• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #245687  autor: radzikwielki
 14 sty 2008, 16:06
Witam ! Kończy mi się umowa w erze i zastanawiałem się nad przejściem do play lecz konsultant w erze mnie zapytał czy wiem o tym że w playu po skonczonej umowie trzeba oddac telefon ?? Pierwszy raz o tym usłyszałem więc czy to prawda ??? A co będzie jak nie oddam to jakąś kare dostane ?? a jak zgubie:// :x

#245690  autor: kamil1221
 14 sty 2008, 16:21
Ale Tobie kita pościli !
Boją się tego playa jak diabeł święconej wody !
Z własnego doświadczenia znam przypadek, kiedy to konsultantka w pomarańczy przekonywała mnie, że w Play nie ma naliczania sekundowego.
Na twoim miejscu złożyłbym skargę na tego konsultanta o podawania nieprawdziwych informacji.

#245695  autor: Kaczy
 14 sty 2008, 16:30
Każda sieć sprzedaje telefony, a nie je wypożycza. Telefon w momencie zakupu jest Twoją własnością i możesz go nawet wyrzucić i nikomu nic do tego. Najważniejsze to płacić rachunki na czas :D

...::: Made for loneliness :::...

#245718  autor: radzikwielki
 14 sty 2008, 17:46
W pierwszym momencie też pomyślałem że to niemożliwe ale konsultant był bardzo przekonowujący i nawet powołał się na jakiś punkt z regulaminu playa podajże 8. Jutro rano ma do mnie oddzwonic konsultant więc może rano skocze jeszcze do playa i sie upewnie jak jest z tym telefonem bo jesli nietrzeba oddawac telefonu po umowie i ERA ludzią kity wciska to już napewno ide do playa :)

Znowu z drugiej strony jak sobie pomyśle że w erze tak kłamią tylko po to aby zatrzymac klienta przy sobie to aż mi się nóż w kieszeni otwiera...
Lepiej sie jeszcze upewnie bo niechciałbym oddawac telefonu po umowie a dodam że chce wypas kupic :)

#245724  autor: skolik17
 14 sty 2008, 18:15
radzikwielki Ja bym na twoim miejscu nie szedłbym do playa. Ponieważ jeżeli bierzesz telefon na abo to go formalnie kupujesz za symboliczne 1zł. Otrzymujesz dowód zakupu telefonu na kwotę 1zł i jako że go zakupiłeś możesz go zniszczyć zaraz w salonie. Ja bym poprostu złożył zażalenie na konsultanta Ery i koniec :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

#245726  autor: bilu1991
 14 sty 2008, 18:24
to ja słuszałem rozmowe konsulanta ze starsza para
chciał im wcisnąc jakis telefon ze starterem , twierdził ze do innych operatorów nie powinni iść bo oni kradna pieniąże z konta

#245728  autor: radzikwielki
 14 sty 2008, 18:34
W takim wypadku jutro rano jak domnie zadzwoni konsultant z ery to powiem mu co myśle o wciskaniu mi przez niego kitu dzisiaj. I powiem mu także że dzięki swojemu kłamstwu ERA straci mnie jako klienta :)
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz czy taki konsultant wie że kłamie czy jest nieświadomy tego. Ja niewyobrażam sobie siebie w takiej pracy :/

#245729  autor: skolik17
 14 sty 2008, 18:36
Ja każdą rozmowe z konsultantem zaczynam od konkretów, proszę o wysłanie regulaminu promocji którą oferuje na maila. A rozmowa o przedłużeniu nieraz trwała 1,5h :mrgreen: . Ze mną konsultanci PTC łatwo nie mają :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

#245781  autor: yagi
 14 sty 2008, 22:11
Telefon zwracasz jak podpisujesz umowe z wymiana po roku (o ile jeszcze ta promo funkcjonje). Wtedy musisz zwrocic telefon w stanie bardzo dobrym, zeby wziac kolejny...

Tylko tam zakup byl na raty...

