• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #251209  autor: maka
 14 lut 2008, 20:41
Witam wszystkich, mam nadzieje ze mi pozmozecie.

Kupilem na allegro telefon SE K800i sprowadzany z Anglii z sieci VODAFONE, lecz sim lock i menu jest sciagniete wiec pomyslalem ze kupie sobie do niego starter PLAY i tak zrobilem. Gdy wlozylem karte i wlaczylem telefon wyswietla sie komunikat:

WLOZ KARTE SIM LUB NACISNIJ POKAZ ABY ZOBACZYC PREZENTACJE TELEFONU.

No i karta PLAY w K800i nie dziala(2 karte wzialem SIMPLUS i tam dziala), sprawdzalem w nokii co ma sciagnietego simlocka to tam PLAY dziala.

Wszedlem w USTAWIENIA/LACZNOSC/SIECI KOMORKOWE (majac w telefonie karte z SIMPLUSA))myslac ze moze tam trzeba bedzie znalezc operatora PLAY i wybrac wybrac jako domyslna, lecz jest tam 1000 innych sieci ale nie ma PLAY.

Nie mam pojecia co to moze byc, SE z karta PLAY nie dziala, a z karta SIMPLUS dziala.

Prosze o pomoc i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 lut 2008, 21:36 przez maka, łącznie zmieniany 1 raz.

#251211  autor: yagi
 14 lut 2008, 20:54
Wymien karte w Play na nowa. Powinno pomoc... Pewnie masz starego typu, z ktorymi SE nie chcialy pracowac...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#251375  autor: maka
 15 lut 2008, 16:02
dzieki za szybka odpowiedz;p zrobilem tak jak powiedzialas i juz smiga;p

dzieki pozdro

[ Dodano: 2008-02-16, 14:54 ]
siema ;p mam jeszcze jedno pytanie bo zapomnialem.... gdy wpisze jakis numer i chce sie z nim polaczyc ZIELONA SLUCHAWKA to zamiast mi sie polaczyc to mnie laczy z internetem ;/ co to moze byc??

#251622  autor: yagi
 16 lut 2008, 19:36
Masz brandowany telefon (Vodafone) z normalnym softem...

Tam gdzie w Vodafone jest zielona sluchawka normalnie jest klawisz do laczenia z Internetem. Czerwona to podreczne menu.

Uzywaj do polaczenia dwoch wielofunkcyjnych klawiszy pod wyswietlaczem.

Przegladnij ta instrukcje:

http://www.sonyericsson.com/cws/downloa ... R1a_PL.pdf

A tak wyglada normalna klawiatura:

Obrazek

#252034  autor: maka
 18 lut 2008, 23:34
ok teraz juz wiem ;p dzieki za pomoc i otrzymujesz + :)

Pozdrawiam