• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #260345  autor: miuzziker
 06 kwie 2008, 14:33
Witam. Jestem nowy i mam taki problem ze swoim SE a mianowicie włącza sie po dłuższym przytrzymaniu przycisku on/off (9 razy mignie dioda kontrolna z boku telefonu) następnie tel sie wlącza i czasem działa normalnie czasem nie może sie załadować (na ogól nie może się załadować), ale jeśli sie załączy to po około 2 minutach pada bateria. Po za tym w tel. wszystko działa gdy uda mi się go załączyć to działa aparat dzojstick i w ogóle wszystko aż się wyłączy.

Bardzo proszę o pomoc. Może wystarczy tylko zmienić soft i będzie wszystko działać??

#260349  autor: butterfly
 06 kwie 2008, 15:02
Widzę, że po uwadze temacik ślicznie napisany. :)
Na ogół telefon sie powinien włączyć po krótkim przytrzymaniu przycisku on/off, jeśli może go trzymasz za długo to właśnie dlatego telefon świruje?
Roumiem, że jeśli telefon działa normalnie to tylko przez 2 minuty, a to może wskazywać zarówno na soft, jak i mechanikę. W takim przypadku najpierw trzebaby było wgrać nowe oprogramowanie, jeśli nie zadziała to serwis niestety. Bateria nie może sama z siebie padać po 2 minutach. Ew. możesz ją wypróbować w innym k800.

#260647  autor: DD7
 08 kwie 2008, 13:15
Najpierw wgraj nowe oprogramowanie. Instrukcji jak to zrobić jest pełno w internecie.
Możesz też spróbować zwykłym SEUS'em - wtedy nie stracisz gwarancji. Ale jest jedno "ale". Ostatnimi czasy SEUS podnosi poziom zabezpieczeń na CID53.

#260703  autor: 9kaczor6
 08 kwie 2008, 19:17
Co do podnoszenia cidu to tak, a z cid 53, już nic się nie zrobi. Ja proponuję wgranie softu przez XS3.1 o ile masz góra cid 51, 10 min. roboty i masz zdrowy telefon, jakby co odezwij się to ci pomogę. Jestem tu nowy wiec nawet nie wiem czy macie tu jakieś programy i softy...

#262046  autor: miuzziker
 15 kwie 2008, 21:08
Teraz w ogóle się nie włącza. Próbowałem na innej baterii i nic nie pomogło. Czy pozostał mi tylko serwis?? Czy może jest jakiś jeszcze inny sposób?? Jak serwis to ile by to mogło kosztować??

#262051  autor: Marek
 15 kwie 2008, 21:20
miuzziker pisze:Teraz w ogóle się nie włącza. Próbowałem na innej baterii i nic nie pomogło
teraz tylko serwis

#262510  autor: 9kaczor6
 18 kwie 2008, 21:03
miuzziker, seusem robileś? Nigdy tym *** nie rób, zrób programem XS++ tak jak ci pisałem.

#262555  autor: miuzziker
 19 kwie 2008, 10:08
Próbowałem XSem, kulanem i nic nie pomaga. W ogóle mi komp nie wykrywa telefonu. Nie mogę się połączyć z kompem.

#262557  autor: butterfly
 19 kwie 2008, 10:11
Sprobuj wiec moze ma innym komputerze.