• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #253223  autor: DD7
 24 lut 2008, 17:59
Witam.
Mam dość nietypowy problem; a więc bodajże jutro czy pojutrze miał mi się skończyć czas dla połączeń wychodzących. Tymczasem dziś dzwonię pod *500 i co? Mam jeszcze 61 dni na wykorzystanie pieniędzy! Dodam, że stało się to z dnia na dzień, bo jeszcze niedawno było wszystko w porządku. Na Orange On-Line też pokazuje te 61 dni.

Mam Nowe Orange Go.

#253231  autor: mikage1
 24 lut 2008, 18:24
też spotkałem się z taką sytuacją - ostatnie doładowanie za 25 PLN z dnia 21.01 (wcześniej w listopadzie za 50 PLN) - czyli rozmowy wychodzące powinny być do 21.02, a przychodzące do listopada 2008 - a tu ni z tego, ni z owego: wychodzące do 25.06, a przychodzące do 21.01.09 (a udziału w loterii nie brałem, więc nie mogłem nic wygrać...)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#253237  autor: user_delete10
 24 lut 2008, 19:00
Umnie było inne zaskoczenie.Zawsze od kilku lat,odkąd mam Orange,Idee wcześniej doładowywuje za 50zł co 3 miesiące,ani razu nie było inaczej,lecz ostatnim razem kiedy przypadł ostatni dzień ważności konta,okazało się, że mam pusto!Zawsze w ostatni dzień terminu, ZAWSZE miałem dostępne jeszcze środki na koncie a tym razem było już wyczyszczone.Teraz nie wiem co o tym myśleć dlatego bedę doładowywał dzień wcześniej.

#253244  autor: biotyt
 24 lut 2008, 19:17
fenix189 pisze:Umnie było inne zaskoczenie.Zawsze od kilku lat,odkąd mam Orange,Idee wcześniej doładowywuje za 50zł co 3 miesiące,ani razu nie było inaczej,lecz ostatnim razem kiedy przypadł ostatni dzień ważności konta,okazało się, że mam pusto!Zawsze w ostatni dzień terminu, ZAWSZE miałem dostępne jeszcze środki na koncie a tym razem było już wyczyszczone.Teraz nie wiem co o tym myśleć dlatego bedę doładowywał dzień wcześniej.
Ja też miałem podobny przypadek, a dokładniej moja mama. Zwlekała z doładowaniem darmowego startera przez dwa tygodnie, aż w końcu ostatniego dnia wieczorem (13.12.07) chciała doładować by go aktywować ostatecznie. Nie dało się. Konsultant z BOKu powiedział, że minął termin dwóch tygodni i karta zostanie odłączona. W Orange On-line było napisane, że do 13.12.2007 jest ważność konta na odbieranie połączeń. Wyjaśnił, że termin ważności jest liczony z dokładnością do sekund czyli np. doładuję za 25 zł o godzinie 15:14, to o tej godzinie za 30 dni wyzerują mi konto.

biotyt

#253247  autor: mikage1
 24 lut 2008, 19:23
nie, no, że skasują konto to wcale nic zaskakującego - i to że liczą od momentu doładowania - też to zauważyłem, ale że wydłużają... to już jednak cuda i dziwy :o

#253508  autor: killer0123
 26 lut 2008, 11:34
To ja mam lepszy przypadek doładowywałem konto z punktów profit miałem ich 1500 a więc postanowiłem doładować za 50zł bo to kosztuje 1250 punktów. wysyłam sms-a o treści 50 na numer 7130 tak jak jest to napisane na stronie i nic punkty wzioeło a kasy nie dodało przyłali tylko sms-a że nie moga wykonać tego zamówienie.
Te całe orange ma klientów za nic!!! Nikt nie chce ospisywac na meila !!!!!
Uważajcie na orange, najlepiej z niej zrezygnujcie jak macie okazje bo w tej sieci nic dobrego was nie spotka!!!
Stracicie tylko pieniądze i nerwy!!!!

#253523  autor: mikage1
 26 lut 2008, 14:03
jestem od 8 lat w idea/orange i jakoś żyję :D - owszem, wypadki im się zdarzają, ale nie odbiega to od średniej krajowej... a co do doładowań z punktów profit - doładowywałem juz nie razy i nigdy nie było problemów...
na twoim miejscu złożyłbym reklamację w programie profit - mi się kiedyś zdarzyło, że nie dostałem punktów za opłaconą fakturę - w systemie była adnotacja, że za nieterminowe opłacenie faktury - a ja zapłaciłem zaraz jak przyszła faktura - ponad 2 tygodnie przed upływem daty płatności - złożyłem reklamację i punkty przyznali...

#253690  autor: jablo
 27 lut 2008, 12:37
killer0123 pisze:To ja mam lepszy przypadek doładowywałem konto z punktów profit miałem ich 1500 a więc postanowiłem doładować za 50zł bo to kosztuje 1250 punktów. wysyłam sms-a o treści 50 na numer 7130 tak jak jest to napisane na stronie i nic punkty wzioeło a kasy nie dodało przyłali tylko sms-a że nie moga wykonać tego zamówienie.
Te całe orange ma klientów za nic!!! Nikt nie chce ospisywac na meila !!!!!
Uważajcie na orange, najlepiej z niej zrezygnujcie jak macie okazje bo w tej sieci nic dobrego was nie spotka!!!
Stracicie tylko pieniądze i nerwy!!!!
Nie przesadzaj. Lepiej zadzwon pod *100 albo od razu pod *300 do działu profit i zloz reklamacje, bo na maila mozesz czekac do 30 dni. Jezeli faktycznie jest tak jak mowisz to od ręki dostaniesz zwrot punktów za doładowanie i za smsa

#253697  autor: kowcio
 27 lut 2008, 13:55
killer0123, ja także korzystam z punktów profit, wymieniam na doładowanie za 25 zł (625 pkt) i jeszcze nigdy tak nie było żeby nie zrealizowali mojego żądania.
może mieli błąd w systemie? tak jak pisali przedmówcy, trzeba było zadzwonić pod *300 i załatwić sprawę. jeszcze Orange mnie nie zawiodło pod każdym względem ;)
Pozdrawiam :-)

#253760  autor: user_delete10
 27 lut 2008, 19:18
Zawsze ktoś będzie na coś narzekac, bo akurat będzie miec pecha czy to z daną marką telefonu czy to z operatorem.[/code]