• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#208624  autor: mini21
 01 sie 2007, 15:53
Witam.
Przeczytałem gdzieś (chyba w TK) że jest możliwość przeniesienia starego numeru (w moim przypadku z Plusa) do Mbanku.

Czy ktoś może to potwierdzić?
Jeśli tak, to ile taka usługa kosztuje?

#208638  autor: mariusz9a
 01 sie 2007, 16:41
mini21 pisze:Jeśli tak, to ile taka usługa kosztuje?
50zł;)

#208640  autor: mini21
 01 sie 2007, 16:46
50 zł?
Chyba jednak zostanę w simplusie.

Mbank sprzedaje numery za grosze a za przeniesienie numeru rzyczy sobie 50 zł?
Nie wiem jak w przypadku innych operatorów, ale zawsze myślałem (i pewnie byłem w błędzie) że taka usługa jest bezpłatna.

No nic, w takim razie muszę się pomęczyć z Simplusem

Dzięki za odp.

#208665  autor: Kaczy
 01 sie 2007, 18:18
mini21 pisze:50 zł?
50 zł płacisz dla Plusa za odejście. W każdej sieci jest taka opłata. A w Orange za odejście płaci się 61 zł.

...::: Made for loneliness :::...

#208667  autor: mini21
 01 sie 2007, 18:23
Kaczy pisze:
mini21 pisze:50 zł?
50 zł płacisz dla Plusa za odejście. W każdej sieci jest taka opłata. A w Orange za odejście płaci się 61 zł.
Ja jestem jakiś nie kumaty.
Czyli mając Simplusa (numer tel.) muszę zapłacić 50 zł Plusowi, za to że odchodzę i zabieram ze sobą swój numer?

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zostać w plusie.
Zmiana numeru jest zbyt "drastyczna" jak dla mnie, a płacenie 50 zł za "nic" nie wchodzi w grę.

Dzięki za pomoc

#208670  autor: Kaczy
 01 sie 2007, 18:27
mini21 pisze:Ja jestem jakiś nie kumaty.
Czyli mając Simplusa (numer tel.) muszę zapłacić 50 zł Plusowi, za to że odchodzę i zabieram ze sobą swój numer?
Dokładanie tak. I jak byś chciał odejść z mBanku z zachowaniem numeru to też byś zapłacił 50 zł :)

...::: Made for loneliness :::...

#208671  autor: mini21
 01 sie 2007, 18:32
W takim razie jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc.
Trochę szkoda, bo w Mbanku jestem od wielu lat, za dużo kartami nie płacę, ale zawsze coś by się tam uzbierało.

Jedna ze spraw załatwiona.
Pozostaje jeszcze wywiedzieć się o słuchawki (ale to już w innym wątku).

Dziękuje i pozdr.

#208683  autor: Online
 01 sie 2007, 18:57
dobrze by było jakby starter Mbanku mobile był by dostępny dla każdego, nie tylko dla klientów mBanku!

#208701  autor: pawel_k
 01 sie 2007, 19:42
Online pisze:dobrze by było jakby starter Mbanku mobile był by dostępny dla każdego, nie tylko dla klientów mBanku!
Niestety narazie startery mbanku sa dostepne jak za PRLu - po znajomosciach ;)

Choc nie powiem pare dni temu dzwoniono do mnie z mbanku w sprawie opinii o mobile i ogolnych uwag odnosnie rynku telekomunikacyjnego, wiec moze cos sie w koncu zmieni ;)

:)

#208723  autor: Online
 01 sie 2007, 21:13
to niech się pośpieszą bo konkurencja nie śpi a wejście planuje jeszcze parę wirtualnych operatorów :)

#208725  autor: szejkspir
 01 sie 2007, 21:22
pawel_k pisze:Niestety narazie startery mbanku sa dostepne jak za PRLu - po znajomosciach
Online pisze:dobrze by było jakby starter Mbanku mobile był by dostępny dla każdego, nie tylko dla klientów mBanku!
O czym Wy piszecie? :shock: Przecież na stronie mBanku można bez przeszkód zamówić sobie starter z wybranym numerem - może to zrobić KAŻDY, powtarzam KAŻDY! Nawet ja, choć mBank znam tylko z reklam przysyłanych mi na maila, zamówiłem sobie w ten sposób starter, dostałem i korzystam bez problemów :D
A poniżej link, jeśli ktoś nie mógłby trafić:
sklep mBank mobile
Ostatnio zmieniony 01 sie 2007, 21:28 przez szejkspir, łącznie zmieniany 1 raz.

#208726  autor: mini21
 01 sie 2007, 21:27
szejkspir pisze:
pawel_k pisze:Niestety narazie startery mbanku sa dostepne jak za PRLu - po znajomosciach
mini21 pisze:dobrze by było jakby starter Mbanku mobile był by dostępny dla każdego, nie tylko dla klientów mBanku!
O czym Wy piszecie? :shock: Przecież na stronie mBanku można bez przeszkód zamówić sobie starter z wybranym numerem - może to zrobić KAŻDY, powtarzam KAŻDY! Nawet ja, choć mBank znam tylko z reklam przysyłanych mi na maila, zamówiłem sobie w ten sposób starter, dostałem i korzystam bez problemów :D
A poniżej link, jeśli ktoś nie mógłby trafić:
sklep mBank mobile
Też się zastanawiam o co WAM chodzi.
(i czemu zacytowałeś mnie, skoro nic takiego nie napisałem?)