#245785  autor: Prometo
 14 sty 2008, 22:20
yagi pisze:Telefon zwracasz jak podpisujesz umowe z wymiana po roku
Tutaj jest regulamin tej promocji.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2008, 22:35 przez Prometo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#245843  autor: pajor
 15 sty 2008, 10:24
trzeba oddac telefon ale to zalezy od oferty jaka brałeś.jeśli taką z wymianą aparatu co ileś tam to musisz oddać fon i wtedy dostaniesz nastepny

#259679  autor: pff
 02 kwie 2008, 13:28
radzikwielki pisze:W takim wypadku jutro rano jak domnie zadzwoni konsultant z ery to powiem mu co myśle o wciskaniu mi przez niego kitu dzisiaj. I powiem mu także że dzięki swojemu kłamstwu ERA straci mnie jako klienta :)
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz czy taki konsultant wie że kłamie czy jest nieświadomy tego. Ja niewyobrażam sobie siebie w takiej pracy :/
praca nienajgorsza przyznam szczerze :) i uwierz mi wiedzą że kłamią chociaż z tego co słyszałam to w erze są najgorsze wałki przy przedłużaniu umowy i aneks trzeba 10 razy czytac z lewej na prawą z prawej na lewą z góry na dół itp :) ale nie łamcie się w salonach potrafią jeszcze bardziej łgac :D wprowadzac w błąd itp ;) ale z drugiej strony barykady sa też klienci czyli my :D co niektórzy tak przekonywująco kit wciskają żeby "dostac coś więcej" :D

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#259819  autor: xdizz69
 02 kwie 2008, 22:16
Ciekawa teoria kolego, a masz jakis dowod?

#259894  autor: Matyk
 03 kwie 2008, 17:50
Ooo żal, większej ściemy jeszcze nie słyszałem... :shock:
Przy aktywacji konta kupujesz tel i jest on Twój ! Możesz zrobić z nim co chcesz!

#259906  autor: tomko111
 03 kwie 2008, 18:38
Matyk pisze:Ooo żal, większej ściemy jeszcze nie słyszałem... :shock:
Przy aktywacji konta kupujesz tel i jest on Twój ! Możesz zrobić z nim co chcesz!
Czego konsultanci nie zrobią, by dostać premię i zatrzymać klienta w sieci... to jest żałosne, tak perfidnie kłamać.

#259923  autor: yagi
 03 kwie 2008, 20:22
Nie, jesli bierze sie w Play umowe z wymiana po roku :P

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#259925  autor: Prometo
 03 kwie 2008, 20:43
Matyk pisze:Przy aktywacji konta kupujesz tel i jest on Twój ! Możesz zrobić z nim co chcesz!
Kliknij na mój link na poprzedniej stronie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#260079  autor: piwosz
 04 kwie 2008, 20:10
P4 nabędzie od Abonenta Telefon zakupiony uprzednio przez Abonenta na warunkach niniejszej Oferty
Promocyjnej, wraz ze wszystkimi akcesoriami określonymi w pkt. 6 powyżej. Cena nabycia Telefonu wraz
z akcesoriami będzie równa połowie ceny brutto Telefonu, za jaką Abonent uprzednio nabył ten Telefon.
Zapłata zostanie dokonana przez P4 bezpośrednio na rachunek karty Play VISA klienta. Wszelkie podatki
i opłaty związane z zawarciem powyżej określonej umowy sprzedaży Telefonu ponosi P4;
b. Abonent zakupi nowy Telefon w cenie określonej w aktualnym Cenniku Telefonów w Ofercie Play,
przeznaczonej dla niniejszej Oferty Promocyjnej, oraz zapłaci cenę Telefonu przy wykorzystaniu limitu kredytu
przyznanego na podstawie Umowy o kartę kredytową Play VISA na warunkach określonych przez GE Money
Bank S.A. Cena nowego Telefonu zostanie rozłożona na 24 raty miesięczne i będzie spłacana przez Abonenta
na warunkach określonych w Umowie na kartę kredytową Play VISA.
nie oddajesz telefonu a jesteś zobowiązany sprzedać go P4 za 50% ceny którą zapłaciłeś.

:occasion5:

#260257  autor: Matyk
 05 kwie 2008, 21:45
yagi pisze:
Nie, jesli bierze sie w Play umowe z wymiana po roku :P
Ale mi nie chodziło o "telefon co rok"
tylko normalny abonament np 50 :)

#260262  autor: soul blade
 05 kwie 2008, 21:59
też spotkałem sie z podobnym przypadkiem ehh... :/ zatrudniają byle kogo ...

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić