyscy operatorzy (oprócz Ery) zerują stan konta po wygaśnięciu ważności na połączenia wychodzące. Jeśli wyzerują ci konto to jeszcze przez 5 dni mogą ci zwrócić zabrane środki jeśli doładujesz.
Taka mała sugestia, a raczej sposób, w jaki moi znajomi unikają zerowania konta: z pakietów i tak się korzysta więc ostatniego dnia ważności konta za resztę pieniędzy kupują sobie pakiety. Np. komuś zostało 13 zł to kupuje pakiet grosz za sms i popgadane. Pakiety są ważne przez miesiąc i są rozliczane niezależnie od ważności konta.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 10:55 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#262725  autor: kowcio
 20 kwie 2008, 10:55
jeszcze Play daje coś z 90 dni...

#262733  autor: Flow
 20 kwie 2008, 11:22
Mulder pisze:Chyba wszyscy operatorzy (oprócz Ery) zerują stan konta po wygaśnięciu ważności na połączenia wychodzące. Jeśli wyzerują ci konto to jeszcze przez 5 dni mogą ci zwrócić zabrane środki jeśli doładujesz.
Taka mała sugestia, a raczej sposób, w jaki moi znajomi unikają zerowania konta: z pakietów i tak się korzysta więc ostatniego dnia ważności konta za resztę pieniędzy kupują sobie pakiety. Np. komuś zostało 13 zł to kupuje pakiet grosz za sms i popgadane. Pakiety są ważne przez miesiąc i są rozliczane niezależnie od ważności konta.
no właśnie bo swego czasu miałem długo heye i się przyzwyczailem do tego. Czyli wyzerują i do 5 dni moge odzyskać jeszcze jeśli doładuje konto tak? mi nigdy już na pakiet nie starczało jakeś 2-3zł zostawało, ale to zawsze coś :) a pakiet liczy się nawet jak nie mam doładowanego konta tak? :) a wiecie może do ilu dni można w plusie odzyskać?

#262735  autor: kowcio
 20 kwie 2008, 11:24
Flow pisze:Czyli wyzerują i do 5 dni moge odzyskać jeszcze jeśli doładuje konto tak
tak, ale to dotyczy tylko i wyłącznie konta głównego, nie promocyjnego.
Flow pisze:a pakiet liczy się nawet jak nie mam doładowanego konta tak?
tak.
Flow pisze:a wiecie może do ilu dni można w plusie odzyskać?
nie wiem.

#262741  autor: Flow
 20 kwie 2008, 11:34
kowcio pisze:
Flow pisze:Czyli wyzerują i do 5 dni moge odzyskać jeszcze jeśli doładuje konto tak
tak, ale to dotyczy tylko i wyłącznie konta głównego, nie promocyjnego.
promocyjne? czyli?

#262743  autor: kowcio
 20 kwie 2008, 11:36
Flow pisze:promocyjne? czyli?
jak jest jakaś promocja, np ostatnio było: podwajamy doładowania, to w tym wypadku za doładowanie za 25 zł dostajesz 25 zł do wszystkich (konto główne) oraz 25 zł na promocyjne (tylko do Orange i może na stacjonarne).

#262784  autor: Flow
 20 kwie 2008, 14:51
kowcio pisze:
Flow pisze:promocyjne? czyli?
jak jest jakaś promocja, np ostatnio było: podwajamy doładowania, to w tym wypadku za doładowanie za 25 zł dostajesz 25 zł do wszystkich (konto główne) oraz 25 zł na promocyjne (tylko do Orange i może na stacjonarne).
ok rozumiem, a jak to wygląde w mixie Orange? tam się chyba nic nie traci?

#262787  autor: kowcio
 20 kwie 2008, 14:57
Flow pisze:ok rozumiem, a jak to wygląde w mixie Orange? tam się chyba nic nie traci?
w mix Orange chyba dostajesz książeczkę z "kwitkami" do płacenia co miesiąc i tyle. jak się wykorzysta kwotę na dany miesiąc to się doładowuje kartami-zdrapkami ;-) (bynajmniej tak było 2 lata temu).
Pozdrawiam :-)

#262832  autor: DejwiD
 20 kwie 2008, 17:44
kowcio pisze:(tylko do Orange i może na stacjonarne).
tylko orange. jak cos piszesz to chociaz to sprawdz :)
kowcio pisze:w mix Orange chyba dostajesz książeczkę z "kwitkami" do płacenia co miesiąc i tyle. jak się wykorzysta kwotę na dany miesiąc to się doładowuje kartami-zdrapkami
moze to byc dla Ciebie szok.. ale w mixie jest:
-konto z doladowan zdrapkami
-konto promocyjne
-konto z kwota deklarowana
-kapital zlotowek
-orange i stacjonarne
-popoludnia i weekendy
-pakiet smsow

:mrgreen:

#262837  autor: Darecky
 20 kwie 2008, 18:35
DejwiD pisze:moze to byc dla Ciebie szok
heh i w dodatku na wszystko jest oddzielny termin :)

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!