• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #251774  autor: Sokol
 17 lut 2008, 14:15
Witam mam problem kupiłem tydzień temu E65 w Orange i wczoraj zauważyłem, że nie podświetla mi się klawiatura numeryczna( górna z funkcyjnymi przyciskami podświetla sie) i teraz mam pytanie czy możliwe jest że coś nie tak w opcjach czy po prostu padła i trzeba reklamować :evil: :( :(

#251833  autor: GSM_Maniak
 17 lut 2008, 22:03
Mi podświetlenie klawiatury padło po 2 tygodniach po zakupie nowiótkiej Noki E65 :( Niestety musisz oddać telefon do serwisu. To najczęstsza usterka tego telefonu i w 90% wszystkich modeli pada podświetlenie klawiatury po jakimś czasie. W serwisie wymieniaja płyte główną.

#251838  autor: Sokol
 17 lut 2008, 22:26
Załatwię to w inny sposób... :) minęło bardzo mało to mam tak zwana gwarancje Rękojmia i według kodeksu cywilnego po prostu zażądam nowego :) nie chce zęby po 6 dniach mi już telefon rozbierali i nie dadzą zamiennego a mi koniecznie potrzebny telefon tej klasy... a to bedzie trwało z 14 dni pewnie

#251840  autor: wtd
 17 lut 2008, 22:45
Sokol pisze:Załatwię to w inny sposób... :) minęło bardzo mało to mam tak zwana gwarancje Rękojmia i według kodeksu cywilnego po prostu zażądam nowego
Którego kodeksu? Pojęcie rękojmia zostało ładnych parę lat temu zastąpione pojęciem "zgodność towaru z umową" i główną różnicą w stosunku do gwarancji jest to że telefon oddajesz do sklepu a nie serwisu producenta, to co sklep dalej z tym zrobi to już ich problem, najczęściej po prostu pchną do serwisu. Inną kwestią są sklepy internetowe gdzie w ciągu 10 dni możesz oddać towar i zażądać zwrotu kasy.

#251844  autor: Sokol
 17 lut 2008, 23:00
No właśnie bo to było na orange.pl kupowane... i w salonie na miejscu oni gadaja zeby z nimi załatwiać a to ta sama firma przecież, w takim razie nie wiem po co prowadza sprzedaz internetowa skoro sie nie mogą jakoś dogadać on line i na miejscu bez sens ( moze do plusa pojde i tam mnie zalatwia 8) 8) 8) ) .... skierowali mnie od razu do serwisu bo tak będzie szybciej.... zobaczymy co z tego będzie.

#251884  autor: malykciuk
 18 lut 2008, 10:01
feler tego modelu- tasma poszla. tylko serwis zostaje

#251930  autor: Sokol
 18 lut 2008, 14:48
hmmmm.... kontaktowalem sie z serwisem Nokia i orange.pl zaproponowali mi ze mogą mi wymienić telefon na nowy... a w Nokii powiedzieli ze mogą mi zrobić go może sie uda w ciągu jednego dnia a na nowy będę musiał z 10 dni czekać.... i teraz nie wiem co lepiej sie opłaca bo jak dostane nowy i znów padnie podświetlenie?

#251941  autor: GSM_Maniak
 18 lut 2008, 15:50
Dziś właśnie odebrałem moją Nokie E65 z naprawy i wkońcu wiem czemu jak dolna klawiatura była podśwetlona słychać było dziwne brzęczenie. Oto nazwa części która została wymieniona: EL DRIVERMODULE D381B 5X7 QFN I teraz wkońcu nic mi nie brzęczy :) Jezeli ktoś ma również ten model i mu brzęczy klawiatura to znaczy że ma uszkodzony ten moduł i po jakimś czasie napewno podświetlenie klawiatury padnie. Przez ten uszkodzony moduł również dwa razy szybciej rozładowywuje się bateria bo pobiera dużo energi w tym czasie jak podświetla klawiature.