• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #251227  autor: Marens
 14 lut 2008, 21:28
Byłem dzisiaj dokonać konwersji z Simplusa do MixPlusa.

Dokumenty:

-dowód
-książeczka wojskowa
-zaświadczenie o zameldowaniu

Wszystko dobrze do momentu potwierdzenia danych w Warszawie. Odesłali info, że nie aktywują - chyba że wpłacę 720zł kaucji ?! Sam gość w salonie się zdziwił, mówił że nie raz sprzedawał "licealistą" Mixy. Kilka znajomych bez problemu wzięło Mixa.

Ktoś ma pomysł, jak można przekonać ich że jestem wiarygodny... Przedstawiam wymagane przez nich dokumenty. Jutro idę do innego salonu, może się uda.

#251246  autor: Bartplus
 14 lut 2008, 22:25
Jak spróbujesz zakupić aktywację w innym salonie to kaucja może wzrosnąć do 7600 zł, chyba, że już tego nie stosują :P Podałeś do umowy numer kontaktowy pod którym mogliby potwierdzić dane?

Czasami "system" nadaje kaucję z automatu, ale sprzedawca może tutaj powalczyć, o ile wie jak to zrobić.

#251283  autor: Kaczy
 15 lut 2008, 08:16
Marens pisze:Ktoś ma pomysł, jak można przekonać ich że jestem wiarygodny... Przedstawiam wymagane przez nich dokumenty. Jutro idę do innego salonu, może się uda.
Przyjść z zaświadczeniem o zatrudnieniu :)

A tak na poważnie - możesz spróbować jeszcze raz podpisać umowę. Czasami jest tak, że za 1. razem Ci odrzucą umowę a za drugim razem już ją zaakceptują.

Nie mniej jednak nawet starsze osoby, które przychodzą z zaświadczeniem o zameldowaniu dostają kaucję.

...::: Made for loneliness :::...

#251288  autor: Marens
 15 lut 2008, 08:56
Kaczy pisze:Przyjść z zaświadczeniem o zatrudnieniu :)
Tylko skąd mam je wziąć?
Bartplus pisze:Jak spróbujesz zakupić aktywację w innym salonie to kaucja może wzrosnąć do 7600 zł,
Kaczy pisze:Nie mniej jednak nawet starsze osoby, które przychodzą z zaświadczeniem o zameldowaniu dostają kaucję.
Tylko dlaczego otwarcie mówią, że z tymi dokumentami nie powinno być kłopotów? Jak działa "system", ktoś w Warszawie klika "tobie damy" a "tobie nie damy",czy to jest automat?

Zadzwonię do BOKu, zobaczymy co powiedzą.

#251292  autor: Kaczy
 15 lut 2008, 09:23
Marens pisze:Tylko dlaczego otwarcie mówią, że z tymi dokumentami nie powinno być kłopotów? Jak działa "system", ktoś w Warszawie klika "tobie damy" a "tobie nie damy",czy to jest automat?
Bo nie ma kłopotu. Podpisałeś umowę. Możesz z niej korzystać jeśli zapłacisz kaucję. Nikt Ci nie mówi - nie dostaniesz aktywacji. Dostaniesz, ale pod takim właśnie warunkiem.
Marens pisze:Tylko skąd mam je wziąć?
Żartowałem przecież. Musiałbyś zacząć gdzieś pracować. :)

#251323  autor: Marens
 15 lut 2008, 12:39
Kaczy pisze:Podpisałeś umowę. Możesz z niej korzystać jeśli zapłacisz kaucję.
Pocieszyłeś mnie :lol:
Fajnie się dowiedzieć, że umowa ≠ aktywacja

Idę do Plusa... próbować nie szkodzi :D

#251326  autor: Kaczy
 15 lut 2008, 12:53
Marens pisze:Fajnie się dowiedzieć, że umowa ≠ aktywacja
W Twoim przypadku aktywacja = umowa + kaucja :D

#251350  autor: Marens
 15 lut 2008, 14:23
Niestety nie uda im się mnie tak łatwo spławić. Kaucje można odzyskać po 6 doładowaniach. Można przyjść, wpłacić kaucje, doładować 6 razy, odebrać kaucje. :P

Teraz pytanie, czy ma to sens...? Nie zależy mi aż tak na telefonie, ale na darmowym numerze do Plusa...

Co się stanie, jak będę chciał później podpisać umowę na iPlusa? Będę w systemie jako ten „ok”, czy kolejna aktywacja = kolejna kaucja?

Jak tak to poproszę kogoś z rodziców aby mi wziął.

#251357  autor: Kaczy
 15 lut 2008, 14:42
Co się stanie, jak będę chciał później podpisać umowę na iPlusa? Będę w systemie jako ten „ok”, czy kolejna aktywacja = kolejna kaucja?
Z tym też różnie bywa. Jedak jak już doładujesz dużo razy to nie powinno być takiego problemu.
Marens pisze:Niestety nie uda im się mnie tak łatwo spławić. Kaucje można odzyskać po 6 doładowaniach. Można przyjść, wpłacić kaucje, doładować 6 razy, odebrać kaucje.
W Mixie jest chyba taki zapis, że mimo wszystko nie może być to wcześniej niż 3 m-ce. Ale na 100% nie dam sobie nic zrobić, bo już nie mam dostępu do takich rzeczy.

#251359  autor: dechomenon
 15 lut 2008, 15:13
jedną z zasad jest przynawanie kaucji osobom od 18-25roku zycia no i po 60-tce, w tych przedziałach najczęściej jest wrzucana kaucja..ale nikt nie poda tak na prawdę szczegółów dlaczego akurat ktoś dostał kaucję...

#251371  autor: Marens
 15 lut 2008, 15:45
Chłopaki z bez-kabli doradzili mi, aby wziąć jednak telefon na mamę ( ma działalność ).

Reasumując, biorę

MixPlus z k510i 30x30
iPlus60 z Option Icon 225

Temat do zamknięcia.

#251372  autor: Kaczy
 15 lut 2008, 15:49
No jak masz możliwość wzięcia na kogoś to jasne. Unikniesz wtedy wielu problemów z kaucją.