• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#256458  autor: Btk_Tomas
 15 mar 2008, 21:45
Prometo pisze:Mam ten telefon od wtorku i dzisiaj zauważyłem już lekkie luzy tylnej klapki. Czy u Was też to występuje?
U mnie luzów brak,a często klapkę wysuwam bo wymieniam karty. Swoja droga to ciężko kartę wyjąć.

#256466  autor: Forest
 15 mar 2008, 22:40
Mój ojciec ma E51. Sprawdziłem i mocniej dotknę to się lekko przesuwa, ale normalnie to wszystko ok, nie przeszkadza to.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#256487  autor: maniek
 16 mar 2008, 08:27
Prometo pisze:Mam ten telefon od wtorku i dzisiaj zauważyłem już lekkie luzy tylnej klapki. Czy u Was też to występuje?
faktycznie jak przycisne mocniej tylna klapke to rzeczywiscie czuc male niedopasowanie ale ze to metal to mi to nie przeszkadza(karteczka miedzy bateria a obudowa niepotrzebna)

[ Dodano: 2008-03-16, 08:37 ]
Ja mam jeszcze taki problem. Soft telefonu jest ery wlozylem karte heyah i sciagnalem ustawienia ze strony nokii bo na heyah nie byly dostepne dla tego telefonu i internet nie chce mi smigac :( co zrobic?

#256493  autor: bkawa
 16 mar 2008, 09:48
Prawidłowe ustawienia dla heyah:
login: heyah
hasło: heyah
apn: heyah.pl

Domowy wyrób nalewek

#256509  autor: yagi
 16 mar 2008, 11:46
A na karcie Heyah sa aktywne GPRS i MMSy??? Jak nie to aktywuj przez strone Heyah...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#256511  autor: bodalski
 16 mar 2008, 12:02
Witam, ja swoja E51 kupiłem 7 marca w sklepie Vobis. Jak narazie jestem bardzo ale to bardzo zadowolony. Przesiadłem się z E61 (ta została do internetu). Chyba była jakas promocja bo dokupiłem kartę 2 giga za 53zł.
Kilka słow ode mnie:) Telefon jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Lekki, idealnie leży w dłoni, mi osobiście przypomina starą dobrą 6310. Bateria przy 30 minutach rozmów dziennie i 1 smsie wytrzymuje 4 dni. Jeśli chodzi o menu to jest prawie identyczne z tym jakie mam w E61. Jedyna różnica to dużo szybsze działanie telefonu. Długo zastanawiałem się czy brać kolejny telefon z Symbianem. Dobrze zrobiłem:) Procesor jest mocniejszy i telefon śmiga bardzo szybko. Ekran może nie duży ale wariat:) Wszystko jest wyraźne, piękne kolory. Laduje się szybko. Niecałe półtorej godziny. Ja mam model Made in Finland. Wykonanie perfekcyjne. Nic nie trzeszczy, nic się nie rusza. A teraz najważniejsze rzecz jak dla mnie czyli antena. Mieszkam na wsi i zasięg jest jaki jest. Używając E61 miałem wrażenie, że wystarczy spojrzeć na telefon a ten już traci zasięg:)
E51 to zupełnie inna bajka!!! Zasięg mam w całym domu. Gdzie nie stane mogę bezproblemowo rozmawiać. Naprawdę różnica jest kolosalna!!!
Telefon odtwarza muzykę w formacie wma. Moją E61 tego nie robi. Czyli musieli coś zmienić w oprogramowaniu.
Co do aparatu to narazie zrobiłem 1 zdjęcie. W ogóle nie używan tej opcji więc się nie wypowiadam na ten temat. Jest i już, działa. Jak dla mnie zbędna rzecz.
To tyle na teraz. Jak ktoś zastanawia się nad kupnem tego modelu, szczerze polecam.

Pozdrawiam

#256520  autor: maniek
 16 mar 2008, 12:31
yagi pisze:A na karcie Heyah sa aktywne GPRS i MMSy??? Jak nie to aktywuj przez strone Heyah...
na stronie heyah sa aktywne ale jak probuje polaczyc sie z internetem to wyskakuje mi komunikat: pakiety danych niedostepne sprawdz uslugi sieciowe

[ Dodano: 2008-03-16, 12:40 ]
bkawa pisze:Prawidłowe ustawienia dla heyah:
login: heyah
hasło: heyah
apn: heyah.pl
sory ze pytam o takie podstawy ale gdzie te dane wprowadzic bo nie moge tego znalezc :wink:

#256530  autor: bkawa
 16 mar 2008, 12:50
narzędzia > ustawienia > połączenie > pkt dostępu >
tu masz wszystkie możliwe połączenia: GPRS, WLAN, jeśli masz erowy profil i go nie potrzebujesz to Opcje > edytuj i zmieniasz powyższe ustawienia
Jeśli nowy to: opcje > nowy pkt dostępu i tam poza powyższymi ustawieniami musisz ustawić Nośnik dany: Pakiety danych
sory ze pytam o takie podstawy ale gdzie te dane wprowadzic bo nie moge tego znalezc :wink:
spoko, poza tym odsyłam do instrukcji strona 60 :wink: to akurat jest nawet fajnie opisane :wink:
bodalski pisze:Lekki, idealnie leży w dłoni
tu mam pewne zastrzeżenia, czasami mam wrażenie, że mi zaraz z ręki wyleci, ale może to kwestia budowy dłoni :wink:

Domowy wyrób nalewek

#256533  autor: marcinb
 16 mar 2008, 13:17
Nie.

