• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 45 z 131
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 131

#255908  autor: krzyno
 12 mar 2008, 18:26
Gilgamesz pisze:Tez myslalem o kupnie telefonu ale nie mam tyle gotowki w tym momencie
a nie lepiej kupić np. w Media Markt itp. lub sklepie internetowym na raty :?:
Sądzę, że to jest dużo korzystniejszy sposób zakupu, ze względu na cenę i oryginalny soft producenta telefonu, no i co jest dla niektórych ważne brak blokady sim.
Przy podpisaniu umowy bez fona dostać można usługi, które w znacznym stopniu obniżą koszta rachunku, co może w znacznym stopniu zrekompensować raty, do tego umowę podpisujesz na rok, a nie tak jak z fonem na dwa lata :!:
Pomyśl dwa razy zanim się zdecydujesz :!: :wink:

#255915  autor: rafcyk
 12 mar 2008, 19:16
Mixiorek pisze:
rafcyk pisze:Gdzie można się dowiedzieć więcej o promocje "co za numer"? Nie jestem abo orange.
Tutaj http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... id=1452432
Oferta całkiem ciekawa. Czy dotyczy też nowych abonentów, czy tylko tych przedłużających umowę?

#255924  autor: PingNoMore
 12 mar 2008, 19:42
Oferta jest dla nowych jak i przedłużających. Można przejść na nią także z POP-a lub GO

#255933  autor: Vieslav
 12 mar 2008, 20:10
Ja tez stwierdzilem,ze lepiej wziac abo bez telefonu bo wartosc otrzymanych bonusow czasem przekracza wartosc telefonu. Dlatego mama prawdopodobnie zdecyduje sie na 35zl+co za numer na 2 lata+Nokia 6131 za 300zl z allegro.

#255937  autor: krzyno
 12 mar 2008, 20:24
Mulder,

to w takim razie po co wiązać się na 2 lata umową :?:

#255938  autor: PingNoMore
 12 mar 2008, 20:29
krzyno pisze:to w takim razie po co wiązać się na 2 lata umową
Bo dostajesz darmowie wieczory i weekendy na 2 lata. Przy umowie na rok Dwiw dostajesz na pół roku.

#255941  autor: Prometo
 12 mar 2008, 20:41
krzyno pisze:to w takim razie po co wiązać się na 2 lata umową :?:
Przeliczając dodatkowe bonusy jakie otrzymujesz za to, że podpisałeś umowę bez telefonu wychodzi Cię tanie niż we wszystkich Popach itp. i nie martwisz się, że zabraknie Ci środków na koncie w najmniej oczekiwanym momencie. Ja w Erze przedłużyłem abonament za 15,00 PLN brutto miesięcznie też dla mamy i ma w tym 40 minut do wszystkich + 2000 minut przez dwa lata do Ery i na stacjonarne co miesięcznie wynosi 80 minuta 15,00 PLN bruto, a wiem że tego nie wydzwoni :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#255977  autor: ja
 12 mar 2008, 22:26
Prometo pisze:Ja w Erze przedłużyłem abonament za 15,00 PLN brutto miesięcznie też dla mamy i ma w tym 40 minut do wszystkich + 2000 minut przez dwa lata do Ery i na stacjonarne co miesięcznie wynosi 80 minuta 15,00 PLN bruto, a wiem że tego nie wydzwoni :wink:
Uważam, że przedłużanie umowy w Erze bez telefonu to błąd. To co można uzyskać w tym przypadku to 15 zł. za pakiet i tyle. Tymczasem przedłużając umowę z tel. można wynegocjować 16,50 zł. za pakiet. 1,50 zł. miesięcznie to niewiele, a telefon (jeżeli ktoś go nie potrzebuje) można sprzedać, przez co otrzymujemy równowartość kilku miesięcznych abonamentów, a wtedy schodzimy grubo poniżej 15 zł. za pakiet.
O pakiecie 2000 min. nie warto wspominać, bo z uwagi na sposób wykorzystania jest praktycznie bezwartościowy.

W Orange jest, odwrotnie. Zawierając umowę z telefonem dostajemy tyle, że możemy spokojnie ograniczyć wysokość abonamentu i zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na zakup telefonu, który w wielu przypadkach będzie w lepszej cenie, niż w przypadku wyboru oferty z telefonem (ceny telefonów w Orange to wielkie nieporozumienie).

W tej sytuacji, dla tych którzy chcą korzystać z usług Orange najlepszym wyborem jest właśnie "co za numer". Jeżeli to możliwe umowę najlepiej zawrzeć przez Orange.pl, dzięki temu zyskujemy sporo dodatkowych usług.

