• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 126 z 318
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 318

#251551  autor: Majer
 16 lut 2008, 12:56
To wam powiem, że troszkę mnie Era zaczyna drażnić....
Umowa skończyła mi się kilka miesięcy temu, ale jako że nie miałem potrzeby wymienić tel. ani zwiększać pakietu minut odłożyłem tą sprawę na potem. Jak pojawiła się w Erze Nokia E51 zacząłem poważnie zastanawiać się nad moją dalszą przyszłością w tej sieci :) OK. W końcu pojawił się aparat który mnie interesuje, czas przedłużyć umowę. Najpierw "nieopatrzny" mail ze strony I-BOA "chcę przedłużyć umowę" - po godzinie dostałem odpowiedź. A w niej min.:
... Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających. Gwarantuję realizację oferty z taryfą Era Nowy Komfort oraz promocyjnym upustem na abonament w wysokości nawet 33% przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert oraz jednorazowy pakiet minut do sieci Era do dowolnego wykorzystania przez cały okres trwania aneksu. ...
Kurczę, 33% - o to mi tylko chodziło. Interesują mnie głównie 3 pakiety, max 50pln abonament, minuty akurat mi wystarczą. Myślę super! Ale czytam dalej...
... Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:

- Era Nowy Komfort z 1 Ofertą Uniwersalną - miesięcznie 40 minut lub 160 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 25,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 2000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne...
O trzech ofertach nic nie piszą, ale coś mi tu nie gra... Jedna oferta 25,00? Może koleś się pomylił?
Nie czekając długo napisałem już standardowego maila, że przedstawiona oferta jest "średnio" interesująca itp. Odpowiedzi nie dostałem od wczoraj. Postanowiłem w takim razie zadzwonić na 602900. Tam miła pani mnie poinformowała, że owszem mam zniżkę 33% - przy 3 pakietach 65,00 pln - i powinienem się cieszyć - bo normalnie jest 90,00! 65,00 pln za 120min? Play 50,00 - 142,00 min i tańszy tel. ...
Nie chcę na siłę zmieniać operatora, ale jeśli nie dostanę trzech pakietów po 16,50 - raczej będę do tego "zmuszony".
Co radzicie?

#251570  autor: DiAbOlO
 16 lut 2008, 14:47
Powiem Ci tak. Nie poddawaj się.
U mnie było tak, że jak mogłem już wymienić telefon to pierwszą rzeczą był mail do BOA. Wcześniej można było wysłać treść jak zaznaczało się temat "Oferta dla przedłużających", teraz już niestety takiej możliwości nie ma. Więc ja bym wysłał ze swojej skrzynki mailowej z tematem jak wyżej. W mailu na początku podziękowałem za czas spędzony w Erze. Potem oznajmiłem, że zapoznałem się z ofertą i okazała się być mało atrakcyjną w porównaniu z konkurencją. Przedstawiłem ze swojej strony moje potrzeby. U mnie były to 4 oferty (do tej pory miałem 3), moje preferencje odnośnie telefonu (oczywiście Nokia E51, z której jestem mega zadowolony :-) ). Mile go zakończyłem pisząc, że czekam na odpowiedź, która będzie mnie satysfakcjonowała i zachęci do pozostania w sieci. Odpowiedź dostałem po 3 godzinach i dostałem to, co chciałem.
Reasumując, zacznij jeszcze raz batalię od takiego maila-wypracowania ;-).
Powinno się udać...

Pozdrawiam i czekam na wyniki.

P.S. i niech Ci taki element nie wciska kitu, że więcej nie da się ugrać bo da się.
Sam obawiałem się tego co mi zaproponują... Ale udało się i za 66 zł mam 4 pakieciki ;-).
A i jeszcze jedno. Jak będziesz wysyłał maila ze swojej skrzynki to warto w mailu zamieścić takie informacje jak imię, nazwisko, numer telefonu, ew. adres zamieszkania.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2008, 14:51 przez DiAbOlO, łącznie zmieniany 1 raz.

...:::DiAbOlO:::...

#251572  autor: Yearman
 16 lut 2008, 14:51
Majer pisze:To wam powiem, że troszkę mnie Era zaczyna drażnić....

Co radzicie?
....poczytac choc troche ten watek...bo temat przewija sie non stop. widze ze wiesz ze pakiet mozna wyrwac za 16,5 i to przy nie wielkim wysilku.