[ Dodano: 2008-03-16, 13:18 ]
IzabelaR pisze:Podobno nokie E51 zakupione w Orange mają zablokowaną funkcję Voip
"Podobno" - może jak nie jesteśmy pewnie to nie piszmy, co?

[ Dodano: 2008-03-16, 13:21 ]
Kaczy pisze:
Prometo pisze:na czarnej obudowie bo taką posiadam strasznie widać wszelkiego rodzaju odbicia.
Podobno ze srebrną jest jeszcze gorzej. Znajomy miał ją kupić, ale wybrał czarną, bo srebrna to była pod tym względem porażką.
Srebrna jest cudna a wg mnie paluchów aż tak bardzo nie widać. Aż miło ją wyjmować z kieszeni. Przyciąga uwagę. ;)

[ Dodano: 2008-03-16, 13:22 ]
bodalski pisze:Jak ktoś zastanawia się nad kupnem tego modelu, szczerze polecam.
Wyjąłeś mi to z ust. :)

[ Dodano: 2008-03-16, 13:23 ]
piwosz pisze:
Btk_Tomas pisze:
Ja ostatnio kupiłem ten telefon za 958 zł, i to na raty,z niczym nie było problemów,żadnych zaświadczeń o zarobkach itp.
Ciekawa propozycja :) i telefon był z polski?
Można taniej... Tylko wtedy nie ma się gwarancji 24 mies. tylko np. 12 mies. od jakiegoś magika-sprzedawcy z Allegro. ;)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#256540  autor: maniek
 16 mar 2008, 13:34
bkawa pisze:spoko, poza tym odsyłam do instrukcji strona 60 to akurat jest nawet fajnie opisane
zapoznalem sie z tym i niestety nie dziala nie wiem co jest przeciez wszystko mam ustawione tak jak byc powinno :roll:

#256549  autor: bkawa
 16 mar 2008, 14:51
maniek pisze:zapoznalem sie z tym i niestety nie dziala nie wiem co jest przeciez wszystko mam ustawione tak jak byc powinno :roll:
sprawdź jeszcze raz opcje na koncie heyah, zobacz tu.

Domowy wyrób nalewek

#256553  autor: maniek
 16 mar 2008, 15:13
bkawa dzieki juz wszystko gra pomogl restart telefonu :wink:

#257902  autor: Michalg
 23 mar 2008, 20:10
Jak z wygodą klawiszy? Mozna pisać szybko i łatwo?

Proszę o odpowiedź. Możę ktoś tu zapodać zdjęcie zrobione tą komórką z ustawiniem na maksymalna rozdzielczość zarówno w trybie makro jak i normalnym?

...

#257905  autor: Michalg
 23 mar 2008, 20:20
telefonik średni. zresztą jak większość nokii. - średniej jakości zdjęcia - żeby wyjąć/włożyć kartę pamięci trzeba zdjąć klapkę z tyłu - przy wyciszeniu dzwonków nie działa wibracja - lakierowana obudowa - odciski palców (dobrze, że jest ściereczka w zestawie) - nie skaluje obrazka ustawionego jako tapeta, więc niektóre fotki są obcięte - nie można ustawić jako tapety pustego (czarnego) tła - zamotane menu - strasznie dużo klikania - 16 mln kolorów - szkoda baterii - klawisze funkcyjne
co o tym sądzicie? co z ta tapetką? jak to jest mogę ustawić na pełny ekran czy nie?
jak też z klawiszami funkcyjnymi nie są za małe? Jak z menu jest proste?

...

#257917  autor: wtd
 23 mar 2008, 20:56
Michalg pisze:Jak z wygodą klawiszy? Mozna pisać szybko i łatwo?
Te "uwypuklenia" na "5" są trochę za mocne, ale oprócz tego naprawdę porządna

#257946  autor: Prometo
 23 mar 2008, 22:24
Michalg pisze:Jak z wygodą klawiszy? Mozna pisać szybko i łatwo?
Klawiatura jest wygodna, można na niej pisać szybko i łatwo.
Michalg pisze:jak też z klawiszami funkcyjnymi nie są za małe? Jak z menu jest proste?
Wg mnie i moich paluchów nie są za małe. Menu jak menu w Nokii jest prost. Co do tapetki to lepiej załadować temat, bo w telefonach z symbianem nigdy nie ustawisz tapetki na pełny ekran.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#257973  autor: piwosz
 24 mar 2008, 01:54
Prometo pisze:Co do tapetki to lepiej załadować temat, bo w telefonach z symbianem nigdy nie ustawisz tapetki na pełny ekran.
tutaj taka ciekawostka. w mojej e50 (s60 9.1) zdjęcia brane na tapetke dopasowywało do szerokości. teraz mam 6120c (s60 9.2) tutaj zdjęcia dopasowywane są do wysokości, co przeważnie kończy się ucięciem boków zdjęcia, jak się chce dać zdjęcie w orientacji pionowej to poucina górę i dół :?

:occasion5:

#258113  autor: user_delete3
 24 mar 2008, 20:13
Prometo pisze:o do tapetki to lepiej załadować temat, bo w telefonach z symbianem nigdy nie ustawisz tapetki na pełny ekran.
Jest możliwość ustawienia tapety na cały ekran, bez konieczności zmiany tematu w telefonach S60v3, jak to zrobić jest podane tutaj: http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=12542

#258291  autor: waeren
 25 mar 2008, 18:42
Na razie walczę ale idzie jak krew z nosa :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)