• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #251857  autor: Elizia
 18 lut 2008, 00:11
Witam, w serwisie wgrano mi polskie oprogramowanie. Wtedy zniknęły wszystkie jakby podstawowe rzeczy z softu Nokii. Tzn. jest kilka motywów + ten oryginalny Nokia (taki niebieski z kółkami). Kiedy wejdę w galerię albo jakiś menedżer z plikami, nie mam żadnych obrazków, itp., itd. Natomiast odkryłam, kiedy doszły mi jakieś smski, że jest ten dzwonek podstawowy z Nokii, bo w końcu go słyszałam. Później zobaczyłam, że jak wejdę w profile i wcisnę np. Ogólny, dam na przystosuj, mogę zmienić dźwięk sms'a na inny. Jest ich trochę. Ale czy one czasem nie powinny być w galerii? Są tam jakieś Nokia Tune, Safari, itd...
Odkryłam też, że poprzez profile mogę zmienić sygnał dzwonka. Ale to nie powinno być czasem normalnie w galerii? Te dźwięki??? I czy nie powinno się to ustawiać poprzez ustawienia? Ok, spróbujcie mi mniej więcej odpowiedzieć na te pytania. A jaka sprawa z tapetami? Jest pusto!!!!! :(:(:( Czy one też są ukryte w jakiejś niespodziance tylko? I ostatnie pytanie...Jak usunąć ten pasek pomocniczy (dla mnie niepomocniczy!) na głównym ekranie (tzw. pulpicie telefonu - tapecie)??
:cry: :cry: :cry:

ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJĘ :oops:
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, 08:03 przez Elizia, łącznie zmieniany 1 raz.

#251858  autor: kebulon
 18 lut 2008, 00:22
Elizia pisze:Odkryłam też, że poprzez profile mogę zmienić sygnał dzwonka. Ale to nie powinno być czasem normalnie w galerii? Te dźwięki??? I czy nie powinno się to ustawiać poprzez ustawienia? Ok, spróbujcie mi mniej więcej odpowiedzieć na te pytania
tutaj jest wszystko w porządku ;)
Elizia pisze:A jaka sprawa z tapetami? Jest pusto!!!!! :(
tapet nie musi być .Jak wgrywałem nowego softa kiedyś do 6630 to też nie było zadnej tapety
Elizia pisze:Jak usunąć ten pasek pomocniczy (dla mnie niepomocniczy!) na głównym ekranie (tzw. pulpicie telefonu - tapecie)??
ustawienia i teraz o ile się nie myle powiino tam coś być w stylu : aktywny tryb gotowości (?) jakoś tak to leciało ,już nie pamiętam .Pozdro

#251859  autor: Elizia
 18 lut 2008, 00:32
Hmmm... OK... z dźwiękami wporzo, pasek też już wychrzaniłam, jednak martwię się co z tymi tapetami, tego snake'a (gry), która jest podstawowo wgrana też nie ma. Trochę te braki zaczynają mnie już wkurzać. Chciałabym, żeby wszystko było oryginalnie. To pierwszy właściciel w serwisie zmieniał język (wgrywał polskie oprogramowanie). Dam warunek: albo zmienia oprogramowanie, albo zwrocik kasy, ja oddaję telefon. To jest możliwe.

#251886  autor: malykciuk
 18 lut 2008, 10:09
jesli chodzi o tapety to chyba w zadnej n73 nie bedzie. symbianowce poszly krok dalej i zmienia sie cale tematy ;)
oczywiscie tapety mozesz sobie wrzucic na tel i do odwolnego tematu dobrac..
snakiem sie nie przejmujitak po tygodniu sie nudzi, nawet moge Ci oddac mojego ;)ani razu nie uzywany

nie sadze zeby zwrocili Ci kasae, nie wiem gdzie kupilas ale np w komisach lata im czy sa tapety, dzwonki itdoni sprzedaja tel i on ma byc sprawny

"nie szukaj problemow tylko rozwiazania" :)
pozdrawiam

#251893  autor: Elizia
 18 lut 2008, 10:42
Czyli rozumiem z tego, co powiedziałeś, że w Symbianach (tutaj konkretnie powiedzmy o N73) nie było żadnych tapet Nokii w oryginale? Np. takiej z kamykami co były w 6280 / 6288, itd.?

Telefon mogę na bank zwrócić, ale kupiłam 3-miesięczny z folią na wyświetlaczu za pięć stówek równo. I co, nie opłaca się?

A tego Snake'a oryginalnego z Nokii N73 można ściągnąć z neta?
Ile kosztuje mniej więcej wgranie nowego softu do niej?

[ Dodano: 2008-02-18, 13:01 ]
Wcześniej w N72 nie interesowałam się wgrywaniem jakichś aplikacji, słowników, programów, itp.

Teraz podłączyłam N73 i uruchomiłam program Nokia PC Suite, później kiknęłam w Install Aplications, zaznaczyłam jaki program chcę zainstalować. Zainstalowałam go w pamięci telefonu. Jak mam ją usunąć? Bo samo skasowanie chyba nie zwolni miejsca w telefonie, bo przecież aplikacja była instalowana. To tak jak w komputerze. Jak więc mam ją odinstalować? HELP! :(

#251981  autor: malykciuk
 18 lut 2008, 19:50
zeby usunac wchodzisz w "menedzer aplikacji" szukasz tego co chcesz usunac i usowasz.
mysle ze RACZEJ nie bylo zadnych tapet. tez mam uzywana i nic takiego nie znalazlem, a te kamyczki o ktorych mowisz sa gdzies na necie i nie ma problemu zeby je sbie sciagnac

co do snake'a to nie wiem, mozliwe ze tez gdzies krazy po sieci

wgrywanie softu- hmm, aktualizowac mozna samemu w domu, a co jest nie tak z obecnym ?

#251983  autor: Elizia
 18 lut 2008, 19:59
Już dzięki, D@rio mi o wszystkim powiedział. :)

Z resztą sama już mniej więcej rozszyfrowałam ten telefon. :wink: