• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #250588  autor: zagaj
 10 lut 2008, 22:18
Witam,

Panowie właściwie to mam głupie ale jakże ważne pytanie dla mnie.
Otóż do tej pory lubowałem się w NOKIA'ch i wszystko było by w porządku gdyby nie to, że Plus poinformował mnie że mogę zmienić telefon. Do wyboru miałem tam kilka modeli.
W końcu z pośród Noki, Motorolki wybrałem ostatnią opcje - SE k800i
Ale trochę zażenowany jestem tym że skrót do plus.pl jest pod prawym przyciskiem w telefonie ( tym co rozłanczamy rozmowę ) i bardzo często zdarza się że przez przypadek jest wciśnięty i łączy mi sie z jakimiś bzdurnymi witrynami.
Możecie coś na to poradzić?
Podpowiem tylko ze w skrótach nie ma opcji zmiany przypisania tego klawisza wiec załamka.
Jestem w stanie sprzedać telefon bo dla mnie to poważna lipa jest. Tym bardziej, że klawiatura jak już wcześniej w innych tematach ktoś pisał nie nadaje się do SMSów bo jest zbyt "zbita w kupie".

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 22:36 przez zagaj, łącznie zmieniany 2 razy.

#250590  autor: butterfly
 10 lut 2008, 22:34
Możesz wgrać oryginalny soft od SE, wtedy skrót zniknie, wraz z gwarancją.

#250597  autor: zagaj
 10 lut 2008, 22:58
1) czy inaczej tego zmienić nie mogę?
2) czy wgraniu innego softu i po utracie gwarancji, w razie wypadku przejdzie numer z ponownym wgraniem softa fabrycznego? ( jak taki soft zgrać/pociągnąć z netu)
3) czy jest sens bawić się w softy?

#250600  autor: butterfly
 10 lut 2008, 23:04
3. Jest sens, taki czysty soft zawsze lepiej chodzi.
2. Tak, raczej przejdzie.
1. W sumie możesz też spróbować zmienić stronę główną w telefonie i wtedy będziesz miał zamiast tego skrót do smsa, lub też zażadać logowania i potwierdzenia hasła za każdą próbą wejścia do internetu. Wtedy nie będzie sie łączyć dopóki nie potwierdzisz danych.

PS. Panie też tu istnieją na forum. ;)

#250603  autor: zagaj
 10 lut 2008, 23:45
Hmm okej, co do Pań to przepraszam :)

Moje pytanie dalej brzmi :

Jak mogę zmienić stronę główną? Możesz mi podać taki mały tutorial co jak i gdzie?

Pozdrawiam