• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #238283  autor: Motonick
 09 gru 2007, 11:33
Witam, posiadam ten fonik bez simloka i działają mi wszystkie podstawowe funkcje w ORANGE, poza przeglądarką www, MMS i emailem. Na stronie orange.pl nie ma konfiguratora dla tego modelu, dlatego szukam tutaj wsparcia, podpowiedzi, jak poprawnie go skonfigurować, by korzystać z internetu.

Janusz

#238291  autor: MADMAX
 09 gru 2007, 12:20
To fakt, na stronie Orange nie ma ustawień dla tego modelu ale można pobrać PDF'a z http://ustaw.orange.pl/
Na jego podstawie wszystko możesz ustawić sobie z ręki :-)

Pozdrawiam
 #238403  autor: Motonick
 09 gru 2007, 19:41
Dzięki za linka, jak na razie udało mi się skonfigurować przeglądarkę internetową. Efekt wygląda bardzo korzystnie, już da się przeglądać strony html i wszystko widać, łącznie z animacjami Flash. Oczywiście trzeba się najpierw nauczyć jej obsługi. Poza tym taka zabawa mocno daje po kieszeni i będzie trzeba rozglądnąć się za korzystną ofertą operatorów internetu przez UMTS.

A propos przeglądania PDF to maksymalne powiększenie strony wynosi 300%!

Gdyby jeszcze komuś to było przydatne, poniżej prezentuję opis ustawienia internetu w telefonie dla sieci Orange.pl.

Konfiguracja usługi Internet GPRS dla telefonu LG KU990:

1. Wejdź do MENU.
2. Wybierz USTAWIENIA, USTAWIENIA TELEFONU a następnie ŁĄCZNOŚĆ.
3. Wybierz PUNKTY DOSTĘPOWE, a następnie naciśnij MENU OPCJE i wybierz DODAJ NOWE.
4. Wpisz nazwę Internet GPRS
5. Jako NOŚNIK wybierz GPRS bądź UMTS, w zależności od preferencji.
6. W polu UWIERZYTELNIANIE ustaw PAP.
7. W polu NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz internet
8. W polu HASŁO wpisz internet
9. W polu APN wpisz internet i naciśnij ZAPISZ.
10. Cofnij się do MENU i przełącz na grupę TERMINARZ z ikoną PRZEGLĄDARKI.
11. Wybierz PRZEGLĄDARKA, a następnie USTAWIENIA.
12. Wybierz PROFILE, dalej naciśnij MENU OPCJE i wybierz DODAJ.
13. Wpisz nazwę Internet GPRS
14. W polu STRONA GŁÓWNA wpisz http://www.orange.pl
15. W polu TYP POŁĄCZENIA wybierz TCP BEZ SERWERA PROXY.
16. W polu PUNKT DOSTĘPU wybierz Internet GPRS i naciśnij ZAPISZ.
17. Naciśnij wybierz przycisk UAKTYWNIJ.

Teraz już można uruchomić przeglądarkę internetową i cieszyć się stosunkowo szybkim transferem i fajnym przeglądaniem.

Janusz

#249172  autor: apo2
 03 lut 2008, 18:45
Dzieki Tobie ustawilem tel. kupilem LGKU990 kilka dni temu mam go w Orange i nie moglem nic zrobic. Teraz mam internet, czy masz moze juz ustawienia na mms i wap?? Mozesz mi pomoc? dziekuje. [email protected]

#249266  autor: Motonick
 04 lut 2008, 07:26
Hej, skorzystaj z automatycznego konfiguratora dla LG Shine lub Prada.

Janusz

#249328  autor: dexter
 04 lut 2008, 16:34
Masz na stronie orange.pl instrukcje konfiguracji do LG Prada a to jest identyczne powowdzenia

#249682  autor: apo2
 06 lut 2008, 16:25
Prubowalem ustawic Od LG Prada od LG.Shine, dziala tylko net a mmsy i wap nie.

