• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #260288  autor: areq
 06 kwie 2008, 08:18
Witam

Jak można sciągnąć simlocka w Sagem my411X ?
Czy można załatwić to jakimś programem do ściągnięcia z neta czy musze iść do jakiegoś serwisu? Jaki byłby koszt tego?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, 06:51 przez areq, łącznie zmieniany 1 raz.

#260289  autor: mariusz_plus
 06 kwie 2008, 08:46
Jezeli chcesz to zrobic w serwisie to zaplacisz 15-20zl. Pamietaj,ze tracisz gwarancje,jezeli ja jeszcze posiadasz.

#260291  autor: areq
 06 kwie 2008, 08:52
Licze sie z tą utratą gwarancji. Słyszałem ze są problemy ze ściąganiem simlocka w tym telefonie, jeżeli ktoś sie tym zajmuje i spotkał sie z tym telefonem to prosze o informacje, bo słyszałem ze to może kosztować nawet 150zł :|

#260293  autor: Darecky
 06 kwie 2008, 09:15
Witaj! Miałem również sagema my411x ( teraz ma go mój tata) i muszę Ci powiedzieć, że w 30-tys. mieście w komisie powiedzieli, że nie ściągają z niego simlocka i tyle. Nawet Crystala nigdzie nie mogłem znaleźć, tylko musiałem na allegro zamawiać. Sam raczej tego nie zrobisz, a jak coś to nie zwykłym kablem USB, tylko musiałbyś serwisowym.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#260296  autor: waeren
 06 kwie 2008, 10:15
Mi się nie udało zdjąć z niego simlocka, i nie wiem ile w tym prawdy ale w tym modelu simlock jest bardzo niewygodnie założony, podobno trzeba całą płytę wymienić, ale na 100% niech to jakiś serwisant potwierdzi który zdejmował z tego modelu i jest na forum, prosimy o wyjaśnienie wątpliwości. Ja to co wiem, nie wiem z autopsji tylko z poszukiwań w celu zdjęcia sima, dodam nieudanego.

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)