• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#256820  autor: korzeń
 17 mar 2008, 23:03
Hehe zobaczcie co znalazłem na tubie:)
Niezła opcja
Jak widać ta cenzura jest bez sensu. Ja od wczoraj nie mam telewizji i jakoś nadal
mogę oglądać reklamę. Bez cenzur:) Ciekawe czy feministki będą chciały ją wywalić z netu
hehe :smt005

#256822  autor: butterfly
 17 mar 2008, 23:11
No taka własnie teraz w tv leci. Nie ma to jak dodatkowa reklama. :]

#256889  autor: adiq1033
 18 mar 2008, 15:42
He he, "męski" operator i tak sobie z tego kpi :wink:

#256890  autor: kowcio
 18 mar 2008, 15:47
adiq1033 pisze:He he, "męski" operator i tak sobie z tego kpi
oni mają na tym tylko zysk.. teraz ręce zacierają..
Ostatnio zmieniony 18 mar 2008, 18:05 przez kowcio, łącznie zmieniany 1 raz.

#256891  autor: nazad
 18 mar 2008, 15:48
No widziałem że teraz leci w tv nieźle ocenzurowana wersja i to jest bez sensu. Bo i tak leci, i tak ją zobaczą kobitki. Zresztą jak by na to nie patrzeć to same narobiły hałasu. I co im po tym że reklama Mobilkinga jest ocenzurowana? I tak w dalszym ciągu można ją obejrzeć w necie.

#256894  autor: kowcio
 18 mar 2008, 15:58
najważniejsze jest to, że mobilking doszedł do celu. a celem tego był zapewne rozgłos. nie wiem jak wygląda zecenzurowana reklama (nie oglądam TV), wiem tylko jak wygląda oryginał.
widzę że polska reklama idzie w złym kierunku.. już po prostu są obleśne.. moze i zabawne.. ale co z tego.. bzdury jak nic.
zobaczymy co teraz KRRiT zrobi z innymi reklamami..

#257434  autor: nazad
 21 mar 2008, 11:32
Jak chcesz oblukać to tataj jest
Wielka kopalnia wiedzy:P
Też jestem ciekaw co będzie dalej. Może wogóle niech znikną reklamy dla fecetów i zostaną tylko jakieś z zatwardzeniem albo z brudnym kiblem. To się najlepiej przecież ogląda przy piwie :evil:

#257545  autor: MADMAX
 21 mar 2008, 19:05
korzeń pisze:KRRiTV zakazała emitowania reklamy Mobilkinga. Podobno były skargi, założe się że to faministki podniosły lament:P A tak na poważnie to co o tym sądzicie? Jak dla mnie to jest przesada, bo jeszcze trochę i w telewizji cenzura będzie wszechobecna a w gazetach będą czarne strony.
Moim zdaniem to najlepsze co mogło spotkać MobilKinga i z pewnością włodarze sieci liczyli na nieco zamieszania przy swoich reklamówkach co by jeszcze bardziej je upowszechnić :-)
Na ich szczęście mogli liczyć na "dobre duszyczki", które jak wszyscy pewnie się spodziewali prędzej czy później podniosą larum i oto mamy obecnie tajemnicze (dla tych, którzy wcześniej oryginalnej wersji reklamy nie widzieli) napisy "ZAKAZANO" co rodzi kolejne dyskusje, domysły itd.

Prosty zabieg a jaki skuteczny :)

Ponieważ będąc facetem mógłbym być posądzony o stronniczość w sprawie, popytałem wśród damskiej części znajomych co o tym sądzą i jakoś żadna z koleżanek nie widziała w spotach nic strasznego czy obraźliwego (komentarze żartobliwe pomijam :-D ).
Pewnie zależy to od środowiska.
Ja się nie obrażam za reklamy ING BŚ wg którego "facet powinien zarabiać". Przecież wiadomo jaka jest istota niektórych reklam - zaintrygować, zainteresować - najlepiej do tego stopnia że odbiorca przekaże informację o spocie dalej. I tak karuzela sama się kręci :)

MobilKing narobił troszkę szumu spotami, mówi się o tym i o to chodziło :)

PS: W TV pokazywali czeską wersję jednej z reklam jakiegoś batonika, gdzie facet w finale dostaje kopa między nogi z kolana od jednej z Pań (chyba strażaczki). W naszej polskiej wersji tego nie ma. Zdaje się, że panienka odpycha gościa (mogę się mylić).

