Szalony pisze:Pewnie co niektorzy z was juz mnie blogoslawia

Ale co tam ja jak zawsze "walcze" o normalnosc - z Plusem juz jest ok teraz czas na Ere

Mowie sobie musze dla potomnych zamiescic ten zrzut by pokazac jak siec moze byc "zla" - oczywiscie na reklamacje dostalem odpowiedz ze w Aleksandrowie Lodzkim mozna z ery korzystac a siec nie gwarantuje zasiegu w budynkach

- Telefon uzywalem w mieszkaniu przez niespelna 10 minut - tak wygladaja logi do bts -
[url=http://img136.imageshack.us/img136/2739/erafy4.th.png]Obrazek[/URL] ta stacja 5665/5700 to Orange - telefon stracil siec i biedny do Orange chcial sie logowac

Zostawie to bez komentarza... byc moze Era wkoncu sie opamieta i jak najszybciej uruchomi stacje w Aleksandrowie Lodzkim przy 11Listopada...
Po raz kolejny stwierdzam ze mimo ze "GSM to twoja pasja" to ty absolutnie nic z tego nie rozumiesz. I tlumaczenie ci tego po raz kolejny mija sie z celem.
Dla wszystkich innych:
To ze masz slaby zasieg w budynku czesto oznacza skakanie po sasiadujacych stacjach.
Zadna siec nie gwarantuje dobrego zasiegu w budynkach, w ogole nie gwarantuje nigdzie dobrego zasiego bo to byla by idiotyczna gwarancja - zbyt duzo rzeczy niezaleznych od operatora wplywa na "dobrosc" zasiegu.
LACi nie moga byc nieskonczenie wielkie i ktos tez musi mieszkac na ich granicy.
A Szalony ma pecha i mieszka na styku 3 LACow. I przykro, ale nikt specjalnie dla niego tych LACow nie pozmienia. Nawet jak zbuduja te stacje, ktorej sie domaga, to tez ona dostanie jeden z tych LACow i przelaczanie na inne stacje tez moze nie zniknac jak reka odjal.
Po to wlasnie celowym jest kupienie sobie prepaida za 5zl i sprawdzenie jak dziala siec tam gdzie planuje sie jej najczesciej uzywac. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z sieci danego opa.
Argument ze inna siec ma gdzies "lepiej" jest chybiony. Jedna siec tak zbudowala stacje, inna dostala pozwolenia w innych miejscach. Skoro w plusie, orange jest lepiej to sie po prostu tam przenies... chyba proste. Szczegolnie ze o ile pamietam pisales ze ci wlasnie umowa konczy. To chyba wyjdzie na dobre wszystkim.
Szalony pisze:
[ Dodano: 2008-02-13, 11:07 ]
Zaznacze ze to nie szczyt "mozliwosci" Ery w poludnowo-zachodniej czesci miasta - potrafi telefon i do Lutomierska,Poddebic,Zgierza i innych miast sie logowac

Teraz niech ktos z Ery mi odpowie czy jesli w miescie telefon loguje mi sie do prawie 15bts z 3 roznych Lac to bede mial wyyznaczona strefe do ery domowej

( Na oko to bylby okreg o promieniu 20km od Aleksandrowa

)

W czym problem? Kupujac ere domowa i aktywujac ja zglaszasz ze cie przelacza po takich to a takich stacjach i ci powieksza strefe, nawet do 20km. Oczywiscie to czy faktycnzie do tych stacji jestes przelaczany zostanie zweryfikowane.