Napisz maila do ery ze jestes niezadowolony z przedstawionych warunkow, ze interesuja cie konkretnie 3 oferty kozystne cenewo.wspomnij o tym co oferuje konkurencja i poinformuj, ze bedziesz zmuszony zmienic operatora jezeli nie zmienia warunkow. Jezeli nie zmienia warunkow w co jednak watpie to proponuje za 50 zl przeniesc numer do Playa i kupic tam E51 w jeszcze kozystniejszej zdaje sie cenie i cieszyc sie przez 3 miesiace rabatem 50% na abonament-ale zaznaczam ze po takim mailu era zaproponuje ci oferte po 16,50 bo jest to standard dla klientow ktorzy stawiaja warunki.

#251573  autor: Majer
 16 lut 2008, 15:13
Yearman pisze: ....poczytac choc troche ten watek...bo temat przewija sie non stop. widze ze wiesz ze pakiet mozna wyrwac za 16,5 i to przy nie wielkim wysilku.
Uwierz mi, że śledzę ten wątek prawie rok, jestem systematycznym czytelnikiem telepolis, chociaż może mało się udzielam. Dlatego też strasznie się zdziwiłem z warunków jakie mi zaproponowano. Byłem przekonany, obserwując "zmagania" czytelników tego forum, że praktycznie bez walki dostanę 3x16,50 + telefon. Tym bardziej, że chcę zwiększyć abonament, a nie ograniczać koszty. Do ceny aparatu długo musiałem się "przyzwyczajać", kiedy w końcu się z nią pogodziłem - kolejny problem, którego w ogóle nie brałem pod uwagę. Może byłem zbyt pewny siebie?
No nic... Napiszę jeszcze jednego maila porównując min. ofertę jaką mi zaproponowano do konkurencji, a nawet do ofert dla nowych abonentów. Nie chcę odchodzić z Ery, bo do tej pory nie miałem powodów, żeby narzekać na jakość oferowanych przez nią usług. Do wczoraj...

#251735  autor: jolka13
 17 lut 2008, 11:55
Witajcie!

Od pół roku czytam systematycznie to forum i cieszę się, że takie powstało. W sierpniu 2007r. udało mi się przedłużyć umowę przy 4 ofertach za 16,50zł za każdą czyli za 66,00zl.
Wkrótce będę mogła przedłużyć kolejną umowę. Jestem również zainteresowana 4 ofertami i telefonem Nokia 6500 slide, ale cena jest bardzo wysoka. Jeżeli mam teraz 3 oferty i płaciłam przez 10 miesięcy po 30zł a teraz powinnam płacić 90zl ale doładowuje jeszcze córce po 25zl czyli moje rachunki przez ostatnie pół roku będą powyżej 100zł miesięcznie, czy będę mogła liczy na zniżkę na telefon 50% i również na zniżkę za punkty z ery premium.

Pozdrawiam!

jolka

#251743  autor: yagi
 17 lut 2008, 12:18
Era Premia to na 100% a co do 50% na telefon to musisz negocjowac. Mysle ze nie obejdzie sie bez wypowiedzenia zeby przycisnac dzial rezygnacji ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#251762  autor: RS81
 17 lut 2008, 13:52
Witam

Podepne sie pod temat jolka13 interesuja mnie te same warunkie tylko ze ja bede juz 2 raz przedluzal umowe, a jak Era szybko czegos nie "naprawi" to jest duza szansa ze pozegnam sie z ta siecia a PLAY wezmie mnie z otwartymi rekami

po co Era mocna inwestuje w 3G skoro nie chce zatrzymywac klientow ktorych maja ?

Pozdrawiam

#251764  autor: yagi
 17 lut 2008, 13:53
RS81, a co nie pasuje Ci w ofercie 16,50 za pakiet???

Co masz na mysli piszac o naprawianiu? Chodzi o oferte czy zasieg czy cos innego???

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#251770  autor: RS81
 17 lut 2008, 14:08
yagi, na zasieg nie nazekam ale po ponad 4 latach w jednej sieci mogli by dac cos lepszego PLUS chociaz daje darmowe minuty w dzien twoich urodzi (maly gest a cieszy) w Erze nie ma takich malych bomusow, a cena telefony Nokia 6500 slide = 499 przy 4 ofertach to juz gruba przesada...

pozdrwaiwm[/b]

#251820  autor: jolka13
 17 lut 2008, 17:28
Hej!