#251852  autor: GND
 17 lut 2008, 23:35
Zastanawiam się dość mocno nad zakupem ku990 z zamiarem używania go jako źródło dostępu do www i komunikatora GG, w związku z tym mam kilka pytań do użytkowników:
...1.czy na Viewty działa miniopera w trybie pełnoekranowym ??.
...2. czy działa komunikator palringo( aplikacja freewere, do zassania ze strony www.palringo.com )??
...3.czy przeglądarka systemowa działa w trybie pełnoekranowym??.
...4.oraz czy można minimalizować aplikacje java??
...5.czy można otworzyć np. dwie aplikacje jednocześnie, szczególnie chodzi mi tu o przeglądarkę internetową i komunikator(palringo, gochat, lub bombus)??

#254017  autor: Danydaniello
 28 lut 2008, 23:55
Witam i odpowiadam na pytania, więc na pytania od 2 do 5 odpowiedź brzmi tak :D
Natomiast do pytania numer 5 dodałbym małą adnotację iż jeśli zminimalizujemy palringo i zaczniemy jednocześnie np. przeglądać strony internetowe bądź bawić się skypem, palringo się rozłączy i dopiero po zmaksymalizowaniu połączy się ponownie (gadugadu tego nie potrafi :D ). Co do opery nie mam pojęcia gdyż nie instalowałem. Polecam jednak przeglądarkę systemową gdyż nie jest zła i można w niej otworzyć drugą kartę w razie potrzeby. Pozdrawiam. :-D

#255172  autor: bzyker
 09 mar 2008, 02:15
to jak skonfigurowac tego lg ku990 te mms na orange, chcodzi mi gdzie w ustawieniach i tak dalej

#255229  autor: Prometo
 09 mar 2008, 13:53
bzyker w poście który napisał MADMAX jest link, kliknij na niego a następnie opis prawidłowych ustawień zaznaczony na granatowo.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#255237  autor: bzyker
 09 mar 2008, 14:43
no dobrze konfiguracje mms jest ale jak ja mam to zrobic w swoim telefonie ? gdzie to jest w ustawieniach w telefonie ?

#255251  autor: Prometo
 09 mar 2008, 15:17
bzyker nie znam jeszcze za bardzo menu LG ale może ten temat coś Tobie pomoże.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#255255  autor: bzyker
 09 mar 2008, 15:39
skonfigurowalem tak jak powinno byc moim zdanie i nic, nie moge odebrac mms, gdy odibera mms pisze ze "odiebranie" a po jakies chwili pokazuje sie komunikat ze ganiazdo jest zamkniete

#256319  autor: sebastianlieb
 14 mar 2008, 23:24
Witam. Orientuje się ktoś czy można do tego telefonu podłączyć Wi-Fi? np. przez usb?
Bo jak kolega Motonick wspomniał: "...Poza tym taka zabawa mocno daje po kieszeni i będzie trzeba rozglądnąć się za korzystną ofertą operatorów internetu przez UMTS."

#304654  autor: nSa
 18 gru 2008, 17:58
zrobilem wszystko jak napisaliscie tutaj i jak napisano w orange.... laczy sie i laczy -polaczyc nie umi mam ku990 x sbonsmrntem z orange, ktos wie o co chodzi? jak wchodze w google z menu to pisze nie da sie polaczyc albo na jakis innych opcjach pisze nieprawidlowy host...

#304658  autor: vinc
 18 gru 2008, 18:37
nSa przypadkiem nie masz wyłączonego GPRS'u w Orange?

Obrazek

#304722  autor: wtd
 18 gru 2008, 21:22
GND pisze:...1.czy na Viewty działa miniopera w trybie pełnoekranowym ??.
Nie, ~20% ekranu jest zajęte przez klawisze na dole + pasek stanu na górze.
sebastianlieb pisze:Orientuje się ktoś czy można do tego telefonu podłączyć Wi-Fi?
Nie.
sebastianlieb pisze:Poza tym taka zabawa mocno daje po kieszeni i będzie trzeba rozglądnąć się za korzystną ofertą operatorów internetu przez UMTS."
Mi idzie około 30-50MB na miesiąc, w zupełności wystarcza na czytanie newsów czy nawet przeglądanie for w php (o ile się załadują, a z tym róznie bywa).

#345518  autor: Soulfly
 09 lip 2009, 14:05
Ma ktos moze jakas informacje jak skonfigurowac recznie net z playa w tym telefonie,bo mam go w erze bez simlocka i jade na wakacje i wlozyl bym do niego karte z play online

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją