• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #259202  autor: Kazimierz55
 30 mar 2008, 12:23
Hej,
moja znajoma przylatuje za tydzień do Polski na okolo rok, potrzebuje komorki na karte w obojetnie jakiej sieci, byle byloby jak najtaniej. Miesiecznie wykorzustuje okolo 120 minut (czyli 2h). No moze odrobine zawyzylem. 100 minut miesiecznie powinno wystarczyc. Oczywiscie te minuty do wszytskich sieci (jedynie do Play i MVNO bardzo rzadko dzwoni, czyli Era, Plus, Orange, Stacjonarki). SMSy wysyła sporadycznie.

Jezeli mozecie to prosze powiedzcie co powinienem jej zaproponowac?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 12:39 przez Kazimierz55, łącznie zmieniany 1 raz.

#259204  autor: elrond
 30 mar 2008, 12:38
No to wydaje się że Play byłby dobry. Kupuje starter za 9 złotych, przykładowo doładowuje 70 zł i ma z bonusem do wszystkich sieci 100zł, co daje 204 minuty. Doładowanie za 70zł jest ważne 3 miesiące więc nic jej nie przepadnie. Jeśli się zdecyduje na tę opcję, to należy aktywować usługę "zbieraj minuty" - robi się to kodem *111*4*1#. Myślę, że przy takiej rocznej wizycie ta opcja byłaby wygodna i prosta. Przykładowo w Simplusie, znajoma musiałaby się bawić z pakietami aby obniżać koszty, poza tym to tylko minuty do sieci... skomplikowane. A tu w miarę łatwo i prosto.

#259208  autor: Kazimierz55
 30 mar 2008, 13:00
Play wydaje sie naprawde fajny, tylko ten Bonus (30zl) przyznawany jest na miesiac. Pytanie co schodzi pierwsze: te 70 zl, czy ten bonus 30zl?

[ Dodano: 2008-03-30, 13:01 ]
i telefon nie musi być 3G aby korzystac z Play, wystarczy "normalny"?

#259209  autor: maniek
 30 mar 2008, 13:06
Kazimierz55 pisze:Pytanie co schodzi pierwsze: te 70 zl, czy ten bonus 30zl?
bonus zawsze pierwszy schodzi a to nawet lepiej bo malo prawdopodobne by przepadl

[ Dodano: 2008-03-30, 13:07 ]
Kazimierz55 pisze: telefon nie musi być 3G aby korzystac z Play, wystarczy "normalny"?
wystarczy normalny :wink:

#259259  autor: gm
 30 mar 2008, 20:18
To ja w tej sytuacji proponuje PLAY z zasileniem za 100 pln. Bonus w wysokości 50 pln wystarczy na ok. 100 minut i schodzi jako pierwszy. To, że jest ważny przez 30 dni to w tym przypadku nie ma znaczenia, bo tyle właśnie wydzwoni znajoma przez miesiąc. Pozostała kwota wystarczy na ok. 200 minut i co najważniejsze przedłuża ta kwota (100 pln) aż na 180 dni ważność konta na rozmowy wychodzące. Na dodatek jeżeli zdarzy się odebrać połączenia zawsze jakieś dodatkowe minutki wpadną z tej promocji: 2 odebrane = 1 do wydzwonienia.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#259272  autor: cesarz
 30 mar 2008, 21:40
w Nowym Orange Go za 100zl dostajesz 10zl , a jeśli doładuje Cię ktoś mający abonament to jeszcze +20zł razem 130zł. Wsieci i na stacjonarne 20gr sms w sieci 1gr -to jest 650minut nie to co w Play, bo do Play 0,75gr a, do reszty 60gr a sms18gr

CNN

#259277  autor: maniek
 30 mar 2008, 22:00
cesarz pisze:Wsieci i na stacjonarne 20gr sms w sieci 1gr -to jest 650minut nie to co w Play
ale mowimy tez o polaczeniach poza orange :wink: wiec play nie jest taki zly

#259310  autor: Darecky
 31 mar 2008, 11:12
Mówisz, że Twoja znajoma przyjeżdża na rok, a chcesz, żeby było jak najtaniej... Z tego co piszesz wynika, że nowego telefonu nie potrzebuje, więc może to by ją zainteresowało: Co za numer . Jest to mix, masz za 30zł 100 minut do wszystkich sieci, dodatkowo 60 minut do orange i stacjonarnych od 16-8 + weekendy i przez 4 miesiące darmowy nr. Oferta jak się patrzy, Play wymięka. Najgorsze jest to, że umowę trzeba podpisać, ale jest ona tylko na rok, więc to chyba byłoby dobre wyjście, prawda?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#259325  autor: elrond
 31 mar 2008, 13:16
DarQ, no co ty?! W pchać się w umowę? Nie uważam żeby to był dobry pomysł. Za dużo problemów, myślenia, mogą być problemy... skąd wiesz że znajoma autora tematu nie ma zagranicznego obywatelstwa? Trzeba zaświadczenie o zarobkach, kupa problemów. Pre-paid jest tutaj najlepszy i stawki wszędzie jednakowe więc kolejny plus.

#259357  autor: Kazimierz55
 31 mar 2008, 16:02
nie, jednak karta bedzie najlepsza, poniewaz abonament to chodznie po salonach, placenie rachunku, pisanie reklamacji, czekania na aktywacje itp. Karta jest wygodniejsza - kupujesz karte wsadzasz do telefonu i dziala. ale dziekuje za propozycje :)

Nowe Orange Go nie satysfakcjonuje jej - drogie polaczenia poza siec.

chyba - tak jak mowicie - Play bedzie w tym wypadku najlepszy.

Dzieki za pomoc. Najaktywniejsi uzytkownicy otrzymuja punkty "pomogl"

#259380  autor: Darecky
 31 mar 2008, 18:03
Wiesz, ja najbardziej rozpatrywałem opcję jak najtaniej . Co do umowy... w orange nie wymagają tak dużo, a jeśli ufasz tej koleżance, to możesz wziąć mixa na siebie i będzie bez kłopotu.

Obrazek

#259414  autor: Prometo
 31 mar 2008, 19:17
Kazimierz55 pisze:nie, jednak karta bedzie najlepsza, poniewaz abonament to chodznie po salonach, placenie rachunku, pisanie reklamacji, czekania na aktywacje itp. Karta jest wygodniejsza - kupujesz karte wsadzasz do telefonu i dziala.
Kłóciłbym się z Tobą :wink:
1. Idziesz jeden raz podpisujesz umowę i po sprawie.
2. Osoba trzecia może opłacać rachunek np. Ty, a w prepaidzie trzeba myśleć o doładowaniu karty, a jak będziesz gdzieś gdzie nie będzie żadnego punktu, żeby doładować kartę a będziesz pilnie potrzebował zadzwonić to co wtedy?
3. Jak masz zamiar pisać reklamacje to i w prepaidzie będziesz pisał.
4. Jakie czekanie na aktywacje? Przecież to nie trwa miesiąc.
5. Jednak wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#259445  autor: Darecky
 31 mar 2008, 21:35
Prometo, też uważam, że ten mix byłby świetny w tym przypadku - ja mam Mixa w Orange już drugi rok i żadnych reklamacji nie składałem jeszcze, karta została aktywowana w 1h...Kazimierz55, takie rzeczy, o których piszesz, to były może z 5 lat temu!! Płacenie rachunku - polecenie zapłaty, albo płacenie przez internet - jest bardzo wiele możliwości!

Obrazek

#259461  autor: elrond
 31 mar 2008, 22:28
DarQ, Prometo, oczywiście że możliwości i korzyści jest wiele. Ale popatrzcie sobie na sprawę od drugiej strony - przyjeżdzacie do jakiegoś kraju na rok, czy nawet nie jesteście tego pewni ile tam będziecie i co? zamiast kupić nawet mniej korzystną ofertę na kartę, ładujecie się w umowę? Wątpie. Ja w każdym bądź razie tak nie postapił, bo to byłoby niepotrzebne wiązanie się zobowiązaniem. Będąc w kraju na stałe oczywiscie preferuję abonament ale na wyjazdy tylko karta.

#259816  autor: Vieslav
 02 kwie 2008, 22:08
Jesli znajoma jest w stanie wydac jednorazowo ponad 50zl na doladowanie to play bedzie w sam raz: dostanie bonus. W przeciwnym razie mBank Mobile. Minuta tansza niz w play: 45gr do wszystkich sieci.