Pozdrawiam

#258336  autor: korzeń
 25 mar 2008, 20:46
Jak ja gadałem z moimi koleżankami to mi powiedziały że ta reklama jest śmieszna :smt005
Tak więc zachowanie pań w stylu "jestem fajna bo jestem feministką" jest dziwne.
Ja to bym się bardziej na ich miejscu wkurzał z powodu reklam które pokazują jak baba siedzi i myje prysznic w ubraniu więźnia. TO chyba jest faktycznie poniżające.
Zresztą co by nie mówić to i tak kobiety będa wiedzialy lepiej. Taka jest ich natura:P
A co do Mobilkinga to widziałem na drzwiach Żabki fajny lcd'ek na ktorym pojawiało sie ich logo. Jak dla mnie zajawkowa sprawa:P

#258524  autor: user_delete10
 26 mar 2008, 18:45
Afera była też z teletubisiami.Zawsze u nas się doczepią czegoś śmiesznego.W Ameryce się nawet nabijali z nas z powodu teletubisiów.Tyle mamy kobiet w Polsce i 20 zaskarżeń przyszło,rzeczywiście dużo,wogóle tego nie powinni brać po uwagę.Bo wiekszość kobiet i facetów widzi w tej reklamie żartobliwy charakter, a nie od razu obrażanie i dyskryminację.Co niektórym w Polsce coś siadło na głowę!

#258607  autor: korzeń
 26 mar 2008, 22:32
Niestety mamy tylko dwa wyjścia. Albo pogodzic się z tym albo wyjechać z kraju.
Ogólnie sprawa cenzury Mobilkinga powinna uświadomić wszystkim prawdziwym facetom że kobiety należy trzymać zdala od polityki i władzy. Bo inaczej tak to się będzie kończyło:)
Ja i tak mam swoje zdanie i w Żabce kupiłem sobie starter:P

#258644  autor: MADMAX
 27 mar 2008, 11:17
Wczoraj widziałem nową wersję tej reklamy w TV.
We wcześniejszej wpleciono kadry z napisem "ZAKAZANO" w kluczowych momentach. Komuś chyba jednak i to się nie spodobało bo obecnie przez kilkanascie sekund wisi czarna plansza informacyjna z notką gdzie można obejrzeć pełną wersję reklamy i dopiero na końcu pokazane są scenki "sportowe" (żużel, kibic itd.)
Kobiet już nie ma w ogóle :lol:

Skoro tak to może usuniemy wszystkie spoty z podpaskami, kosmetykami i serkami dietetycznymi w których wystepują kobiety :twisted:

:wink:

Pozdrawiam

#258645  autor: butterfly
 27 mar 2008, 11:26
MADMAX, ale jesteś do tyłu chłopie, to już leci od daaaawna. :P

#258646  autor: MADMAX
 27 mar 2008, 11:30
Mało telewizji od jakiegoś czasu.
Ale jeszcze max tydzień temu widziałem poprzednią wersję z ocenzurowanymi panienkami :) Wczoraj pierwszy raz zaatakowała mnie ta "czarna plansza" :lol:

Pozdrawiam

#258647  autor: babeo
 27 mar 2008, 11:43
Pewna stacja radiowa, ma teraz jakąś akcję (chyba można komuś zrobić dowcip) o nazwie 'dziwki na telefon' tego powinni zakazać, a reklamy Mobilkinga - no co? ładnie panie w nich były :P

#258649  autor: wsad
 27 mar 2008, 11:53
Chyba wszystko co fajne zostanie zakazane :)

#258651  autor: bkawa
 27 mar 2008, 12:00
babeo pisze:Pewna stacja radiowa, ma teraz jakąś akcję (chyba można komuś zrobić dowcip) o nazwie 'dziwki na telefon'
Poranny WF w eskarock (fugurski&wojewódzki). Nie tyle kawał co można napisać lub zadzwonić jak się "chce komuś zniszczyć życie". Pisać można na dziwki(at)eskarock.pl
Reklama MK przy dziwkach to pikuś. :wink:

Domowy wyrób nalewek

#258653  autor: babeo
 27 mar 2008, 12:28
bkawa pisze:Poranny WF w eskarock (fugurski&wojewódzki).
Nie chciałem robić im reklamy, bo ta reklama, to akurat prostactwo, specjalnie nie powiedziałem jakie radio :P