Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
te 60 dni - to nie chodzi o aktwację...cesarz pisze:Ja myślę , że w ciągu 60 dni trzeba aktywować kartę sim . Jak już rozmawiasz to jest aktywna. jeśli masz pszerwę między doładowaniami np. 20 dni to o te 20 dni masz dłuższą umowę np 300 dni +20 dni.
jestem tego świadomy, że będą mi przedłużać umowę ale moje pytanie to czy te 60dni tyczy się całej umowy czy między doładowaniami?mikage1 pisze:jak sobie zrobisz przerwę, to umowa zostanie automatycznie wydłużona o czas w którym nie było mozliwości wykonywania połaczeń wychodzących, więc taki numer raczej Ci się nie opłaca - bo rozumiem, że chciałeś zrobić tak, żeby zapłacić 3 razy w roku: 3 miesiące + 1 pasywny - bo roku takich "machinacji" przybywają ci 3 dodatkowe miesiące umowy...
znaczy że 60dni przez cały okres trwania umowy? ;/mikage1 pisze:a te 60 dni liczone jest jednorazowo
Jesteś tego pewny? Czy ktoś tak robi?DejwiD pisze:mozesz tak robic. jednorazowy okres pasywny nie moze przekroczyc 60 dni. mozesz nawet doladowac za 5 zl, pozniej przewegetowac na okresie pasywnym, później znowu 5 i znowu okres pasywny.
Na maila poczekasz dobrych kilka dni, a w poscie wyzej masz odpowiedz na swoje pytaniekuba144 pisze:Jesteś tego pewny? Czy ktoś tak robi?DejwiD pisze:mozesz tak robic. jednorazowy okres pasywny nie moze przekroczyc 60 dni. mozesz nawet doladowac za 5 zl, pozniej przewegetowac na okresie pasywnym, później znowu 5 i znowu okres pasywny.
Wysłałem e-maila do boku.
sugerujesz, że mam nie po kolei w głowie?jablo pisze:nikt z moich znajomych tak nie robi, bo mają po kolei w głowie.
Podpisywałem umowę, ponieważ chciałem wymienić telefon. Nie mówie przecież, że będę robić tak, że doładuję za 5zł poczekam 59dni a później znowu za 5zł! Poprostu chcę co jakiś czas zrobić miesiąc przerwy pomiędzy doładowaniemjablo pisze:Jezeli moge zadać Ci pytanie, to po co własciwie chcesz podpisac/podpisałes umowę skoro z gory zakładasz kombinowanie i nieregularne doładowania konta?
jak chcesz co jakiś czas robić przerwy, to rób - w regulaminie nie ma mowy o sumowaniu się okresów pasywnych, tylko o opłatach, gdy jednorazowy okres pasywny przekroczy 60 dni...kuba144 pisze:Podpisywałem umowę, ponieważ chciałem wymienić telefon. Nie mówie przecież, że będę robić tak, że doładuję za 5zł poczekam 59dni a później znowu za 5zł! Poprostu chcę co jakiś czas zrobić miesiąc przerwy pomiędzy doładowaniem
Witam,
Dziękujemy za nadesłaną korespondencje.
W odpowiedzi na Pana pytanie pragnę poinformować, iż blokada numeru telefonicznego następuje 60 dnia od momentu utracenia możliwości wykonywania połączeń [b]na Pana numerze[/b], czyli przez okres 59 dni można zrobić przerwę w doładowaniu konta bez konieczności narażenia na opłatę noty obciążeniowej w wysokości 600zł.
Jednocześnie informuję, że brak doładowania przez określony czas
( maksymalnie 60 dni) wydłuża Pana umowę o taki sam okres czasu, w jakim nie zrealizował Pan doładowania na numerze telefonu. Pod numerem *500 uzyska Pan nową datę końca umowy.
Mam nadzieję, że przekazane informacje będą pomocne.
Grzegorz Kochaj
Konsultant w Biurze Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
tel.: *100, 510 100