• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #254116  autor: tomko111
 29 lut 2008, 23:39
Witam, kilka dni temu musiałem wyciągnąć kartę pamięci z mojej Nokii.. O dziwo nie wiem dlaczego po ponownym włożeniu karta nie działa - telefon w ogóle jej nie wykrywa.. Co się stało? Gdy wkładam kartę od kolegi to wszystko w porządku.. Tak samo się stało jak włożyłem moją kartę pamięci do jego Samsunga E900 - wtedy pisało: sformatować? Można było tylko kliknąć tak i nie - plików nie da się przeglądać.

Czy ktoś miał kiedykolwiek ten sam problem? Karta jest popsuta?

#254119  autor: piwosz
 01 mar 2008, 00:40
a zatrzymałeś pracę karty w telefonie przed wyjęciem? Pewnie nie, a to b. źle... Spróbuj tą kartę jeszcze pod komputer podpiąć.

:occasion5:

#254129  autor: tomko111
 01 mar 2008, 09:49
piwosz pisze:a zatrzymałeś pracę karty w telefonie przed wyjęciem? Pewnie nie, a to b. źle... Spróbuj tą kartę jeszcze pod komputer podpiąć.
Chyba jest tak jak mówisz, ale to było przez przypadek, bo nie wiedziałem, że w tle miałem włączoną grę

Zaraz sprawdzę czy PC suite czyta w ogóle tą kartę.

[ Dodano: 2008-03-01, 10:07 ]
Sprawdziłem i PC SUITE też nie wykrywa karty.. proszę, pomóżcie odzyskać pliki, na tej karcie miałem bardzo dużo ważnych danych jak i pamiątkowych zdjęć :(

#254135  autor: vinc
 01 mar 2008, 10:45
Narazie zrób tak (jeśli się da): włóż kartę do czytnika kart pamięci i zrzuć dane na kompa, sformatuj kartę, zrzuć dane na kartę i włóż do telefonu.

Obrazek

#254137  autor: tomko111
 01 mar 2008, 10:59
vinc pisze:Narazie zrób tak (jeśli się da): włóż kartę do czytnika kart pamięci i zrzuć dane na kompa, sformatuj kartę, zrzuć dane na kartę i włóż do telefonu.
Przecież pisałem, że włożyłem kartę do telefonu, ale nie wykrywa jej nawet program...

#254142  autor: vinc
 01 mar 2008, 11:30
tomko111 pisze:Przecież pisałem, że włożyłem kartę do telefonu, ale nie wykrywa jej nawet program...
a ja napisałem żebyś włożył kartę do czytnika kart pamięci, a nie do telefonu

Obrazek

#254297  autor: fortel
 02 mar 2008, 19:25
Dokladnie to wloz mikro Sd do adaptera a adapter do czytnika,poszukaj w ,,moim komputerze'' dysk wymienny -chyba E-,otworz zawartosc karty i wypakuj na ,,pulpit''.Zamknij wszystko.Wsadz ponownie karte mikro do telefonu,sformatuj w telefonie i zawartosc z pulpitu wgraj na karte!powodzenia i na przyszlosc- uwazaj jak wyjmujesz karte!