Jeżeli, ktoś bardzo potrzebuje nowego telefonu i nie ma innej możliwości jego zakupu, to myślę, że można rozważyć ofertę "Orange Ekstraklasa" (o ile jeszcze obowiązuje, ale chyba tak bo w tv są reklamy) w połączeniu z najnowszymi promocjami NTP.
Efekt:
-abo min. 45 zł. (+ promocja 50% więcej na wszystko i do wszystkich)
-darmowe rozmowy wieczorami i w weekendy na cały okres umowy w opcji za 60 zł.
-pakiet 10 MB na surfowanie po internecie bezpłatnie przez cały czas trwania umowy
do tego obecne promocje w tym najważniejsze
-telefon

#255981  autor: Prometo
 12 mar 2008, 22:34
ja pisze:Tymczasem przedłużając umowę z tel. można wynegocjować 16,50 zł. za pakiet.
Nie dostaniesz 1 oferty za 16,50 PLN brutto. Musisz wziąść przynajmniej dwie a to juz nam daje kwotę 33,00 PLN.
ja pisze:O pakiecie 2000 min. nie warto wspominać, bo z uwagi na sposób wykorzystania jest praktycznie bezwartościowy.
Wiem jak dzwoni moja mama i dla niej ten pakiet jest w sam raz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#255984  autor: krzyno
 12 mar 2008, 22:45
Prometo pisze:Przeliczając dodatkowe bonusy jakie otrzymujesz za to, że podpisałeś umowę bez telefonu wychodzi Cię tanie niż we wszystkich Popach itp. i nie martwisz się, że zabraknie Ci środków na koncie w najmniej oczekiwanym momencie.
wydaje mi się że źle zinterpretowałeś moje pytanie. Nie pytałem po co przedłużać umowę, tylko po co przedłużać na 2 lata bez fonu skoro można na rok (nie lubię wiązać się długoterminowo, w tych czasach to nielogiczne).
Ja osobiście nie przedłużyłem umowy, bo po przeanalizowaniu kosztów wyszło mi taniej na kartę NOG z doładowaniem 100 zł, gdzie 1 min połączenia do orange i stacjonarnych wyjdzie mi po 20gr a w abo miałbym za 31gr i 3 darmowe nry (które do niczego mi się nie przydadzą) lub 150 min do orange, lecz nie dawali na pełny okres.
Mam tel słuzbowy z którego dzwonię bez ograniczeń (nie przeginam z tym jednak) do ery i plusa.

#256003  autor: Mixiorek
 13 mar 2008, 00:43
krzyno pisze:Ja osobiście nie przedłużyłem umowy, bo po przeanalizowaniu kosztów wyszło mi taniej na kartę NOG z doładowaniem 100 zł, gdzie 1 min połączenia do orange i stacjonarnych wyjdzie mi po 20gr
Przy tym doładowaniu minuta do stacjonarnych wychodzi 18 groszy biorąc pod uwagę bonus 100+10zł ;)
Kupując doładowanie na allegro można zakupić 100+10 za 90 zł więc minuta na stacjonarne może wynieść 16 groszy a minuta do plusa, ery 49 groszy. Jak dla mnie NOG to bardzo dobra oferta. Szczególnie jeżeli ktoś ma dużo znajomych w orange. Wtedy dochodzą smsy za 1 grosz i mmsy za 2 grosze (liczone bez allegro i bonusa). Żyć nie umierać :-D

#256009  autor: krzyno
 13 mar 2008, 07:02
Mixiorek pisze:Przy tym doładowaniu minuta do stacjonarnych wychodzi 18 groszy biorąc pod uwagę bonus 100+10zł
Kupując doładowanie na allegro można zakupić 100+10 za 90 zł więc minuta na stacjonarne może wynieść 16 groszy a minuta do plusa, ery 49 groszy.
wszystko się zgadza, już nie chciało mi się tak rozpisywać :wink:

#256029  autor: Vieslav
 13 mar 2008, 11:31
Krzyno,juz odpowiadam. Mama ma obecnie wszyscy 35 + wieczory 30 + pakiet minut do wszystkich + 12 zl do orange. Rachunki nie schodza z 160zl. Jesli wezmie co za numer na rok to z kwota 35zl bo po pol roku musi wieczory wlaczyc. A 70zl to za malo bedzie. Jesli wezmie na 2 lata to z kwota 50zl bo nie musi sie o wieczory martwic, a 100zl wystarczyc jej powinno. Mama bardzo duzo gada. 1200 minut znika w dwa,czasem trzy tygodnie. Na reszte miesiaca ma 1000 darmowych ze stacjonarnego.

#256032  autor: krzyno
 13 mar 2008, 12:11
Mulder,

a czemu akurat do mnie to kierujesz :?:

#256033  autor: Gilgamesz
 13 mar 2008, 12:26
No i rozstaje się z Orange ....
Niestety po 7 latach w sieci Orange zaproponowało mi K800i za 286 zl przy abo 90 zł i umowie na 30 miesiecy . Wchodząc z ulicy do Play dostałem K800i za 1 zł przy abo 50 na 24miesiace . Chyba tu coś nie tak z Oranje ...

Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski...

#256034  autor: Mixiorek
 13 mar 2008, 12:32
Gilgamesz pisze:No i rozstaje się z Orange ....
Niestety po 7 latach w sieci Orange zaproponowało mi K800i za 286 zl przy abo 90 zł i umowie na 30 miesiecy . Wchodząc z ulicy do Play dostałem K800i za 1 zł przy abo 50 na 24miesiace . Chyba tu coś nie tak z Oranje ...
Według cennika telefon ten kosztuje 299 zł http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... 2008_1.gif
Dostałeś tylko 13 zł rabatu? A może to w ogóle nie jest rabat tylko np: zniżka "profitowa". Sadzę, że przy kwocie 90 zł rabat 100-150 zł na telefon powinieneś otrzymać. Postaw ich pod ścianą i powiedź - albo rabat 150 zł albo numer idzie do Playa.

#256036  autor: krzyno
 13 mar 2008, 13:41
Mixiorek pisze:Postaw ich pod ścianą i powiedź - albo rabat 150 zł albo numer idzie do Playa.
teraz to tylko jeszcze może coś zrobią jak wpłynie pismo o przeniesienie numeru. Nawet pisma o rezygnacji na nich nie działają, kiedyś jeszcze dzwonili i proponowali coś. Teraz się umawiają, że zadzwonią i co - cisza :shock:

#256037  autor: Gilgamesz
 13 mar 2008, 14:05
Mixiorek pisze:
Gilgamesz pisze:No i rozstaje się z Orange ....
Według cennika telefon ten kosztuje 299 zł http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... 2008_1.gif
Dostałeś tylko 13 zł rabatu? A może to w ogóle nie jest rabat tylko np: zniżka "profitowa". Sadzę, że przy kwocie 90 zł rabat 100-150 zł na telefon powinieneś otrzymać. Postaw ich pod ścianą i powiedź - albo rabat 150 zł albo numer idzie do Playa.
Sorry , zaproponowali mi za 268 zł ( literowka ) co akurat stanowia zapewne pkt profit wiec zadnego rabatu tylko od podstawy odjeli profity i tak wyszlo . Teraz juz podpisalem umowe w play bo oranga mam juz dosyc , zobaczymy czy play bedzie za 2 lata w stanie zatrzymac tych wszystkich ktorzy sie na nich przerzucili

Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski...

#256038  autor: Mixiorek
 13 mar 2008, 14:11
Gilgamesz pisze:Sorry , zaproponowali mi za 268 zł ( literowka ) co akurat stanowia zapewne pkt profit wiec zadnego rabatu tylko od podstawy odjeli profity i tak wyszlo . Teraz juz podpisalem umowe w play bo oranga mam juz dosyc , zobaczymy czy play bedzie za 2 lata w stanie zatrzymac tych wszystkich ktorzy sie na nich przerzucili
W lutym 2007 roku przy kwocie zobowiązania 75 zł wywalczyłem 200 zł zniżki od orange + zniżka za punkty profit. Za rok kolejne podejście na tej aktywce, nie wyobrażam sobie bym dostał mniej ;)
Długo z nimi walczyłeś? Ja odrzucałem ich oferty przez 3 miesiące. Potem powiedziałem, że albo zniżka przynajmniej 250 zł albo przenosiny numeru do innej sieci. Dostałem 200 zł :-D

#256245  autor: dw
 14 mar 2008, 17:38
Witam
W ubiegłym tygodniu negocjowałem przedłużenie umowy z telefonem. Przy abonamencie 60 zł dostawałem upust ok. 180 zł na telefon (ale tylko na wybrane, np. na E51 tak, na u700 nie) - alternatywnie, przy dowolnym telefonie ulga w sumie ok. 180 zł.
Dodatkowo, niezależnie od opcji jakieś 30 minut przez 6 miesięcy do wszystkich sieci.
Ale uwaga - 1 konsultant wyliczył mi cenę telefonu 60 zł, inny w kolejny dzień gdy chciałem zamawiać wyliczył 120 zł... Po stwierdzeniu, że dzień wcześniej było 60 poprosił o chwilę przerwy - po czym stwierdził, że jak 'inaczej zdefiniował' mój abonament (ciągle te same usługi) to cena faktycznie to 60...
I Orange mnie zadziwił, do tej pory co roku brałem umowę bez telefonu, bo upusty były konkretne - a w tym roku nie byli w stanie zaproponować identycznych warunków jak rok wcześniej...
  • Strona 45 z 131
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 131
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45