Czytając poprzednie posty zaczynam mieć również wątpliwości czy dostane 4 oferty po 16,50zł, teraz jest chyba trudniej to osiągnąć a gdzie zniżka na aparat 50%, ale ja wierzę że mi się uda. Kiedy już mogę otrzymać ofertę przedłużeniową, ile miesięcy wcześniej?
Jak myślicie ile miesięcy cena telefony 6500 slide będzie taka wysoka, czy jest szansa, że niedługo będzie tańszy?

P.s. rachunki płacę terminowo i w Erze jestem już 9 lat obecnie na moim końce mam 2 abonamenty i 2 taryfy fun.

Pozdrawiam

jolka

#251846  autor: yagi
 17 lut 2008, 23:05
Jeszcze myslalem nad tym co napisalas...
jolka13 pisze:Jeżeli mam teraz 3 oferty i płaciłam przez 10 miesięcy po 30zł a teraz powinnam płacić 90zl ale doładowuje jeszcze córce po 25zl czyli moje rachunki przez ostatnie pół roku będą powyżej 100zł miesięcznie, czy będę mogła liczy na zniżkę na telefon 50% i również na zniżkę za punkty z ery premium.
To jest jeszcze kwestia ile im kasy zostawilac od czasu podpisania umowy... To sie w ten sposob liczy. W razie czego poczekaj miesiac lub dwa - telefon na pewno stanieje a Twoje statystyki wzrosna ;)

jolka13, walcz i tyle. Argumenty masz. Zawsze mozesz zagrozic ze jak tylko bedziesz mogla to przeniesiesz obydwa abo i mixy do konkurencji i tyle Cie beda widzieli...

Moze nie jestes mega dochodowym klientem ale 4 numery mozesz im sprzatnac jak sie wkurzysz ;)

#251924  autor: Majer
 18 lut 2008, 14:27
Dopiero dzisiaj dostałem odpowiedź na maila z piątku (w międzyczasie wysłałem jeszcze jednego :) )
W każdym razie 90% sukcesu - 3 pakiety po 16,50, Nokia E51 będzie u mnie w środę, tylko słuchawki bluetooth za 1,00 nie chcieli mi dać, ale co tam. A byłem już jedną nogą w Play...

edit
Yearman pisze:no i o to chodzilo...a nokia za ile poszla ? 499 ?
Tak, wziąłem ją za 499,00 pln. Trochę musiałem się przyzwyczajać do tej ceny, bo miałem w planach wydać max 300,00 pln na telefon, ale po przeanalizowaniu ilości OU, dotychczasowego profilu rozmów, rozważeniu umowy na 36m-cy itp. - wyszło mi, że optymalnie będzie wydać jednorazowo więcej płacąc niższy abonament przez 24 m-ce. Mam nadzieje, że tel. mnie nie zawiedzie :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia kolejnym :)
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, 18:18 przez Majer, łącznie zmieniany 1 raz.

#251940  autor: Yearman
 18 lut 2008, 15:44
no i o to chodzilo...a nokia za ile poszla ? 499 ?

#251973  autor: RS81
 18 lut 2008, 18:54
Witam

1.Czy Era doklada punkty Era Premia w sytuacji kiedy troche brakuje ?
2.Czy znizki mozna laczyc 4500 = 150pln + 2000 = 50 pln co w sumie daje 200 pln znizki ?

#251975  autor: aga
 18 lut 2008, 19:09
RS81 pisze:1.Czy Era doklada punkty Era Premia w sytuacji kiedy troche brakuje ?
Niewielka ilość dołożą.
2.Czy znizki mozna laczyc 4500 = 150pln + 2000 = 50 pln co w sumie daje 200 pln znizki ?
W regulaminie jest napisane tylko tyle:
Kod: Zaznacz cały
1. Nagroda "Zniżka na Nowy Aparat" to możliwość obniżenia ceny aparatu dostępnego w ramach oferty "Wymiana Telefonu" na 24 lub 36 Cykli rozliczeniowych o jedną z poniższych wartości: 
 50 zł za 2000 punktów Era Premia 
 100 zł za 3500 punktów Era Premia 
 150 zł za 4500 punktów Era Premia 
 250 zł za 7000 punktów Era Premia
Nie ma ani słowa o łączeniu zniżek.

#251980  autor: jolka13
 18 lut 2008, 19:41
Witajcie!

