To wam powiem, że troszkę mnie Era zaczyna drażnić....
Umowa skończyła mi się kilka miesięcy temu, ale jako że nie miałem potrzeby wymienić tel. ani zwiększać pakietu minut odłożyłem tą sprawę na potem. Jak pojawiła się w Erze Nokia E51 zacząłem poważnie zastanawiać się nad moją dalszą przyszłością w tej sieci

OK. W końcu pojawił się aparat który mnie interesuje, czas przedłużyć umowę. Najpierw "nieopatrzny" mail ze strony I-BOA "chcę przedłużyć umowę" - po godzinie dostałem odpowiedź. A w niej min.:
... Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających. Gwarantuję realizację oferty z taryfą Era Nowy Komfort oraz promocyjnym upustem na abonament w wysokości nawet 33% przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert oraz jednorazowy pakiet minut do sieci Era do dowolnego wykorzystania przez cały okres trwania aneksu. ...
Kurczę, 33% - o to mi tylko chodziło. Interesują mnie głównie 3 pakiety, max 50pln abonament, minuty akurat mi wystarczą. Myślę super! Ale czytam dalej...
... Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:
- Era Nowy Komfort z 1 Ofertą Uniwersalną - miesięcznie 40 minut lub 160 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 25,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 2000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne...
O trzech ofertach nic nie piszą, ale coś mi tu nie gra... Jedna oferta 25,00? Może koleś się pomylił?
Nie czekając długo napisałem już standardowego maila, że przedstawiona oferta jest "średnio" interesująca itp. Odpowiedzi nie dostałem od wczoraj. Postanowiłem w takim razie zadzwonić na 602900. Tam miła pani mnie poinformowała, że owszem mam zniżkę 33% - przy 3 pakietach 65,00 pln - i powinienem się cieszyć - bo normalnie jest 90,00! 65,00 pln za 120min? Play 50,00 - 142,00 min i tańszy tel. ...
Nie chcę na siłę zmieniać operatora, ale jeśli nie dostanę trzech pakietów po 16,50 - raczej będę do tego "zmuszony".
Co radzicie?