• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Nokia 6610i czy SE K500i?

Nokia 6610i
1
8%
SE K500i
12
92%
 #1783  autor: Risto
 15 mar 2005, 15:04
Prosze o porade. Chce zmienic telefon, mam okazje kupic Nokie 6610i albo SE K500i. Oba podobaja mi sie wizualnie, ale nie wiem jak sie zachowuja ze strony praktycznej. Ktory tel. byście wybrali i dlaczego? Z gory dzieki.

#1797  autor: Robert
 16 mar 2005, 15:29
Sam miałem podobny dylemat... ale u mnie wchodził jeszce do gry siemens CX65. Moze czytałes, bo tez zamiesciłem to na tym foróm... Ale jak masz te dwa telefony do wyboru to weź K500i bo jesli np. chodzi o wyswietlacz to ma wiecej kolorów (65 tyś nokia ma 4096) i ma wiekszy wyswietlacz. Ogulnie jest duzo nowsza ma tez np. zoom w aparcie którego 6610i nie ma.

#1798  autor: Risto
 16 mar 2005, 16:30
A jestes zadowolony z tego siemensa cx65? Slyszalem ze podobnie jak c65 lubi sie zawieszac i wolno chodzi, ale nie wiem ile w tym jest prawdy, bo nie miałem go w rekach.

#1804  autor: Robert
 16 mar 2005, 18:23
Wszyscy tutaj tak mówią, np moja kolazanka która ma co prawda c65 nic sie jej nie zacina choc kupiła ta komurke odrazu jak weszła na rynek, mój kumpel który ma c65 tez sie mu nic nie zacina... W moim tez nic moze jeden drobny problem, jak włączam komurke i chce odrazu wejsc do menu na monitoże robi sie niebiesko ale to trwa ok 0,5 sekundy wiec nawet to tak bardzo nie wkurza.... a oprucz tego nic, ale cx65 mojego kolegi ojca wyłącze sie tak o sobie (ale on ma jeszce stare oprogramowanie) teraz jak kupisz to juz tego błędu nie bedzie... A tak na marginesie sie zastanawim czy ty bierzesz abonament nowego plusa? Jak tak to polecam.... :D

#1807  autor: Risto
 16 mar 2005, 19:42
Nie biore na abonament, kiedys mialem i sie zrazilem do abonamentu. Teraz mam na karte i jestem zadowolony. A wiesz moze czy w tym SE K500i wibracje podczas przyjscia polaczenia lub wiadomosci dzialaja razem z dzwonkiem? Bo w moim c100 nie ma czegos takiego. Kiedy ustawie wibre+dzwonek to najpierw jest tylko wibra a potem sam dzwonek, a na smsy w ogole nie idzie ustawic wibry+dzwonek i to mnie strasznie denerwuje. Acha czy mozna przypisac fotke do kontaktu tak zeby podczas polaczenia pokazalo ta fotke? I czy w cx 65 tak idzie?
Pozdro. :)

#1839  autor: Robert
 17 mar 2005, 17:44
Nie mam pojecia czy tak mozna w k500i ale w gorszych T630, T610, T230 tak sie da wiec w tym tez powinno sie dac... (to jesli chodzi o dzwonki+wibra). Z fotkami to juz w k500i na prawde nie wiem. T610 i T630 maja taka opcje nie wiem czy T230 tak ma. Jesli chodzi o simensa to dzwonek i wybra da sie razem połączyc (jest 6 rodzji wibracji), i ze zdieciem tez sie da....

Ps. Jak wybierzesz to napisz co wybrałeś....

#2206  autor: Risto
 21 mar 2005, 22:46
Cze wszystkim. Wreszcie podjalem decyzje i kupilem SE K500i. Mam go od paru godzin i juz mi sie podoba i mam nadzieje ze sie na nim nie zawiode. Wielkie dzieki za wypowiedzi.
Pozdro :D

#2271  autor: Robert
 24 mar 2005, 09:35
Co powiesz po trzech dniach uzywania k500i bład zrobiłem ze wybrałem cx65 niz k500i?

#2339  autor: Risto
 25 mar 2005, 23:33
Jak na razie uważam, że jest to zajefajny telefonik. Nie mam z nim żadnych problemów, działa bez zarzutu i oby tak już zostało :D Nie miałem okazji wypróbowania CX 65 więc moja wiedza na jego temat opiera się na teorii i nie powiem Ci czy dobrego wyboru dokonałeś. Ale jeśli działa wszystko jak powinno i jesteś zadowolony to wporzo. Oby tak dalej. :D
Pozdro.

#2565  autor: Robert
 01 kwie 2005, 23:40
U mnie tez na razie nic szczegulnego chyba dobrze zrobiłem..... Dlaczego ja nie mam okazji wyprubowac k500i....

#3586  autor: Frasio
 15 kwie 2005, 20:14
Jam mam od 5 dni k508i i mam jeden problem. Gdy odbieram połączenia to przez kilka sekund nie słychać dzwoniącego. Czy u ciebie w k500i też tak jest?

Obrazek