Tak jak myślałam będę jeszcze musiała poczekać. Zastanawiam się jeszcze nad jednym, czy Era mnie nie będzie przeciągać do końca umowy. Z tego względu, że teraz jak już pisałam wcześniej abonament miesięczny mam 90zł (przy 3 ofertach), a przy przedłużeniu oferty chciałabym 4 oferty za 66zł.

W sierpniu 2007r. jak przedłużałam umowę to miałam powyżej 5000 punktów i skorzystałam z punktów 4500 na zniżkę na telefon 150zł, a jeżeli miałabym 7000 punktów to otrzymałabym zniżkę na telefon 250zł tak mnie poinformowano w Erze. Nie wyczytałam żeby można było sumować zniżki z ery premium.

P.s. Czy należą się punkty za staż tylko od jednego użytkownika , czy może od ilości kart-2 nr telefonu na abonament?

pozdrawiam i dzięki za pomoc !!

jolka

#252002  autor: Jasiek
 18 lut 2008, 21:39
A mnie umowa kończy się definitywnie 29 lutego,bo rezygnację złożyłem w styczniu.Zrobiłem to celowo,bo propozycje przedłużenia umowy nie były najlepsze.Mam pytanie do Was? Czy zadzwonią z jakąś konkretną propozycją ,czy raczej już nie?W Erze byłem przez 9 lat,średnie rachunki z ostatnich dwóch lat to 150zł.Jak nie zaproponują dobrej oferty,to napewno uciekam z tej sieci.Acha! Mam jeszcze aktywne 3 tak-taki,które też wywalę do kosza.Ofertą podpisania aneksu,to była niby "oferta przygotowana specjalnie dla pana..." a w rzeczywistości jest na stronie Ery do dziś.

#252018  autor: dechomenon
 18 lut 2008, 22:50
muszą coś pisać...ale to zazwyczaj klienci, którzy są najdłuzej w danej sieci, mówią, że ich stary operator nie chce im nic dać .

#252043  autor: kameT
 19 lut 2008, 02:43
Proponuje dzwonić... dzwonić... dzwonić... może w końcu trafisz na kogoś normalnego, a jak nie to powiedz, że chcesz rozmawiać z kierownikiem... może coś pomoże.
Ja radziłbym nie rezygnować... bo za jakiś czas operatorzy zaczną dbać o swych abonentów. Będą MUSIELI, w końcu penetracja jest już ponad 100%. Potem możesz żałować tej decyzji.

Inne rozwiązanie: poczekać do promocji świątecznej na umowie na czas nieokreślony?

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#252054  autor: Majer
 19 lut 2008, 10:11
Jasiek pisze:A mnie umowa kończy się definitywnie 29 lutego,bo rezygnację złożyłem w styczniu.Zrobiłem to celowo,bo propozycje przedłużenia umowy nie były najlepsze.Mam pytanie do Was? Czy zadzwonią z jakąś konkretną propozycją ,czy raczej już nie?W Erze byłem przez 9 lat,średnie rachunki z ostatnich dwóch lat to 150zł.Jak nie zaproponują dobrej oferty,to napewno uciekam z tej sieci.Acha! Mam jeszcze aktywne 3 tak-taki,które też wywalę do kosza.Ofertą podpisania aneksu,to była niby "oferta przygotowana specjalnie dla pana..." a w rzeczywistości jest na stronie Ery do dziś.
Moim zdaniem postąpiłeś zbyt pochopnie. Poza tym dziwne, że jeszcze do Ciebie nikt nie dzwonił. Z drugiej strony konsultanci za wiele nie pomogą - oni po prostu nic nie mogą - zaproponują Ci to, co aktualnie jest przygotowane dla każdego abonenta któremu kończy się umowa. Dopiero Ty musisz sprecyzować swoje potrzeby, przedstawić Erze swoje wymagania - i albo Cię zadowolą albo nie. Ja chyba rozmawiałem z 6-7 różnymi konsultantami - zero negocjacji. Dopiero po konkretnym sprecyzowaniu swoich potrzeb mail do BOA i już inna gadka :) Efekty kilka postów wyżej. Myślę, że w Twoim przypadku byłbyś w stanie "wywalczyć" bardzo dużo.

Może to trochę dziwne, że klient sam powinien 'upominać' się u operatora tańszego abonamentu, większej ilości darmowych minut czy lepszego telefonu, jednak plus dla Ery że daje taką możliwość.
  • Strona 126 z 318
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 318
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126