#208819  autor: Online
 02 sie 2007, 12:01
Chodziło mi oto aby starter był dostępny powszechnie nawet w kioskach - po prostu źle to sformułowałem.

#208863  autor: fortel
 02 sie 2007, 15:22
Wlasnie nie dalej jak wczoraj,w centrum Gdanska,w kiosku z gazetami widzialem podluzna koperte z logiem MBanku...a w srodku?...mysle,ze starter. :smt023

#252356  autor: kameT
 20 lut 2008, 20:56
Aktualizacja!

MBank nie może pochwalić się dużą ilością promocji, ale trzeba przyznać, że stawki ma całkiem ciekawe.

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#253511  autor: Skowron
 26 lut 2008, 12:32
Ostatnio jakims dziwnym trafem zostalem zaproszony na badanie opinii o mBank mobile (od jakiegos czasu mam jeden z tel. w ich sieci)

Zapowiadają się spore zmiany (o ile te propozycje które mi prezentowali przejdą):
- ceny za połączenia zostaną na tym samym poziomie - 45gr/min
- chcą wprowadzić coś w rodzaju swojaków - wybranych numerów z sieci mBanku - to chyba w miejsce tych poprzednich. Za 5 pierwszych swojaków nie będzie żadnej opłaty i połączenia do nich będą ok 20gr/min
- mają MOCNO rozszerzyc ofertę telefonów - wreszcie oprócz nokii będzie można kupic Samsunga czy SE w ofercie kredytowej,
- planują wejście w MIXY - ale na mój rozum wogóle nie opłacalne
- chcą wprowadzić karty doładowujące w sprzedaży nie-internetowej - w Żabce i Rossmanie

No i wg mnie duży minus - chcą bardzo mocno ograniczyć darmowe doładowania związane z korzystaniem z usług mBanku. Teraz będą zależne bardziej od wysokości doładowania w skali miesiąca. Za płatności kartą rzędu 2000 i doładowanie 50 zeta miesięcznie gratis otrzyma się jedynie kilka złotych...

No cóż mam nadzieje że z tego się wycofają.

#253525  autor: bkawa
 26 lut 2008, 14:08
Skowron pisze:No i wg mnie duży minus - chcą bardzo mocno ograniczyć darmowe doładowania związane z korzystaniem z usług mBanku. Teraz będą zależne bardziej od wysokości doładowania w skali miesiąca. Za płatności kartą rzędu 2000 i doładowanie 50 zeta miesięcznie gratis otrzyma się jedynie kilka złotych...
To raczej nie będzie miało miejsca, przecież to jest podstawowy sens istnienia tego operatora. Chyba, że chcą zarabiać na telekomunikacji a nie na podstawowych usługach, ale to raczej błędna strategia.

Domowy wyrób nalewek

#253547  autor: Skowron
 26 lut 2008, 16:19
bkawa pisze:
Skowron pisze:No i wg mnie duży minus - chcą bardzo mocno ograniczyć darmowe doładowania związane z korzystaniem z usług mBanku. Teraz będą zależne bardziej od wysokości doładowania w skali miesiąca. Za płatności kartą rzędu 2000 i doładowanie 50 zeta miesięcznie gratis otrzyma się jedynie kilka złotych...
To raczej nie będzie miało miejsca, przecież to jest podstawowy sens istnienia tego operatora. Chyba, że chcą zarabiać na telekomunikacji a nie na podstawowych usługach, ale to raczej błędna strategia.
Z tego co mi sie zdaje to oni chcą wejść mocniej w rynek (patrz - sprzedaż kart doładowujących w sklepach itp) a przy okazji przekalkulowali ze troche malo im sie oplaca tak mocno wspierać klientów banku.
Jeśli ktos doladowujac kwota 60 PLN raz na kwartal dostaje co miesiac 10-20 PLN gratis a przy tym placi 45gr za polaczenia to rachunek wydaje sie dosc malo korzystny dla operatora...

Swoja droga zgadzam sie ze przy rosnacej ilosci MVNO troche ryzykuja wchodzac w glowny segment pre-paidowy ale moze rzeczywiscie chca zeby siec na siebie zarabiala niż byla dodatkowa zacheta dla nowych klientow banku...

#253549  autor: bkawa
 26 lut 2008, 16:35
Skowron pisze:Z tego co mi sie zdaje to oni chcą wejść mocniej w rynek (patrz - sprzedaż kart doładowujących w sklepach itp)
Nie sądzę, aby to było konieczne. Oferta jest skierowana do klientów, którzy z założenia korzystają mocno z internetu.
Szerszy krąg odbiorców kart sim to większe koszty operacyjne, a zyski ze sprzedaży usług bankowych pewnie nie wzrosną.
Skowron pisze:a przy okazji przekalkulowali ze troche malo im sie oplaca tak mocno wspierać klientów banku.
Myślę, że to dokładnie wiedzą.
Problem pewnie polega, że wprowadzenie MVNO nie wsparło sprzedaży usług bankowych.
Myślę, że wszystkie działania które będą podejmować będą miały na celu zwiększenie sprzedaży z usług bankowych.

Domowy wyrób nalewek